Різне

Окрошка на воді – хіт літнього меню



Хіт літнього меню

Це один з варіантів відомого страви, адже деякі не люблять робити це страва на квасі, кефірі або сироватці. Інгредієнти використовуються стандартні – овочі і зелень.

Калорійність окрошки на воді задоволена низька – вона варіюється в межах 50-70 ккал на 100 г залежно від типу і жирності заправки. Розглянемо покроково з фото, як приготувати окрошку на воді декількома способами.

Класичний варіант

Подача з чорним хлібом

Літній «супчик», приготований по даній рецептурі на сметані, подається на стіл в холодному вигляді. Він чудово освіжає в спекотний день і добре втамовує голод.

компоненти:

  • Шинка – 200-300 г;
  • Сметана – 1/3 склянки;
  • Цибуля зелена і кріп – по пучку;
  • Три-чотири яйця;
  • Оцет – 3,5 столових ложки;
  • Вода – 1,6 літра;
  • Картопля і огірочок – по 3 шт;
  • Сіль – на смак;

Класична рецептура

Схема готування:

  1. Вимиємо і очистимо картоплю, поріжемо на маленькі кубики, викладемо в водичку з додаванням великої ложки оцту. Відваримо до готовності, потім злити рідину;
  2. Варимо яєчка і охолоджуємо їх, чистимо від шкаралупи і ріжемо маленькими квадратиками;
  3. Вимиємо і дрібно нашаткувати зелень, квадратиками наріжемо шинку і огірок, інгредієнти складемо в глибоку каструлю;
  4. Змішаємо в окремій ємності холодну водичку зі сметаною і залишилися оцтом, присолити;
  5. Масою заллємо продукти в каструлі і акуратно перемішати;
  6. Відправимо ємність в холодильник мінімум хвилин на 20-30 (найкраще – на ніч). Після цього страву можна розливати по тарілочках і приступати до вживання.

Рецепт з оцтом і майонезом

Така окрошечка готується досить швидко і має приємні смакові нотки з кислинкою.

З оцтом і майонезом

склад:

  • Ковбаска – 250 г;
  • Три-чотири картоплини;
  • Свіжий огірочок середнього розміру;
  • Яйця – 4-5 шт;
  • Майонезік і сіль – на смак;
  • Вода – 2,5 літра;
  • Пучок кропу;
  • Оцет 9% – 1,5 столові ложки.

овочеве достаток

Сам рецепт окрошки на воді виглядає так:

  1. Відваріть картоплю і очистіть від шкірки, наріжте дрібно і помістіть в підходящу за обсягом посуд;
  2. Очистіть курячі варені яєчка, ріжте їх і відправляйте до картоплі;
  3. Так само чинимо з ковбасним продуктом;
  4. Огірок найкраще натерти на тертці, при цьому блюдо придбає більш насичені смакові якості;
  5. Подрібніть зелень, посоліть і потовчіть в окремій мисці до виділення соку;
  6. Змішайте окремо майонезну заправку з оцтом і додайте трохи водички, перемішайте до однорідності;
  7. Наповніть каструльку водою, попередньо прокип’яченої і охолодженої, змішайте з майонезом і зеленої складової, підсолити за бажанням;
  8. Подавайте на стіл в охолодженому вигляді, доповніть свіжим хлібом.

Рецептура на воді з майонезом

Окрошечка на майонезі і воді сподобається тим людям, які не дуже переживають про свою фігуру і не рахують калорії, тому що майонезна заправка вважається досить «важкою».

освіжаючий супчик

Складові:



  • Лимон невеликий;
  • Яйця, зварені круто – 4 штуки;
  • Три картоплини;
  • Майонезік – 200 г;
  • Будь-яке варене м’ясо або ковбаса – 300 г;
  • Кріп і цибулю зелений – по одному великому пучку;
  • Сіль за смаком;
  • Фільтрована вода – 1,5 л;
  • Огірки – три штуки.

Процес приготування в домашніх умовах:

  1. Помийте овочі;
  2. Відваріть картоплю «в Шенель» або запечіть його в фользі в духовці, або ж в СВЧ (відповідно, без фольги). Обчистили готові бульби і поріжте на квадратики;
  3. Почистіть яєчка і дрібно наріжте;
  4. Далі подрібніть огірочки. Якщо на них дуже тверда шкірка, або гірка, її потрібно обрізати;
  5. Потім наріжте м’ясо (ковбасу) і зелень;
  6. Компоненти складіть в ємність, додайте майонезну заправку і гарненько перемішайте;
  7. Отриману масу злегка залийте холодною водою, тільки щоб покрити її;
  8. Збовтуємо все до повного розчинення грудочок майонезу. Потім доливаємо залишки води;
  9. Подкисляемой страва, щоб присмак його був багатий і насичений. Тому приготування окрошки здійснюється з лимонним фрешем;
  10. Підсолюємо наше смачна страва і ставимо в холодильник на півгодини або більше.

варіанти подачі

Можна в кожну тарілку перед тим, як подати на стіл, покласти щіпку давленного молодого часнику. Він додасть страві пікантності.

Окрошка на мінеральній воді

У літній спекотний день окрошка на мінералці – просто незамінна частина раціону харчування.

Склад продуктів:

  1. Один огуречик;
  2. Ковбаса – 250-300 г;
  3. Картопля – 4 шт;
  4. Сметанка – 100 г;
  5. Шість яєць;
  6. сіль;
  7. Зелена цибуля – пучок;
  8. Мінеральна вода з газом – 1,5 л.

на мінералці

Інструкція готування самостійно:

  1. Зваріть яєчка і картоплини, остудіть і очистіть, поріжте їх на середні кубики;
  2. Так само поступите з ковбасою;
  3. Половину свіжого огірка подрібніть кубиками, а іншу половину натріть на тертці. Від цього рідину буде мати дуже насиченим смаком, а нарізані огірочки будуть приємно похрускує під час їжі;
  4. Дрібно наріжте цибулю і змішайте в каструлі об’ємом 3 літри компоненти, залийте їх мінералкою;
  5. Підсолити і додайте сметанку, все добре перемішайте.

Страва треба трохи охолодити, потім подавати на стіл.

Відео: Рецепт окрошки на воді і майонезі



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.