Різне

Окрошка на кефіре- просте і доступне літня страва



Улюблена літня страва

Окрошка на кефірі, приготована в домашніх умовах, включає безліч корисних вітамінів і елементів. Це просте і смачне блюдо пробував напевно кожен без винятку. Робиться воно зовсім неважко, з мінімальною затратою часу, а продукти для приготування можна роздобути без праці.

Калорійність страви відрізняється особливо низьким показником – 50 ккал на 100 г, тому воно підходить абсолютно всім. Розглянемо покроково і з фото кілька варіантів, як приготувати кефірну окрошку самостійно.

Рецепт з м’ясом

Як відомо, кисломолочні продукти покращують роботу шлунково-кишкового тракту, тому що містять багато необхідних речовин для нашого організму і забезпечують йому надійний захист, а так само є прекрасним помічником в роботі серцево-судинної системи. Вітаміни B і D, що містяться в складі, служать для зміцнення ясен і зубної емалі, зменшують лущення шкіри і випадання волосся.

З м'ясом

компоненти:

  • Знежирений кефір – 0,5 літра;
  • Відварна картопля – 2-3 штуки;
  • Яйця варені – 3 штуки;
  • М’ясо відварне – 150 г;
  • Редиска – 4 штуки;
  • Кріп, петрушка, зелена цибуля – за смаком;
  • Великий огірок;
  • Сіль, лимонний сік, мелений чорний перець – за смаком.

Простота в приготуванні

Схема приготування:

  1. Гарненько промиваємо овочі і ріжемо в глибокий посуд невеликими шматочками, але краще потерти на тертці;
  2. Потім в цю ж ємність додаємо дрібно нарізані яєчка, потім – відварне м’ясо. Дрібненько рубаємо зелень і відправляємо до інших компонентів;
  3. Картопельку додаємо в останню чергу, очистивши від шкірки. Наріжемо її на невеликі шматочки;
  4. Всі складові розмішуємо і заправляємо наше блюдо соком половини лимона;
  5. Тепер заливаємо страву кефірчіком, присаливаем, перчимо, охолоджуємо в холодильнику 2 години. Після цього класична окрошка на кефірі буде готова.

Рецепт на кефірі з ковбасою

Класика російської кухні

Смачна окрошка з ковбасою готується дуже швидко з простими продуктами, які є в будь-якому магазині. Дана рецептура припаде до душі тим, кому не подобається така страва на сироватці, кефірі або квасі.

Складові:

  • Редис – 70 г;
  • Два курячих яйця;
  • картоплина;
  • Свіжий огірок;
  • Кефірний напій – 400 мл;
  • Цибуля зелена і кріп – по пучку;
  • Ковбаса – 250 г;
  • Половинка лимона;
  • Вода – 250 мл;
  • Перець, сіль.

Рецепт окрошки на кефірі з ковбасою виглядає наступним чином:

  1. Свіжий огірочок і Редісочка наріжемо на дрібні квадратики;
  2. Лучок та укропчик дуже дрібно порубати ножем;
  3. Ковбаску варену ріжемо спочатку на кружечки, а потім на маленькі кубики;
  4. Нарізаємо відварені і остиглі яєчка і картоплю;
  5. Складові викладаємо в глибоку миску і гарненько перемішуємо, заливаємо кефірчіком;
  6. Додаємо холодну бутильовану воду і вичавлюємо сік з половинки лимона;
  7. Перчимо і присаливаем, ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

З ковбасою

Вийшло страву розливається по порційних тарілках і подається на стіл зі свіжим хлібом.

Рецептура на кефірі і мінеральній воді

Окрошка з кефіром і мінералкою – що може бути краще в спекотний літній день. Вона допоможе швидко вгамувати спрагу і охолодити розпалений організм. Процес приготування дуже простий, з ним впорається навіть сама недосвідчена господиня.

склад:



  • П’ять-шість яєць;
  • Кефірний напій і мінеральна газована вода – по одному літру;
  • Три картопляних бульби;
  • Редиска і ковбаска варена – по 200 г;
  • Кріп і цибулю – по пучку;
  • Свіжий огірочок – 4 штуки;
  • Лимон і сіль;

На кефірі і мінеральній воді

Інструкція готування:

  1. Приготування окрошки починаємо з того, що варимо картоплю в мундирі, охолоджуємо і чистимо від шкірки. Дрібно нарізаємо м’якоть;
  2. Круто відварюємо яєчка, охолоджуємо, чистимо і розрізаємо на маленькі квадратики;
  3. Частина огірків шаткуємо на невеликі шматочки, а один огірочок натираємо на тертці;
  4. Так само на крупній терочке трьом редиску, а ковбаску ріжемо акуратними кубиками;
  5. Кріп і цибулю дуже дрібно рубаємо;
  6. Складові перекладаємо в глибоку миску, солимо, перемішуємо і заливаємо охолодженої мінеральною водою і кефірчіком. Ще раз гарненько перемішати і приберемо в холодильник на 15 хвилин.

На кефірі з куркою

Дане страву виходить не тільки приголомшливо смачним, але і досить ситним.

Складові:

  • Сім яєчок;
  • М’ясо куряче – 400 г;
  • Вода і кефірний напій – по одному літру;
  • П’ять картоплин;
  • Сметана – 100 г;
  • редис;
  • Гірчиця – близько столової ложки;
  • огірки;
  • зелень;
  • сіль;
  • Лимонна кислота.

подача

Схема готування:

  1. Овочі розрізаємо на однакові кубики;
  2. Шаткуємо зелену складову в окрему миску, додаємо до неї гірчицю і гарненько розмішуємо;
  3. Сюди ж додаємо сметану і змішуємо до однорідного стану;
  4. Отриману масу відправляємо в більшу ємність з овочами;
  5. Наливаємо кефір, підсипає дрібку лимонної кислоти, солимо;
  6. Додаємо воду (кип’ячену і добре охолоджену) і ретельно розмішуємо. Можна замінити її на мінеральну з газом або без нього.

Холодний освіжаючий «супчик» готовий.

Дієтичний варіант з куркою без картоплі

У цьому рецепті кількість калорій мінімальне, так як відсутній картопля і м’ясо.

компоненти:

  • Огірочок середній;
  • Два яйця;
  • Кефір – 250 г;
  • Зернистий сир – 100 г;
  • Грудка куряча – 1 шт;
  • Зелень.

освіжаюче блюдо

Готуємо поетапно:

  1. Грудку відварену і яєчка ріжемо кубиками;
  2. Нарізаємо півкільцями огірок і змішуємо з інгредієнтами з попереднього кроку;
  3. У масу засипаємо сир, присаливаем;
  4. Наливаємо кефір і ретельно розмішуємо, посипаємо зеленню.

У нас вийшло дієтичне блюдо, яке припаде до душі всім людям, що стежать за своєю фігурою.

Відео: Рецепт окрошки на кефірі і мінеральній воді



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.