Шоколадний кекс в мікрохвильовці – звучить незвично, але виходить шалено смачно. У минулому кекси вважалися святковою випічкою, яка готувалася на урочисті заходи. Але в даний час кулінари внесли в рецептуру правки, разнообразив начинки і складові тесту. Але ще більш дивним нововведенням став рецепт швидкого приготування звичного ласощів.
Шоколадний кекс в гуртку
Виріб готується прямо в чашці, в ній же і подається. Виходить повітряним і м’яким, при цьому не занадто нудотним.
Складові:
- 4 ст. л. борошна пшеничного в / с;
- 3 ст. л. бурякового цукру;
- 2 ст. л. какао-порошку;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 3 ст. л. молока 2,5%;
- 1 шт. яйце;
- розпушувач – ¼ ч. л .;
- кам’яна сіль – щіпка.
приготування:
Сипучі продукти ретельно перемішуємо.
Додаємо до суміші яйце, молоко і розм’якшене масло. Замішуємо шоколадне тісто консистенції сметани без грудочок. Для цього використовуємо віночок.
Змащуємо стінки склянок невеликою кількістю масла. Розподіляємо в них тісто, заповнюючи кожну ємність наполовину. Ставимо склянки в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини при максимальній потужності.
Приблизно на 2 хвилині тісто починає підніматися. Лякатися цього не варто, так і повинно бути.
Як тільки допече шоколадний кекс в мікрохвильовці, відразу виймаємо його. Він трохи осяде через різкий спад температури, якщо в кімнаті прохолодно.
Готовий кекс їдять гарячим, так як при охолодженні втрачається велика частина смакових ноток. При подачі можна посипати верхівку цукровою пудрою.
Шоколадний кекс «п’ятихвилинка»
На приготування шоколадного кексу в мікрохвильовій печі за цим рецептом йде рівно 5 хвилин. Десерт можна швидко спекти при появі на порозі несподіваних гостей.
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
Складові:
- 60 г масла вершкового;
- 3 ст. л. пшеничного борошна (просіяного);
- 1 ст. л. цукрового піску;
- 1,5 стакан молока;
- 1 шт. курине яйце;
- 1,5 ст. л. какао-порошку;
- спеції кориці, імбиру – за бажанням.
приготування:
- Топимо масло на повільному вогні, з’єднуємо і розтираємо з цукром. Додаємо яйце і збиваємо за допомогою віночка, поступово вводячи молоко тонкою цівкою.
- В окремій мисці з’єднуємо какао з борошном і змішуємо з молочною сумішшю. Все перемішуємо, щоб вийшла однорідна консистенція без грудок.
- Для більш вираженого насиченого шоколадного смаку можна збільшити пропорцію какао. А щоб аромат готового кексу був ще яскравіше, додаємо ванілін, корицю або імбир.
- Коли тісто готове, змащуємо олією скляні чашки. Наповнюємо до половини тестом.
- При високій потужності мікрохвильовки шоколадний кекс, зроблений за рецептом П’ятихвилинка, приготується всього за 2 хвилини. При цьому верхівка готової солодощі будемо трохи вологою, але це не ознака того, що кекс НЕ пропікся.
Молочний кекс
Рецептура передбачає мінімальний набір продуктів, за допомогою яких за 5-10 хвилин можна буде отримати ароматну і ніжну випічку. Такий варіант солодощі підійде навіть вегетаріанцям.
Складові:
- 4 ст. л. борошна;
- 150 мл молока;
- 2 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. какао-порошку;
- 0,5 ч. Л. розпушувача.
приготування:
- З’єднуємо какао-порошок з просіяного борошном, розпушувачем і цукром. Все перемішуємо.
- У суху суміш вливаємо молоко, перемішуємо за допомогою віночка, розтираючи грудочки до однорідного стану. Або використовуємо міксер.
- Посуд змащуємо маслом, вливаємо готове тісто і відправляємо в мікрохвильову піч на 2 хвилини.
Молочно-горіховий кекс
Якщо немає сметани для глазурі, скористаємося цукровою пудрою, якої можна присипати верхівки. Готовий шоколадний кекс в мікрохвильовці дуже сподобається як дітям, так і дорослим.
Складові:
- 4 ст. л. борошна;
- жменю горіхів (крупномолотих);
- 1,5 какао-порошку;
- 3 ст. л. цукрового піску;
- 3 ст. л. молока;
- 1 шт. яйце;
- 3 ст. л. олії;
- розпушувач (на кінчику ч. л.);
- 0,5 ч. Л. ваніліну.
Для глазурі:
- 1 ст. л. какао-порошку;
- 80 мл сметани;
- 2 ст. л. цукрового піску.
приготування:
- Змішуємо яйце, ванілін і цукор. Збиваємо блендером до однорідного стану. Вливаємо молоко разом з маслом, не вимикаючи техніку.
- У масу засипаємо какао-порошок і розпушувач і перемішуємо. У підсумку вийде тісто, що нагадує за консистенцією сметану.
- Вливаємо масу в скляну форму з високими бортиками. Перед відправкою в піч щедро посипаємо меленими горіхами.
- Закладаємо заготовки всередину, виставивши таймер на високу потужність. Випікаємо не довше ніж 2-3 хвилин. Остужаем при кімнатній температурі і обережно перевертаємо на тарілку.
- Тепер необхідно приготувати глазур. У невеликій ємності з’єднуємо какао-порошок, цукор і сметану. Ставимо на слабкий вогонь і регулярно перемішуємо, щоб в результаті не залишилося жодного коричневого грудочки.
- Трохи охолоджуємо, прикрашаємо шоколадний кекс і подаємо до столу.
Випічка з кавою
Шоколадні кекси, приготовані в мікрохвильовій печі за незвичним рецептом, добре доповнюють улюблений міцний напій, а заодно і дарують енергію на весь день.
Складові:
- 4 ст. л. борошна;
- 1 ст. л. цукрового піску (з гіркою);
- 1 ст. л. кави в гранулах;
- 1 шт. яйце;
- 3 ст. л. теплого молока;
- 1,5 ст. л. вершкового масла (розтопленого);
- 0,5 ч. Л. розпушувача;
- ванілін (на кінчику ч. л.).
приготування:
- У глибокій ємності з’єднуємо борошно, цукор і кава. Перемішуємо. Тонкою цівкою вливаємо молоко, не забуваючи ретельно збивати віночком. Потім додаємо яйце, розпушувач і ванілін. Продовжуємо збивати до тих пір, поки всі інгредієнти не з’єднаються.
- Змащуємо склянки або кухлі маслом, заповнюємо половину тестом. Під час випікання воно підніметься і як раз дістане до бортиків.
- Ставимо скляний посуд з вмістом в мікрохвильову піч, і встановлюємо високу потужність.
- Ласощі буде готове через 3 хвилини. При цьому спочатку таймер виставляється на 1,5 хвилини. Потім важливо почекати хвилину і знову запустити СВЧ-піч на 1,5 хвилини.
Дієтичний кекс в мікрохвильовці
Підходить для дівчат, що сидять на дієті, але до безумства люблять солодке. Низькокалорійний шоколадний кекс з мікрохвильовки краще приготувати сніданок.
Складові:
- 4 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. какао-порошку;
- 1 ст. л. цукрового піску;
- 1 щіпка солі;
- 1 ст. л. олії;
- 3 ст. л. питної води;
- 1 щіпка ваніліну;
- 2 г розпушувача.
приготування:
- Всі сипучі продукти змішуємо в одній мисці. Тонкою цівкою вливаємо питну воду, продовжуючи працювати віночком. Це допоможе уникнути утворення грудок.
- Переливаємо тісто в підготовлені ємності і відправляємо в СВЧ піч.
- Печуться кекси в два підходи. Спочатку поставити 1,5 хвилини, а після зробити секундний перерву і знову включити на 1,5 хвилини.
- Після автоматичного вимкнення, залишити в печі на кілька хвилин, щоб він не встиг впасти.
Кекс в мікрохвильовці з коньяком
Ароматний, шоколадний кекс, политий ніжною вершковою глазур’ю, не залишить нікого байдужим. А вишня додасть соковитості і смакових ноток.
Складові:
- 3 ст. л. борошна;
- 1 ст. л. какао-порошку;
- 2 ст. л. вершкове масло;
- 2 ст. л. молоко;
- 2 ст. л. рідкого меду;
- 1 ч. Л. коньяку;
- 1 шт. курине яйце;
- вишня без кісточок – за смаком.
Для глазурі:
- 2 ст. л. какао-порошку;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 2 ст. л. мед (рідкий).
приготування:
- Змішуємо всі сипучі продукти, крім борошна. Додаємо яйце, мед і попередньо розтоплене масло. Ретельно перемішуємо і поливаємо коньяком.
- Просіваємо борошно два рази, змішуємо з розпушувачем. Вводимо в отриману солодку масу, ретельно збиваючи вінчиком.
- Форми змащуємо невеликою кількістю масла і вливаємо тісто, заповнюючи на 1/2. У кожну форму кладемо одну або дві вишні.
- Для глазурі з’єднуємо розтоплене масло, какао-порошок і мед. Перемішуємо.
- Ставимо заготовки в мікрохвильовку. Перемикач встановлюємо на повну потужність, виставивши час 2 хвилини. Готові шоколадні кекси, приготовані за нескладним рецептом в мікрохвильовці, поливаємо глазур’ю.
Смачні кекси з грушею і шоколадом
Свіжа груша і імбир додадуть шоколадному кексу соковитості, свіжості. Це більш святковий варіант, який можна спекти до сімейного торжества.
Складові:
- 2 ст. л. борошна;
- 2 ст. л. цукрового піску;
- 1 ч. Л. какао-порошку;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 1 ст. л. молока (низької жирності);
- 20 г чорного шоколаду;
- 1 шт. груша (очищена);
- 1 шт. яйце;
- 5 г імбиру (меленого);
- 1 ст. л. кореня імбиру (дрібно порізаного);
- 1 ст. л. сиропу імбирного;
- 0,5 ч. Л. розпушувача;
- дрібка солі.
приготування:
- Масло топимо на повільному вогні, потім вводимо шоколад і Томім 2-3 хвилини. Безперервно заважаємо по дну, щоб глазур не пригоріла. Знімаємо з плити і охолоджуємо при кімнатній температурі.
- З’єднуємо молоко з яйцем і тонкою цівкою вливаємо в шоколадно-масляну суміш. Збиваємо віночком до однорідного стану.
- Змішуємо всі сухі продукти зі спеціями, продовжуючи збивати, поки все інгредієнти не перемішається.
- Силіконову форму змащуємо маслом і заливаємо готовим тестом.
- Потім нижню частину груші зрізаємо так, щоб вона містилася в Пекарській форму. Кладемо фрукт посередині, прямо на тісто.
- Ставимо в мікропечь, виставляючи час 2 хвилини при потужності Потужність 600 Вт.
- Після того як пройде встановлений час, потримати виріб ще кілька хвилин всередині.
- Виймаємо з печі, поливаємо сиропом і посипаємо какао.
Кекси з ірландським лікером
Унікальний ірландський десерт при правильному приготуванні виглядає дуже презентабельно і має неперевершений ароматом. Добре зігріває зимовим вечором, особливо в поєднанні з лікером.
Складові:
- 3 ст. л. борошна;
- 1 ст. л. какао-порошку;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 1 шт. яйце;
- 3 ст. л. цукрового піску;
- 1 ст. л. лікеру;
- 3 шт. білого зефіру;
- 1 ч. Л. розпушувача;
- дрібка солі.
приготування:
- Перемикач плити ставимо на мінімальний вогонь і топимо вершкове масло. Додати какао, яйце і лікер, збиваємо вінчиком або за допомогою міксера.
- Вводимо в глазур всі сухі продукти, продовжуючи збивати протягом 2-3 хвилин.
- Готове тісто розподіляємо в підготовлені форми, заповнюючи їх наполовину. Ставимо в мікрохвильову піч на повній потужності, виставивши час 2 хвилини.
- Важливо залишити кекси в печі дві хвилини і тільки потім вийняти, інакше вони осядуть.
- На верхівки кладемо по половинці зефіру і знову відправляємо в піч на 20 секунд. Цього часу буде досить, щоб незвичайна глазур підтанула.
- Перед подачею поливаємо кекси невеликою кількістю лікеру.
Шоколадний кекс в мікрохвильовці, при дотриманні правил користування кухонною технікою і чіткому дотриманню рецептурі приготування вийде дивовижним. Навіть якщо за його приготування візьметься господиня без значного досвіду. Смачного!