Ні у кого не викликає сумніву користь курячого м’яса. Воно легке, практично дієтичне. Білок в ньому знаходиться в такому стані, що дуже легко засвоюється організмом. Велика кількість калію в складі робить незамінним в харчуванні ослаблених людей, особливо страждають серцевими недугами.
Гречка багата вітамінами і мінералами. Її основна перевага – здатність підвищувати гемоглобін. Клітковина ж сприяє м’якому очищенню шлунково-кишкового тракту. Але всі корисні речовини з цієї крупи засвоюються тільки в поєднанні з тваринними жирами.
Ось ми і з’єднаємо два корисних і смачних продукту, щоб «вбити двох зайців» – смачно поїсти і принести користь організму.
Гречана каша з курячим м’ясом «Простіше простого»
Кашу можна зробити з цілими стегенцями, а можна розділити їх на гомілку і стегно. Так буде зручніше їсти, особливо якщо є маленькі діти.
продукти
- 3-4 курячі стегенця;
- Велика цибулина;
- Півтора склянки гречки;
- Дві склянки гарячої води або овочевого бульйону;
- 3-4 великі ложки рослинної олії без запаху;
- Сіль і спеції за смаком.
Для курки підходять куркума, карі, перець чорний, паприка. Можна взяти всіх потроху, але не переборщіть – може вийти нудотно.
приготування
- Стегенця промиваємо, видаляємо пір’ячко, жилки і зайву шкіру. Поділяємо по суглобу на гомілку і стегно. Обсушуємо щільним паперовим рушником.
- Встановлюємо в мультиварці режимі «Жарка». У чашу наливаємо масло і нагріваємо його. Закладаємо підготовлені шматки м’яса і обсмажуємо по 10 хв. з кожного боку. Присипаємо сіллю і спеціями.
- Як тільки ніжки перевернули на іншу сторону, додаємо нарізану кубиками цибулю і продовжуємо процес.
- Займаємося гречкою. Перебираємо її, видаляючи сторонні вкраплення і чорні крупинки. Промиваємо під проточною водою.
- Після обсмажування м’яса в чашу закладається підготовлена гречка. Доливаємо гарячу воду або овочевий бульйон. Заправляємо сіллю і спеціями за смаком.
- В мультиварці встановлюємо режим «Гасіння» або «Варка» на 40 хв. Вміст перемішуємо, закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.
Ароматна гречка з курячими ніжками, приготована в мультиварці, подається до столу гарячою, разом з салатом зі свіжих овочів або соліннями.
Корисні поради
Щоб зробити смак страви з гречкою більше насиченим і яскравим, додайте більше овочів. Підійде морквина, болгарський перець, помідори.
В мультиварці-скороварці гречка і курячі ніжки готуються в два рази швидше – врахуйте цей факт, якщо ви власник такого кухонного приладу.
Включення грибів (лісових або культурних) в блюдо, додасть родзинки і додасть страві особливого смаку.
Якщо використовувати суміш води і вершків для приготування гречки з курячими стегенцями, вийде ароматне страву з приємним вершковим смаком.