Домашній кекс

Кекс шоколадний в мікрохвильовці: рецепт з фото в чашці



Шоколадний кекс в мікрохвильовці – звучить незвично, але виходить шалено смачно. У минулому кекси вважалися святковою випічкою, яка готувалася на урочисті заходи. Але в даний час кулінари внесли в рецептуру правки, разнообразив начинки і складові тесту. Але ще більш дивним нововведенням став рецепт швидкого приготування звичного ласощів.

Шоколадний кекс в гуртку

Смачний шоколадний кекс в гуртку

Виріб готується прямо в чашці, в ній же і подається. Виходить повітряним і м’яким, при цьому не занадто нудотним.

Складові:

  • 4 ст. л. борошна пшеничного в / с;
  • 3 ст. л. бурякового цукру;
  • 2 ст. л. какао-порошку;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 3 ст. л. молока 2,5%;
  • 1 шт. яйце;
  • розпушувач – ¼ ч. л .;
  • кам’яна сіль – щіпка.

приготування:

Сипучі продукти ретельно перемішуємо.

Змішати сипучі продукти

Додаємо до суміші яйце, молоко і розм’якшене масло. Замішуємо шоколадне тісто консистенції сметани без грудочок. Для цього використовуємо віночок.

Додати яйця

Змащуємо стінки склянок невеликою кількістю масла. Розподіляємо в них тісто, заповнюючи кожну ємність наполовину. Ставимо склянки в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини при максимальній потужності.

Все ретельно збити

Приблизно на 2 хвилині тісто починає підніматися. Лякатися цього не варто, так і повинно бути.

Вилити в чашку

Як тільки допече шоколадний кекс в мікрохвильовці, відразу виймаємо його. Він трохи осяде через різкий спад температури, якщо в кімнаті прохолодно.

поставити випікатися

Готовий кекс їдять гарячим, так як при охолодженні втрачається велика частина смакових ноток. При подачі можна посипати верхівку цукровою пудрою.

Шоколадний кекс «п’ятихвилинка»

Кекс шоколадний за 5 хвилин

На приготування шоколадного кексу в мікрохвильовій печі за цим рецептом йде рівно 5 хвилин. Десерт можна швидко спекти при появі на порозі несподіваних гостей.

Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!

Читати докладніше …

Складові:

  • 60 г масла вершкового;
  • 3 ст. л. пшеничного борошна (просіяного);
  • 1 ст. л. цукрового піску;
  • 1,5 стакан молока;
  • 1 шт. курине яйце;
  • 1,5 ст. л. какао-порошку;
  • спеції кориці, імбиру – за бажанням.

приготування:

  1. Топимо масло на повільному вогні, з’єднуємо і розтираємо з цукром. Додаємо яйце і збиваємо за допомогою віночка, поступово вводячи молоко тонкою цівкою.
  2. В окремій мисці з’єднуємо какао з борошном і змішуємо з молочною сумішшю. Все перемішуємо, щоб вийшла однорідна консистенція без грудок.
  3. Для більш вираженого насиченого шоколадного смаку можна збільшити пропорцію какао. А щоб аромат готового кексу був ще яскравіше, додаємо ванілін, корицю або імбир.
  4. Коли тісто готове, змащуємо олією скляні чашки. Наповнюємо до половини тестом.
  5. При високій потужності мікрохвильовки шоколадний кекс, зроблений за рецептом П’ятихвилинка, приготується всього за 2 хвилини. При цьому верхівка готової солодощі будемо трохи вологою, але це не ознака того, що кекс НЕ пропікся.

Молочний кекс

Кекс в мікрохвильовці з молоком

Рецептура передбачає мінімальний набір продуктів, за допомогою яких за 5-10 хвилин можна буде отримати ароматну і ніжну випічку. Такий варіант солодощі підійде навіть вегетаріанцям.

Складові:

  • 4 ст. л. борошна;
  • 150 мл молока;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. какао-порошку;
  • 0,5 ч. Л. розпушувача.

приготування:

  1. З’єднуємо какао-порошок з просіяного борошном, розпушувачем і цукром. Все перемішуємо.
  2. У суху суміш вливаємо молоко, перемішуємо за допомогою віночка, розтираючи грудочки до однорідного стану. Або використовуємо міксер.
  3. Посуд змащуємо маслом, вливаємо готове тісто і відправляємо в мікрохвильову піч на 2 хвилини.

Молочно-горіховий кекс

Шоколадний кекс з молоком

Якщо немає сметани для глазурі, скористаємося цукровою пудрою, якої можна присипати верхівки. Готовий шоколадний кекс в мікрохвильовці дуже сподобається як дітям, так і дорослим.

Складові:

  • 4 ст. л. борошна;
  • жменю горіхів (крупномолотих);
  • 1,5 какао-порошку;
  • 3 ст. л. цукрового піску;
  • 3 ст. л. молока;
  • 1 шт. яйце;
  • 3 ст. л. олії;
  • розпушувач (на кінчику ч. л.);
  • 0,5 ч. Л. ваніліну.

Для глазурі:

  • 1 ст. л. какао-порошку;
  • 80 мл сметани;
  • 2 ст. л. цукрового піску.

приготування:

  1. Змішуємо яйце, ванілін і цукор. Збиваємо блендером до однорідного стану. Вливаємо молоко разом з маслом, не вимикаючи техніку.
  2. У масу засипаємо какао-порошок і розпушувач і перемішуємо. У підсумку вийде тісто, що нагадує за консистенцією сметану.
  3. Вливаємо масу в скляну форму з високими бортиками. Перед відправкою в піч щедро посипаємо меленими горіхами.
  4. Закладаємо заготовки всередину, виставивши таймер на високу потужність. Випікаємо не довше ніж 2-3 хвилин. Остужаем при кімнатній температурі і обережно перевертаємо на тарілку.
  5. Тепер необхідно приготувати глазур. У невеликій ємності з’єднуємо какао-порошок, цукор і сметану. Ставимо на слабкий вогонь і регулярно перемішуємо, щоб в результаті не залишилося жодного коричневого грудочки.
  6. Трохи охолоджуємо, прикрашаємо шоколадний кекс і подаємо до столу.

Випічка з кавою

Кекс з кавою

Шоколадні кекси, приготовані в мікрохвильовій печі за незвичним рецептом, добре доповнюють улюблений міцний напій, а заодно і дарують енергію на весь день.

Складові:

  • 4 ст. л. борошна;
  • 1 ст. л. цукрового піску (з гіркою);
  • 1 ст. л. кави в гранулах;
  • 1 шт. яйце;
  • 3 ст. л. теплого молока;
  • 1,5 ст. л. вершкового масла (розтопленого);
  • 0,5 ч. Л. розпушувача;
  • ванілін (на кінчику ч. л.).

приготування: 

  1. У глибокій ємності з’єднуємо борошно, цукор і кава. Перемішуємо. Тонкою цівкою вливаємо молоко, не забуваючи ретельно збивати віночком. Потім додаємо яйце, розпушувач і ванілін. Продовжуємо збивати до тих пір, поки всі інгредієнти не з’єднаються.
  2. Змащуємо склянки або кухлі маслом, заповнюємо половину тестом. Під час випікання воно підніметься і як раз дістане до бортиків.
  3. Ставимо скляний посуд з вмістом в мікрохвильову піч, і встановлюємо високу потужність.
  4. Ласощі буде готове через 3 хвилини. При цьому спочатку таймер виставляється на 1,5 хвилини. Потім важливо почекати хвилину і знову запустити СВЧ-піч на 1,5 хвилини.

Дієтичний кекс в мікрохвильовці

Шоколадний кекс дієтичний



Підходить для дівчат, що сидять на дієті, але до безумства люблять солодке. Низькокалорійний шоколадний кекс з мікрохвильовки краще приготувати сніданок.

Складові:

  • 4 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. какао-порошку;
  • 1 ст. л. цукрового піску;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 ст. л. олії;
  • 3 ст. л. питної води;
  • 1 щіпка ваніліну;
  • 2 г розпушувача.

приготування:

  1. Всі сипучі продукти змішуємо в одній мисці. Тонкою цівкою вливаємо питну воду, продовжуючи працювати віночком. Це допоможе уникнути утворення грудок.
  2. Переливаємо тісто в підготовлені ємності і відправляємо в СВЧ піч.
  3. Печуться кекси в два підходи. Спочатку поставити 1,5 хвилини, а після зробити секундний перерву і знову включити на 1,5 хвилини.
  4. Після автоматичного вимкнення, залишити в печі на кілька хвилин, щоб він не встиг впасти.

Кекс в мікрохвильовці з коньяком

Кекс з коньяком

Ароматний, шоколадний кекс, политий ніжною вершковою глазур’ю, не залишить нікого байдужим. А вишня додасть соковитості і смакових ноток.

Складові:

  • 3 ст. л. борошна;
  • 1 ст. л. какао-порошку;
  • 2 ст. л. вершкове масло;
  • 2 ст. л. молоко;
  • 2 ст. л. рідкого меду;
  • 1 ч. Л. коньяку;
  • 1 шт. курине яйце;
  • вишня без кісточок – за смаком.

Для глазурі:

  • 2 ст. л. какао-порошку;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 2 ст. л. мед (рідкий).

приготування:

  1. Змішуємо всі сипучі продукти, крім борошна. Додаємо яйце, мед і попередньо розтоплене масло. Ретельно перемішуємо і поливаємо коньяком.
  2. Просіваємо борошно два рази, змішуємо з розпушувачем. Вводимо в отриману солодку масу, ретельно збиваючи вінчиком.
  3. Форми змащуємо невеликою кількістю масла і вливаємо тісто, заповнюючи на 1/2. У кожну форму кладемо одну або дві вишні.
  4. Для глазурі з’єднуємо розтоплене масло, какао-порошок і мед. Перемішуємо.
  5. Ставимо заготовки в мікрохвильовку. Перемикач встановлюємо на повну потужність, виставивши час 2 хвилини. Готові шоколадні кекси, приготовані за нескладним рецептом в мікрохвильовці, поливаємо глазур’ю.

Смачні кекси з грушею і шоколадом

Кекс з грушею

Свіжа груша і імбир додадуть шоколадному кексу соковитості, свіжості. Це більш святковий варіант, який можна спекти до сімейного торжества.

Складові:

  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. цукрового піску;
  • 1 ч. Л. какао-порошку;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ст. л. молока (низької жирності);
  • 20 г чорного шоколаду;
  • 1 шт. груша (очищена);
  • 1 шт. яйце;
  • 5 г імбиру (меленого);
  • 1 ст. л. кореня імбиру (дрібно порізаного);
  • 1 ст. л. сиропу імбирного;
  • 0,5 ч. Л. розпушувача;
  • дрібка солі.

приготування:

  1. Масло топимо на повільному вогні, потім вводимо шоколад і Томім 2-3 хвилини. Безперервно заважаємо по дну, щоб глазур не пригоріла. Знімаємо з плити і охолоджуємо при кімнатній температурі.
  2. З’єднуємо молоко з яйцем і тонкою цівкою вливаємо в шоколадно-масляну суміш. Збиваємо віночком до однорідного стану.
  3. Змішуємо всі сухі продукти зі спеціями, продовжуючи збивати, поки все інгредієнти не перемішається.
  4. Силіконову форму змащуємо маслом і заливаємо готовим тестом.
  5. Потім нижню частину груші зрізаємо так, щоб вона містилася в Пекарській форму. Кладемо фрукт посередині, прямо на тісто.
  6. Ставимо в мікропечь, виставляючи час 2 хвилини при потужності Потужність 600 Вт.
  7. Після того як пройде встановлений час, потримати виріб ще кілька хвилин всередині.
  8. Виймаємо з печі, поливаємо сиропом і посипаємо какао.

Кекси з ірландським лікером

Смачний кекс з лікером

Унікальний ірландський десерт при правильному приготуванні виглядає дуже презентабельно і має неперевершений ароматом. Добре зігріває зимовим вечором, особливо в поєднанні з лікером.

Складові:

  • 3 ст. л. борошна;
  • 1 ст. л. какао-порошку;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 1 шт. яйце;
  • 3 ст. л. цукрового піску;
  • 1 ст. л. лікеру;
  • 3 шт. білого зефіру;
  • 1 ч. Л. розпушувача;
  • дрібка солі.

приготування:

  1. Перемикач плити ставимо на мінімальний вогонь і топимо вершкове масло. Додати какао, яйце і лікер, збиваємо вінчиком або за допомогою міксера.
  2. Вводимо в глазур всі сухі продукти, продовжуючи збивати протягом 2-3 хвилин.
  3. Готове тісто розподіляємо в підготовлені форми, заповнюючи їх наполовину. Ставимо в мікрохвильову піч на повній потужності, виставивши час 2 хвилини.
  4. Важливо залишити кекси в печі дві хвилини і тільки потім вийняти, інакше вони осядуть.
  5. На верхівки кладемо по половинці зефіру і знову відправляємо в піч на 20 секунд. Цього часу буде досить, щоб незвичайна глазур підтанула.
  6. Перед подачею поливаємо кекси невеликою кількістю лікеру.

Шоколадний кекс в мікрохвильовці, при дотриманні правил користування кухонною технікою і чіткому дотриманню рецептурі приготування вийде дивовижним. Навіть якщо за його приготування візьметься господиня без значного досвіду. Смачного!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.