Нагетси – це представник фаст фуду, за своєю суттю – паніровані і обсмажені у великій кількості масла промариновані шматочки філе курочки. Як приготувати курячі нагетси в домашніх умовах ми розповімо вам в цьому матеріалі, в якому ви знайдете опису кількох способів їх готування і докладні інструкції з фото.
Класичний спосіб готування наггетсів
Дуже багато хто хотів би навчитися готувати таку страву так, щоб до смаку було як в Макдональдсі. Блюдо, зроблене запропонованим способом, буде таким же, але в ньому є одна безсумнівна перевага – ви точно впевнені в їхній якості, так як це домашні нагетси.
Необхідні продукти:
- філе курки – 500 – 700 г;
- сухарі для панірування – 100-200 г;
- яйце – 2 – 3 шт .;
- борошно – 100-150 г;
- неповна чайна ложка сушеного часнику;
- соєвий соус – 70 мл;
- свежеперемолотий перчик, паприка – на смак;
- масло очищене – для смаження.
Детальна інструкція до виготовлення:
- М’ясо ділимо на не дуже тонкі смужки. Збризгуємо соусом і даємо промаринуватися (десь півгодини).
- Сухарі змішуємо зі спеціями.
- Промаринуватися шматочки курочки обмакиваем в злегка збитих яйцях, обвалюють з усіх боків в пересіяти борошні, потім знову змочують в яєчної маси і добре обсипаємо ароматними сухарями.
- Смажити нагетси потрібно в великому обсязі добре розігрітого масла. Золотисті шматочки краще спочатку викласти на папір, щоб прибрати надлишок жиру. Правильно зроблене блюдо з філе виходять соковитими з хрусткою скоринкою і чудово поєднуються з будь-яким соусом і салатом з овочів.
Ще один популярний варіант
Якщо ви хоч раз спробували ці ласощі з м’яса птиці в одному з закладів Бургер Кінг, то у вас напевно виникло бажання сфабрикувати їх на своїй кухні. Як зробити нагетси, що б побалувати смачненьким себе і своїх рідних ми розповімо далі.
Перелік необхідних продуктів:
- 900 г філе курки;
- півдесятка великих яєць;
- по ¼ чайної ложки свежесмолотого перчика, куркуми;
- по 5 столових пшеничного борошна, кукурудзяних пластівців і картопляних чіпсів;
- сіль на смак;
- Олейни без запаху для смаження.
Опис готування покроково:
- Куряче філе розрізаємо як зазвичай. Присолюємо і перчимо. Даємо настоятися близько 15 хвилин.
- Пластівці і чіпси тиснемо в дрібну крихту качалкою. Додаємо до них куркуму. Яйця збовтуємо. Всі компоненти розкладаємо в різний посуд. Продукти для панірування готові.
- М’ясні напівфабрикати обвалюють в борошні, занурюємо в збиті яйця і добре обліплюють крихтами пластівців з чіпсами.
- Готувати їх будемо в глибокій жаровні, в якій розігріте досить багато рафінованої Олейни. Коли вони придбають рум’яну – корочку викладаємо на решітку для того, щоб стік зайвий жир.
- Готове ласощі подають з майонезом або кетчупом гарячим.
Ароматні м’ясні нагетси на сковороді
Такий варіант ситної закуски краще готувати з грудок курки. Для незвичайного аромату в паніровці додають багато спецій і насіння кунжуту.
Перелік необхідних продуктів:
- грудинка курки – 500 г;
- картопляний крохмаль – 100 г;
- білки – 2 шт .;
- каррі, перець духмяний перемелений, паприка – по ½ ч. ложці;
- кунжутове насіння – 2 ст. ложки;
- сік з лимона – 1 ст. ложка;
- гірчиця -1 ст. ложка;
- сухарики для панірування – 200 г;
- сіль за бажанням;
- Олейна для смаження.
Інструкція до готування покроково:
- Нагетси з курячої грудки вийдуть дуже ніжними всередині, якщо ми попередньо промарінуем її. Нарізаємо грудинку довгими брусочками і обмазуємо пастою з гірчиці і соку лимона. Нехай постоїть деякий час в прохолодному місці, накрите плівкою.
- Білок збиваємо в піну і присаливаем. Сухарі змішуємо з каррі, кунжутом, перцем.
- М’ясні бруски занурюємо в попередньо просіяний картопляний крохмаль, білок і хлібну паніровці.
- Обсмажувати будемо на сковороді з підігрітою Олейною до рум’яної скоринки. Щоб прибрати зайвий жир – попередньо викладемо на серветку.
Гостренькі nuggets з курятини
Цю страву сподобається тим, хто любить їжу гостріше.
Перелік компонентів:
- 700 г курячої м’якоті;
- 100 г гострих картопляних чіпсів;
- 3 яйця;
- 200 г хлібних крихт;
- 150 г борошна;
- 2 часникових зубки;
- на кінчику ножа гострого червоного перцю;
- трохи чорного перемеленого перцю;
- сіль на смак;
- масло для смаження.
Детальна схема приготування:
- М’ясо наріжемо стрічками, присаливаем і складаємо в простору миску. Туди ж натерти часник, всипати перці. Добре перемішати і залишити промаринуватися.
- Чіпси подрібнити за допомогою блендера до стану дрібної крихти і змішуємо з сухарями.
- Кожну «стрічку» добре обвалюють в пересіяти борошні, потім занурюємо в збовтати яйця і порошок з чіпсів і хліба.
- Обсмажуємо гоструваті шматочки у фритюрі до готовності, даємо вбратися зайвому маслу в рушник і викладаємо на тарілку. Приготовану таким чином закуску можна їсти не тільки гарячої, а й подстіла.
Курячі смужки в сирній «шубі»
М’ясні смужки, або стріпси, дуже зручний перекус. Завдяки зручній формі їх легко занурювати в улюблений соус. А змінювати смак дуже просто – панірування легко доповнюється будь-якими інгредієнтами. Пропонуємо вам продегустувати нагетси з сиром. Ми рекомендуємо брати Пармезан, але його можна легко замінити будь-яким солонуватим сиром.
Щоб приготувати nuggets вам знадобиться такий перелік продуктів:
- 0,5 кг м’якоті курочки;
- 3 жовтки;
- 150 мл вершків;
- 10 г солі;
- 100 – 150 г борошна;
- 200 г пармезану;
- 1 ч. Ложка паприки меленої;
- щепоточка білого меленого перцю;
- масло для смаження.
Опис готування покроково:
- Вершки змішуємо з приправами і трохи присаливаем.
- М’ясо ділимо на тонкі смужки довжиною близько 5 сантиметрів і викладаємо в вершкову масу. Ми залишаємо насичуватися.
- Сир подрібнюємо на крупній тертці.
- М’ясні смужки спочатку добре притрушуємо з усіх боків просіяного борошном, потім занурюємо в збовтати жовтки і на завершення добре обвалюють в пластівцях пармезану.
- Готувати їх краще в сковороді з антипригарним покриттям. Нагріваємо масло і обсмажуємо приблизно по 3 хвилини з усіх боків.
Курячі стріпси в горіховій паніровці
Ці ласощі гідну відповідь страв фаст фуду. Завдяки своїй оригінальній посипання такі стріпси безсумнівно припадуть до душі любителям м’ясних страв.
Необхідні продукти:
- курятина без кісточок – 500 г;
- кефір знежирений – 150 мл;
- соєвий маринад – 50 мл;
- вівсяні пластівці – 100 г;
- білки – 2 шт .;
- сир твердий – 100 г;
- горіх волоський – 100 г;
- вершковий спред.
- Соєвий соус змішуємо з кефіром. М’ясо поділяємо на довгі палички і покриваємо кефірний маринадом. Наполягаємо не менше 3-4 годин. Ще краще їм простояти ніч, тоді курятина вийде дуже ніжною і соковитою.
- Вівсяні пластівці перетираємо в дрібну крихту. Горіх перетираємо блендером до утворення дрібних крупинок. Сир дрібніше на тертці. Білок трохи збиваємо.
- Мариновані палички обвалюють в перетертих вівсяних пластівцях, занурюємо в збитий білок, потім обвалюють в горіхах і сирі.
- Такий рецепт наггетсів набагато корисніше для здоров’я, так як вони запікаються в духовці. На деко кладемо пергамент і злегка змащуємо його вершковим спредом. Викладаємо підготовлену курятину і ставимо в духовку. Готуємо хвилин 30 – 40 при 180 градусах.
- Запечена курятина в горіховій скоринці буде чудово поєднуватися з томатним гострим кетчупом.
Дієтичні нагетси в духовці
Один nugget, підсмажений у фритюрі, містить близько 40 ккал. Але це блюдо можна зробити так, щоб їх калорійність стала набагато менше, а корисність – більше. Як приготувати нагетси, щоб їх можна було їсти навіть тим, хто на дієті, ви дізнаєтеся із запропонованого рецепта.
- 300 г курятини без кісточок;
- 100 г висівок;
- 100 г нежирного твердого сиру;
- менше половини склянки йогурту;
- на кінчику ножа червоного і білого перемеленого перцю;
- кулінарний жир;
- сіль скільки хочете.
Етапи готування:
- Курятину нарізаємо довгими тонкими брусочками. Заливаємо йогуртом, притрушуємо спеціями і присаливаем. Ми залишаємо на півгодини.
- Натертий сир змішуємо з висівками.
- Полежати м’ясо обвалюють в суміші висівок і сиру.
- Вогнетривку форму встеляли папером і злегка змащуємо жиром. Викладаємо в неї запаніровані нагетси з курки і готуємо в духовці при 180 градусах півгодини.
- Їсти їх краще відразу, поки не охололи. Дуже добре поєднуються з різними овочевими салатами.
Приготувати страву фаст фуду по-домашньому – прекрасний варіант нагодувати близьких апетитною і нешкідливою їжею. А безліч рецептів дозволить вам зробити це ласощі кожен раз по-різному.