Моя перша зустріч з цією зеленню трапилася давно: серед щедрої розкладки шпинату, кінзи та інших трав довгасті листи підкупили вишуканою простотою. Взявши 2 пучка на пробу в нехитрий салатик, я назавжди закохалася в черемшу. Рецепти приготування, які стали весняними фаворитами в нашій родині, не зажадають великих зусиль, але порадують свіжим поглядом на ароматні часникові листочки.
Фото по кроках і докладна інструкція, де все просто і зрозуміло: готуємо разом!
Соус або намазки для бутербродів
Нам потрібні:
- Черемша – 1 пучок
- Волоські горіхи – 50-80 г
- Рослинна олія – 50 мл
- Лимонний сік – з ½ лимона великого
- Петрушка і зелена цибуля – по 2-3 гілочки
- Сіль і перець – по 1 щіпці
За смаком можна додати:
- Імбир мелений сухий – 1/3 ч. Ложки
- Цукор – 1 ч. Л.
- Регулювати під себе лимонний сік і кількість масла
Готувати граючи просто!
Видавлюємо сік з половинки лимона.
Від листя черемші відрізаємо білясті стебла, ми будемо використовувати тільки широку зелену частину. Ріжемо черемшу великими шматочками і відправляємо в блендер. Туди ж горіхи, лимонний сік і спеції.
Перебиваємо інгредієнти на середній швидкості в гомогенне зелене пюре. Соус готовий!
До м’яса, риби, печеному картоплі і просто намазати на бородинський хліб. Ця ароматна вітамінна паста з черемші хороша в будь-якому поєднанні.
Якщо маса здається занадто густий, додаємо трохи води (по 1 ст. Ложці) і прокручуємо ще раз – до бажаної консистенції.
Салат з черемшею, куркою і печерицями
Ситно, не складно, з простих інгредієнтів, з вишуканим смаком за рахунок укладання шарами. Універсально вигідний рецепт!
На 2-3 порції нам потрібні:
- Куряче філе – 200 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Печериці – 3-4 великих гриба
- Черемша – 1 пучок
- Петрушка – 3 гілочки
- Сметана – 2 ст. ложки
- Майонез – 2 ст. ложки
І знову просте приготування.
Відварюємо грудку, залишивши її остигати в бульйоні, так м’ясо вийде м’яким і соковитим. Курячі яйця варимо круто. Ріжемо яйця і м’ясо невеликими шматочками, як на олів’є.
Так само ріжемо гриби і обсмажуємо їх на рослинному маслі (3-4 хвилини), трохи присолити і поперчити в кінці смаження.
Черемшу ріжемо тонкими смужками поперек листа. Дрібно рубаємо петрушку.
Для соусу змішуємо майонез і сметану.
Сервіруємо салат в порціонному кільці – шарами. Обов’язково гарненько утрамбовуємо, щоб кільце легко снялось.Порядок шарів: Черемша + Петрушка – Соус – Шампіньйони – Соус – Курка – Соус – Яйця Ідея! Кільце легко зробити з підручних засобів – пластикова пляшка або консервна банка.
маринована черемша
Привабливий у своїй простоті рецепт, який підкреслює часниковий присмак черемші. Мінімум зусиль, щоб приготувати цікавий компонент для салатів і відмінну закуску до міцних напоїв.
На 2 півлітрові баночки нам потрібні:
- Черемша – 2 пучка (близько 200 г)
- Вода – 1 л
- Лавровий лист – 2 шт.
- Горошини чорного перцю – 8-10 шт.
- Лимонна кислота – ½ ч. Ложки
- Сіль – ½ ч. Ложки
- Цукор – 1 ст. ложка
Приготування легке і швидке.
Своїм та сушимо листя черемші. Ріжемо їх навпіл і щільно заповнюємо стерилізовані банки. Ставимо її на кінчик залізного ножа, щоб не лопнула.
Секрет маринування простий: 2 рази заливаємо листя окропом.
Спочатку заллємо банку з черемшею чистим окропом і дамо постояти під кришкою 3-5 хвилин.
Після воду з банки зливаємо в каструлю, куди відправляємо лимонну кислоту, перець, лавровий лист, цукор і сіль.
Розмішуємо до прозорості, нагріваємо і знову заливаємо черемшу гарячим маринадом. Тепер можна закатати банку.
Вже через три дні, відкривши заготовку, ми отримуємо легку апетитну закуску. Немов маринований огірочок, черемша похрустивает і радує пікантним пряним смаком!
Весняний салат з черемшею і яйцем
Безвідходний супер-вітамінний рецепт, які готується за лічені хвилини.
Нам потрібні:
- Яйця, зварені круто – 3 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт. великого розміру
- Черемша – 1 великий пучок
- Сметана – 2 ст. ложки
- Майонез – 2 ст. ложки
За бажанням: редиска і інша зелень
Як приготувати.
Черемшу використовуємо разом з білими стеблинками. Промиваємо в проточній воді, просушують рушниками і ріжемо тонкими смужками поперек листа.
Яйця і огірок нарізаємо невеликими шматочками. Якщо використовуєте редиску, ріжте так само, як огірок – четвертинками.
Змішуємо, присаливаем і додаємо найпростіший соус – сметана + майонез.
Подаємо з четвертинками яйця.
Сподіваюся, описані рецепти приготування черемші припадуть вам до смаку. Із задоволенням дізнаємося, які легкі страви з корисною зелені готуєте ви: коментарі чекають!