Гарніри

Біла квасоля – секрети і кращі рецепти для мультиварки



Страви з бобовими вважаються ситними та поживними. У них поєднуються всі необхідні жири, білки і вуглеводи. Вегетаріанці навіть замінили деякі рецепти, до складу яких входило м’ясо на схожі, з додаванням квасолі.

Біла квасоля в мультиварці

Також варто взяти на замітку такі рецепти людям, охочим схуднути або сидить на дієті, оскільки в квасолі мінімум жиру, але багато корисного білка, що дозволить довго відчувати ситість, при цьому не набираючи зайвої ваги.

Єдиним недоліком цього «рослинного м’яса» є те, що процес перетравлення більш тривалий і вимагає особливих ферментів. Цей факт слід враховувати людям, які мають проблеми з органами травлення.

Хороша квасоля в пісних супах і борщах, а також є прекрасним доповненням до деяких салатів. Вона не втрачає прекрасних смакових якостей як в гарячому, так і в холодному вигляді. Прекрасно поєднується з томатним соусом, сметаною і зеленню.

Біла квасоля в мультиварці

Багато народів світу, зокрема мексиканці і японці, зробили страви з бобами своїми національними. А їх рецепти і секрети приготування випрошують не тільки мільйонні натовпи туристів, а й міжнародні кулінари.

Секрети приготування квасолі в мультиварці

Перш ніж варити квасолю, її завчасно заливають водою, краще холодної, і залишають на кілька годин. Ще краще залишати бобові на ніч, але не більше 10 годин, інакше почне бродити. Для тих, хто не любить возитися з варінням квасолі на плиті, її можна приготувати в мультиварці, але варити її в режимі «Гасіння».

Коли промита квасоля вже лежить в чаші, її потрібно залити свіжою водою (розрахунок 4 склянки води на 1 склянку сухих бобів). Сіль додати в кінці готування.

Готова квасоля повинна бути м’якою, але при цьому залишатися цілісною, чи не розвареної. Оскільки вона при варінні вбирає в себе багато рідини, воду для гасіння потрібно додавати з запасом. Тоді і рагу не буде занадто густим.

Приготування бобових в мультиварці допоможе зберегти не тільки всі корисні речовини, але і прекрасний ніжний смак. Цікаві рецепти страв з квасолі допоможуть урізноманітнити ваше меню.

Рагу з білої квасолі і м’яса

Біла квасоля в мультиварці

Складові:

  • Свинина – 600 гр .;
  • Квасоля біла – 2,5 ст .;
  • Томатна паста – 4 ст. л. (Повні);
  • Сметана -2 ст. л;
  • Холодна вода – 3 ст .;
  • Свіжий часник – за смаком;
  • Лавровий лист – 2-3 листки.

Рецепти передбачають деякі інтерпретації: сіль, спеції і часник додаються за бажанням.

приготування

  1. Суху квасоля замочити в холодній воді на кілька годин, потім промити.
  2. М’ясо, добре промивши і порізавши на шматочки, обсмажити в мультиварці в режимі «Жарка».
  3. Всипати білу квасолю і залити холодною водою.
  4. Включити режим «Гасіння» і варити протягом 1 години.
  5. За кілька хвилин до кінця приготування влити сметану, змішану з томатною пастою.
  6. У готове рагу видавити очищені зубчики часнику, перемішати і залишити на кілька хвилин.
  7. В самому кінці додати до овочів і м’яса лавровий лист і спеції за смаком.

Рецепти з куркою і грибами

Складові:

  • Курячі стегна або крильця – 500 гр .;
  • Біла квасоля – 1 ст .;
  • Цибулина середня – 3 шт .;
  • Гриби – 200 г;
  • Томатна паста (сік) -2 ст. л .;
  • Соняшникова олія -2 ст. л .;
  • Часник свіжий – 2 зубчики;
  • Сіль, спеції – за смаком.

приготування



  1. Бобові замочити на ніч у холодній воді і ретельно промити.
  2. Варити в мультиварці близько години до напівготовності.
  3. Курку промити під проточною водою і обсушити.
  4. Цибулю і гриби дрібно порубати і обсмажити до золотистого кольору, в кінці додати до них видавлений часник.
  5. Квасоля вийняти і відкинути її на друшляк, дати зайвої рідини стекти.
  6. У чашу покласти курку, обсмажену цибулю з грибами і часником, приправити спеціями за смаком і обсмажити до готовності.
  7. Всипати квасоля, додати томатну пасту (можна замінити соком) і трохи води.
  8. Всі продукти варити в режимі «Гасіння» близько 1 години.

Овочеве рагу в мультиварці

Біла квасоля в мультиварці

Складові:

  • Біла квасоля -2 ст .;
  • Морква середня – 2 шт .;
  • Червоний болгарський перець – 2 шт .;
  • Середня цибулина – 2 шт .;
  • Помідори – 4 штуки середньої величини;
  • Томатна паста або сік -2 ст. л .;
  • Часник свіжий – 3 часточки;
  • Соняшникова олія -3 ст. л .;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Біла квасоля в мультиварці

приготування

    1. Боби замочити на кілька годин, а краще на ніч.
    2. Всі овочі промити, перець і цибулю порізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці, а помідори порізати дольками.
    3. У чашу мультиварки налити кілька ложок соняшникової олії і всипати порізані овочі.
    4. Додати томатну пасту (можна замінити томатним соком) зі спеціями, перемішати і обсмажувати протягом декількох хвилин.
    5. Після приготування овочів до них додати замочену і промиту білу квасолю і 1,5 склянки води.

Біла квасоля в мультиварці

  1. Гасити протягом 1 години.
  2. В кінці готування додати дрібно порубаний часник, все добре перемішати і варити ще кілька хвилин.

Бобові, тушковані в томатному соусі

Складові:

  • Біла квасоля – 400 гр .;
  • Лук – 4 шт .;
  • Морква середня – 4 шт .;
  • Томатна паста (можна взяти аджику або кетчуп) – 3 ст. л;
  • Томатний сік – 1,5 ст .;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Біла квасоля в мультиварці

приготування

    1. Білу суху квасолю потрібно замочити в холодній воді на ніч.
    2. Цибулю почистити, помити, нарізати великими кубиками і обсмажити до золотистого кольору в мультиварці.
    3. Натерту на крупній тертці моркву додати до підсмаженої цибулі і тушкувати протягом 10 хвилин до готовності.

Біла квасоля в мультиварці

  1. Під кінець приготування моркви в чашу всипати боби, влити томатний сік і пасту, заправити сіллю і спеціями за смаком.
  2. Всі продукти добре перемішати і варити в програмі «Гасіння» 1,5 – 2 години.
  3. Після приготування страву прикрасити зеленню.

Ці рецепти для приготування смачних бобових допоможуть урізноманітнити поживне меню для дитини. Адже ніжний смак вареної квасольки дуже подобається малюкам. Але варто пам’ятати про те, що боби можна пропонувати дітям після трьох років і краще невеликими порціями.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.