Різне

Крученики – смачна страва української кухні



крученики по-українськи

Крученики – вишукане м’ясне блюдо української кухні. Назва цієї страви відбулося швидше за все від слова «крутити», так як це відбитий в тонкий млинець шматочок м’яса, в середину якого щільно закручують фарш або інше наповнення. Як приготувати крученики з різноманітними начинками ви дізнаєтеся з рецептів з фото, які ми підібрали спеціально для вас.

Крученики з свинини

Цю страву з легкістю стане основною стравою будь-якого банкету. Незважаючи на те, що готують їх з різного м’яса, фаворитом є крученики зі свинини.

крученики з свинини

Необхідні компоненти:

  • 500 г свинячої корейки;
  • 150 г сиру;
  • 2 цибулини;
  • 1 морквина;
  • 100 мл вершків;
  • пучок кропу і петрушки;
  • сіль, свіжозмелений чорний перець;
  • панірувальні сухарі;
  • Олейна без запаху.

щільні рулетики

Послідовний опис:

  1. Корейку режим шматочками як для відбивних і злегка їх відбиваємо. Перчимо, присаливаем з обох сторін.
  2. Одну цибулину кришимо і підсмажуємо в малій кількості жиру. Охолоджуємо і додаємо тертий крупно сир і подрібнену зелень. Добре перемішуємо.
  3. У відбивну кладемо готову сирно-овочеву суміш і формуємо щільний рулет. Скріплюємо його зубочисткою або кулінарної ниткою.
  4. Кожен рулетик обвалюють в сухарях і смажимо в розігрітій Олейні до золотистої скоринки.
  5. Овочі, що залишилися подрібнюємо. Обсмажуємо до золотистого, потім додаємо до них вершки. Добре перемішуємо.
  6. Викладаємо в готову зажарку м’ясні рулети, прикриваємо кришкою і тушкуємо півгодини на невеликому вогні.

Крученики з грибами

Рецепт кручеників зі свинини може змінюватися завдяки різноманітності начинок, яких зараз придумали дуже багато. Гриби використовують часто, так як вони надають страві ситість.

ситно з грибочками

Перелік продуктів на 500 г м’яса:

  • 200 г печериць;
  • 2 цибулинки;
  • сіль, спеції на смак;
  • 50 г вершкового масла;
  • 100 мл вершків;
  • масло для смаження.

гриби для начинки

  1. Гриби дрібно ріжемо. Висипаємо їх у сковороду з топленим маслом і ароматними спеціями. Прожарюємо недовго, перемішуючи. Кришимо цибулю і додаємо до них. Обсмажуємо до готовності.
  2. М’ясо ріжемо і відбиваємо як годиться. Посипаємо спеціями і солимо. Загортаємо всередину грибочки, фіксуємо ниткою.
  3.  Крученики з грибами обсмажуємо і викладаємо у жароміцних посуд.
  4. Заливаємо їх вершками і тримаємо в духовці чверть годину при 180 градусах.

Крученики з квашеною капустою

Приготоване таким чином страва ще називають волинські крученики. Оригінальна начинка надає їм незвичайний смак.

крученики по волинськи

Кількість продуктів необхідне на ½ кг свинячого карбонату:

  • 300 г квашеної капусти;
  • 1 цибулина;
  • 100 г сметани;
  • сіль, спеції за бажанням;
  • сухарі для панірування;
  • Олейна без запаху.

з капустяної начинкою

  1. Лук кришимо дрібненько і смажимо на олії до золотистого стану. Додаємо до нього вичавлену квашену капусту. Все перемішуємо, присаливаем і тушкуємо близько 10 хвилин.
  2. Філе поділяємо на шматочки, кожен відбиваємо і загортаємо в нього злегка остигнула капусту.
  3. Кожен рулет занурюємо в сметану, обвалюють в паніровці і готуємо на розпеченій Олейні.
  4. Складаємо прожаренние рулетики в глибоку каструльку, додаємо в неї залишки сметани і жир, в якому вони смажилися. Тушкуємо десь 15 хвилин при низькій температурі.

Пальчики з курячого філе з чорносливом

Страва з курячого філе дуже ніжне, а чорнослив надає такому страві пікантності.

рулетики з чорносливом

Продукти, які будуть потрібні на 300 г курячої м’якоті:

  • 150 г чорносливу без кісточок;
  • 100 мл майонезу;
  • 50 мл вершків;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • 1 цибулина.

Послідовний опис:

  1. Чорнослив замочуємо на трохи в теплій воді, потім обсушуємо.
  2. Філе поділяємо на шматочки не дуже великого розміру. Відбиваємо не дуже тонко.
  3. Майонез розводимо соєвим соусом. В отриманий маринад викладаємо відбивні і порізаний півкільцями цибулю, даємо їх настоятися.
  4. У промаринуватися м’ясо кладемо одну сливку і звертаємо. Пальчики з чорносливом закріплюємо зубочисткою і кладемо в посуд для запікання.
  5. Зверху виливаємо залишки маринаду з цибулькою, поливаємо вершками і прибираємо в духову шафу готуватися при температурі 180 не довше ніж 35-ти хвилин.

Рулети з салом і часником

Залежно від вибору начинки змінюється смак страви. Якщо в серединку покласти цей варіант – то у вас вийде злегка островатенькое і дуже соковите м’ясо.



соковиті рулетики

Кількість інгредієнтів на половину кілограма курячого філе:

  • 150 г російського сиру;
  • кілька часточок часнику;
  • 150 г сала;
  • 50 г спреду;
  • 100 г сметани;
  • Олейна;
  • сіль, свіжозмелений перець.

Опис готування покроково:

  1. Філе поділяємо на невеликі шматочки і трохи відбиваємо. Пересипаємо сіллю і перчимо. Вилажіваем їх в мисочку і змащуємо сметаною. Нехай постоїть не менше півгодини.
  2. Сало нарізаємо дрібненькими кубиками. Трьом крупно сир. Дуже дрібно кришимо часничок. Все змішуємо з сіллю і перемолотим чорним перцем.
  3. В серединку відбивною кладемо підготовлений фарш, закручуємо і сколюємо зубочисткою. Обсмажуємо в невеликому обсязі жиру до рум’яності.
  4. Форму натираємо спредом. Складаємо в неї курячі крученики. Поливаємо вершками, накриваємо фольгою і прибираємо в духовочку хвилин на 30 при 180 градусах.

Рулетики з телятини

Рецепт кручеників з телятини досить простий у виготовленні. Завдяки рису вони виходять дуже ситними, а додаткове гасіння в бульйоні робить їх ніжними і соковитими.

пальчики з телятини

Набір продуктів на 400 г вирізки:

  • 100 мл бульйону;
  • 100 мл сметани;
  • 100 г рису;
  • 1 цибулина;
  • 1 варене яйце;
  • трохи зелені;
  • борошно;
  • приправи, сіль;
  • масло рослинне.

рисова начинка

  1. Рис відварюємо до готовності. Цибулю дрібно шаткуємо і засмажуємо до золотистого. Викладаємо в сковороду крупу, кришеним зелень і яйце. Добре перемішуємо, притрусивши перцем і посолити на смак.
  2. Телятину поділяємо на шматочки і відбиваємо. В серединку викладаємо фарш і скручуємо, закріпивши ниткою.
  3. Нагріваємо масло і обсмажуємо кожен рулетик, який складаємо в каструльку.
  4. Бульйон змішуємо зі сметаною, трохи прогріваємо і заливаємо в каструльку з м’ясом. Прикриваємо кришкою, доводимо до кипіння і зменшуємо температуру, щоб злегка кипіло. Протушкувати 40 хвилин.

Крученики листкові з беконом

Незважаючи на те, що в традиційному варіанті це м’ясна страва, є ще один вид готування такої страви, але з тіста. Для їх приготування ми будемо використовувати готове листкове тісто, попередньо його розморозивши.

листкові крученики

Ще нам буде потрібно:

  • бекон – 150-200 г;
  • цибулька – 1 шт .;
  • часник – пару зубків;
  • солодкий соус «Чилі» – кілька чайних ложок;
  • натертий сир – приблизно 100 гр;
  • 1 жовток для змазування;
  • насіння кунжуту для присипки.

з сиром і беконом

  1. Бекон (можна замінити шинкою) ріжемо дуже дрібненькими кубиками. Цибулю і часник подрібнюємо якомога дрібніше. У невеликому обсязі масла обсмажуємо все до золотистого. Виймаємо на тарілку і даємо трошки охолонути.
  2. З тіста розкочуємо два пласта. Перший пласт змащуємо соусом, притрушуємо тертим сиром. Потім розподіляємо по ньому остигнула начинку. Прикриваємо зверху другим шаром. Розрізаємо їх на смужки шириною приблизно 3 сантиметри. Потім кожну смужку перекручуємо, формуючи спіральки, і розкладаємо на лист, вистелений папером для випічки.
  3. Змащуємо розбовтаним жовтком, притрушуємо кунжутом. Запікаємо листкові ласощі при 170 градусах до готовності.

Незважаючи на простоту в приготуванні – м’ясні крученики прекрасно доповнять ваше меню. Спробувавши їх хоча б раз – ви будете готувати їх досить часто, оскільки вони безсумнівно сподобаються вам і вашій родині.

Відео: Соковиті крученики по-домашньому



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.