Запіканка

Рецепт сирно-кабачкової запіканки для смачної і корисної трапези



Кабачки з сиром в мультиварці – блюдо, яке заслуговує на увагу не тільки тих, хто хоче приємно і смачно схуднути, але і всіх, хто піклується про своє здоров’я і здоров’я своєї родини.

Сир

Користь кисломолочних продуктів не викликає сумніву ні у кого. Наявність унікальних бактерій, які піднімають імунітет і допомагають переварюванню їжі, робить їх незамінними в раціоні. Кальцій, калій, тваринні білки практично повністю засвоюються організмом.

кабачок

Кабачки є першим овочем, який потрапляє на наш стіл і з якого можна готувати безліч смачних страв. Вітаміни групи В, вітамін С, калій, натрій та інші елементи дуже корисні для нашого організму.

З’єднаємо разом два цих продукту в одній страві і отримаємо смачне і корисне страву для всієї родини.

Запіканка дієтична

Таке блюдо готується дуже просто, має мінімум калорій, дуже корисне і смачне. Воно сподобається всім вашим домочадцям.

Кабачково сирна запіканка в мультиварці

складові

  • 2 молодих кабачка середніх розмірів;
  • 250 гр. знежиреного сиру;
  • 2 курячих яйця;
  • 3-4 ст. л. борошна;
  • сіль, свіжа зелень і часник до смаку.

Найкраще для цієї страви підходить зелений молодий кріп і перо цибулі.

приготування

  1. Кабачки натираємо на крупній тертці, трохи присаливаем і даємо постояти 10-15 хв.
  2. Сир перетираємо через сито, яйця збиваємо виделкою до однорідного стану. З’єднуємо обидва інгредієнти і перемішуємо.
  3. Дрібно рубаємо зелень і часник. Додаємо в сирну масу і знову збиваємо виделкою до пишного стану.
  4. Кабачки віджимаємо від зайвої рідини і закидаємо їх до сиру. Заправляємо сіллю за смаком, додаємо борошно і доводимо до однорідної консистенції.
  5. Чашу в мультиварці змащуємо рослинним маслом без запаху, злегка присипаємо борошном або вистилає пергаментом, який теж змащуємо маслом.
  6. Викладаємо заготовку для запіканки в ємність. Включаємо режим «Випічка» на 45-50 хв. і випікаємо під закритою кришкою до звукового сигналу.

Витягуємо злегка остигнула і подаємо до столу, присипавши свіжою зеленню. Така сирна запіканка з кабачками може бути як самостійною стравою, так і прекрасним гарніром до м’ясних страв.

Кабачки з сиром, запечені під сирною шубкою

Кабачкова запіканка за цим рецептом поєднує в собі не тільки кабачки і сир. Помідори, часник і зелень підкреслять незвичайність і свіжість смаку легкого весняного страви. А сирна скоринка додасть пікантності.

Кабачково сирна запіканка в мультиварці



складові

  • 400 гр. сиру знежиреного;
  • 300 гр. кабачків молодих;
  • 100 гр. помідор;
  • 100 гр. сиру твердого напівжирних сортів;
  • 3 курячих яйця;
  • 150 гр. борошна в / с;
  • сіль, перець, коріандр, часник за смаком.

Кількість часнику може бути різним – від ледве помітного присмаку і пряного запаху, до гостренького смаку. Із зелені виберіть кріп.

приготування

    1. Кабачки натираємо на крупній тертці і присипаємо сіллю. Ми залишаємо на деякий час, щоб овоч пустив сік.
    2. Тим часом сир перетираємо через сито, заправляємо сіллю за смаком і перемішуємо.

Кабачково сирна запіканка в мультиварці

  1. Окремо збиваємо яйця, додаємо борошно і змішуємо до однорідного стану.
  2. З’єднуємо всі інгредієнти, додаємо сіль, спеції і подрібнений часник за смаком.
  3. Нарізаємо помідори кружечками.
  4. Чашу в мультиварці змащуємо рослинним маслом, злегка присипаємо борошном і викладаємо запіканку. Розрівнюємо поверхню ложкою і викладаємо помідори.
  5. Встановлюємо режим «Випічка» на 35-40 хв. Закриваємо кришку і готуємо.
  6. Через 20-25 хв. запіканка присипається тертим твердим сиром і процес триває до звукового сигналу.

Готову страву виймаємо з чаші злегка охолодженим. Подавати до столу, присипавши рубаною зеленню кропу і цибулі. Хто не боїться погладшати і не сидить на дієті, може доповнити трапезу вершковим соусом.

Сирно-кабачкові поради

Сирна запіканка з кабачками вийде пишною, якщо яйця збивати окремо і потім з’єднувати з іншими інгредієнтами.

Сирна запіканка з манкою і кефіром

Сир потрібно протерти через сито або подрібнити блендером, щоб консистенція тесту була ніжною і повітряної.

Запіканка вимагає тільки молодих кабачків, в яких ще немає яскраво виражених насіння. Якщо ж ви готуєте це блюдо восени, коли кабачки вже «постаріли», просто витягніть серединку з насінням.

Зайву рідину, яку пускають кабачки після соління, потрібно неодмінно зливати, а м’якоть віджимати.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.