Гарніри

Гречка з курячими ніжками – корисно і неймовірно смачно



Ні у кого не викликає сумніву користь курячого м’яса. Воно легке, практично дієтичне. Білок в ньому знаходиться в такому стані, що дуже легко засвоюється організмом. Велика кількість калію в складі робить незамінним в харчуванні ослаблених людей, особливо страждають серцевими недугами.

Куряче м'ясо

Гречка багата вітамінами і мінералами. Її основна перевага – здатність підвищувати гемоглобін. Клітковина ж сприяє м’якому очищенню шлунково-кишкового тракту. Але всі корисні речовини з цієї крупи засвоюються тільки в поєднанні з тваринними жирами.

гречка

Ось ми і з’єднаємо два корисних і смачних продукту, щоб «вбити двох зайців» – смачно поїсти і принести користь організму.

Гречана каша з курячим м’ясом «Простіше простого»

Кашу можна зробити з цілими стегенцями, а можна розділити їх на гомілку і стегно. Так буде зручніше їсти, особливо якщо є маленькі діти.

Курячі ніжки з гречкою

продукти

  • 3-4 курячі стегенця;
  • Велика цибулина;
  • Півтора склянки гречки;
  • Дві склянки гарячої води або овочевого бульйону;
  • 3-4 великі ложки рослинної олії без запаху;
  • Сіль і спеції за смаком.

Курячі ніжки з гречкою

Для курки підходять куркума, карі, перець чорний, паприка. Можна взяти всіх потроху, але не переборщіть – може вийти нудотно.

приготування

    1. Стегенця промиваємо, видаляємо пір’ячко, жилки і зайву шкіру. Поділяємо по суглобу на гомілку і стегно. Обсушуємо щільним паперовим рушником.

Курячі ніжки з гречкою

    1. Встановлюємо в мультиварці режимі «Жарка». У чашу наливаємо масло і нагріваємо його. Закладаємо підготовлені шматки м’яса і обсмажуємо по 10 хв. з кожного боку. Присипаємо сіллю і спеціями.
    2. Як тільки ніжки перевернули на іншу сторону, додаємо нарізану кубиками цибулю і продовжуємо процес.
    3. Займаємося гречкою. Перебираємо її, видаляючи сторонні вкраплення і чорні крупинки. Промиваємо під проточною водою.

Гречка з курячими ніжками в мультиварці



  1. Після обсмажування м’яса в чашу закладається підготовлена ​​гречка. Доливаємо гарячу воду або овочевий бульйон. Заправляємо сіллю і спеціями за смаком.
  2. В мультиварці встановлюємо режим «Гасіння» або «Варка» на 40 хв. Вміст перемішуємо, закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.

Гречка з курячими ніжками в мультиварці

Ароматна гречка з курячими ніжками, приготована в мультиварці, подається до столу гарячою, разом з салатом зі свіжих овочів або соліннями.

Корисні поради

Щоб зробити смак страви з гречкою більше насиченим і яскравим, додайте більше овочів. Підійде морквина, болгарський перець, помідори.

В мультиварці-скороварці гречка і курячі ніжки готуються в два рази швидше – врахуйте цей факт, якщо ви власник такого кухонного приладу.

Включення грибів (лісових або культурних) в блюдо, додасть родзинки і додасть страві особливого смаку.

Якщо використовувати суміш води і вершків для приготування гречки з курячими стегенцями, вийде ароматне страву з приємним вершковим смаком.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.