Різне

Нагетси по-домашньому як в Макдональдсі і Бургер Кінга



нагетси

Нагетси – це представник фаст фуду, за своєю суттю – паніровані і обсмажені у великій кількості масла промариновані шматочки філе курочки. Як приготувати курячі нагетси в домашніх умовах ми розповімо вам в цьому матеріалі, в якому ви знайдете опису кількох способів їх готування і докладні інструкції з фото.

Класичний спосіб готування наггетсів

Дуже багато хто хотів би навчитися готувати таку страву так, щоб до смаку було як в Макдональдсі. Блюдо, зроблене запропонованим способом, буде таким же, але в ньому є одна безсумнівна перевага – ви точно впевнені в їхній якості, так як це домашні нагетси.

домашні нагетси

Необхідні продукти:

  • філе курки – 500 – 700 г;
  • сухарі для панірування – 100-200 г;
  • яйце – 2 – 3 шт .;
  • борошно – 100-150 г;
  • неповна чайна ложка сушеного часнику;
  • соєвий соус – 70 мл;
  • свежеперемолотий перчик, паприка – на смак;
  • масло очищене – для смаження.

нарізка

Детальна інструкція до виготовлення:

  1. М’ясо ділимо на не дуже тонкі смужки. Збризгуємо соусом і даємо промаринуватися (десь півгодини).
  2. Сухарі змішуємо зі спеціями.
  3. Промаринуватися шматочки курочки обмакиваем в злегка збитих яйцях, обвалюють з усіх боків в пересіяти борошні, потім знову змочують в яєчної маси і добре обсипаємо ароматними сухарями.
  4. Смажити нагетси потрібно в великому обсязі добре розігрітого масла. Золотисті шматочки краще спочатку викласти на папір, щоб прибрати надлишок жиру. Правильно зроблене блюдо з філе виходять соковитими з хрусткою скоринкою і чудово поєднуються з будь-яким соусом і салатом з овочів.

Ще один популярний варіант

Якщо ви хоч раз спробували ці ласощі з м’яса птиці в одному з закладів Бургер Кінг, то у вас напевно виникло бажання сфабрикувати їх на своїй кухні. Як зробити нагетси, що б побалувати смачненьким себе і своїх рідних ми розповімо далі.

в чіпсах

Перелік необхідних продуктів:

  • 900 г філе курки;
  • півдесятка великих яєць;
  • по ¼ чайної ложки свежесмолотого перчика, куркуми;
  • по 5 столових пшеничного борошна, кукурудзяних пластівців і картопляних чіпсів;
  • сіль на смак;
  • Олейни без запаху для смаження.

у фритюрі

Опис готування покроково:

  1. Куряче філе розрізаємо як зазвичай. Присолюємо і перчимо. Даємо настоятися близько 15 хвилин.
  2. Пластівці і чіпси тиснемо в дрібну крихту качалкою. Додаємо до них куркуму. Яйця збовтуємо. Всі компоненти розкладаємо в різний посуд. Продукти для панірування готові.
  3. М’ясні напівфабрикати обвалюють в борошні, занурюємо в збиті яйця і добре обліплюють крихтами пластівців з чіпсами.
  4. Готувати їх будемо в глибокій жаровні, в якій розігріте досить багато рафінованої Олейни. Коли вони придбають рум’яну – корочку викладаємо на решітку для того, щоб стік зайвий жир.
  5. Готове ласощі подають з майонезом або кетчупом гарячим.

Ароматні м’ясні нагетси на сковороді

Такий варіант ситної закуски краще готувати з грудок курки. Для незвичайного аромату в паніровці додають багато спецій і насіння кунжуту.

з кунжутом

Перелік необхідних продуктів:

  • грудинка курки – 500 г;
  • картопляний крохмаль – 100 г;
  • білки – 2 шт .;
  • каррі, перець духмяний перемелений, паприка – по ½ ч. ложці;
  • кунжутове насіння – 2 ст. ложки;
  • сік з лимона – 1 ст. ложка;
  • гірчиця -1 ст. ложка;
  • сухарики для панірування – 200 г;
  • сіль за бажанням;
  • Олейна для смаження.

Інструкція до готування покроково:

  1. Нагетси з курячої грудки вийдуть дуже ніжними всередині, якщо ми попередньо промарінуем її. Нарізаємо грудинку довгими брусочками і обмазуємо пастою з гірчиці і соку лимона. Нехай постоїть деякий час в прохолодному місці, накрите плівкою.
  2. Білок збиваємо в піну і присаливаем. Сухарі змішуємо з каррі, кунжутом, перцем.
  3. М’ясні бруски занурюємо в попередньо просіяний картопляний крохмаль, білок і хлібну паніровці.
  4. Обсмажувати будемо на сковороді з підігрітою Олейною до рум’яної скоринки. Щоб прибрати зайвий жир – попередньо викладемо на серветку.

Гостренькі nuggets з курятини

Цю страву сподобається тим, хто любить їжу гостріше.

гострі

Перелік компонентів:

  • 700 г курячої м’якоті;
  • 100 г гострих картопляних чіпсів;
  • 3 яйця;
  • 200 г хлібних крихт;
  • 150 г борошна;
  • 2 часникових зубки;
  • на кінчику ножа гострого червоного перцю;
  • трохи чорного перемеленого перцю;
  • сіль на смак;
  • масло для смаження.

смачно

Детальна схема приготування:

  1. М’ясо наріжемо стрічками, присаливаем і складаємо в простору миску. Туди ж натерти часник, всипати перці. Добре перемішати і залишити промаринуватися.
  2. Чіпси подрібнити за допомогою блендера до стану дрібної крихти і змішуємо з сухарями.
  3. Кожну «стрічку» добре обвалюють в пересіяти борошні, потім занурюємо в збовтати яйця і порошок з чіпсів і хліба.
  4. Обсмажуємо гоструваті шматочки у фритюрі до готовності, даємо вбратися зайвому маслу в рушник і викладаємо на тарілку. Приготовану таким чином закуску можна їсти не тільки гарячої, а й подстіла.

Курячі смужки в сирній «шубі»

М’ясні смужки, або стріпси, дуже зручний перекус. Завдяки зручній формі їх легко занурювати в улюблений соус. А змінювати смак дуже просто – панірування легко доповнюється будь-якими інгредієнтами. Пропонуємо вам продегустувати нагетси з сиром. Ми рекомендуємо брати Пармезан, але його можна легко замінити будь-яким солонуватим сиром.



в сирній шубі

Щоб приготувати nuggets вам знадобиться такий перелік продуктів:

  • 0,5 кг м’якоті курочки;
  • 3 жовтки;
  • 150 мл вершків;
  • 10 г солі;
  • 100 – 150 г борошна;
  • 200 г пармезану;
  • 1 ч. Ложка паприки меленої;
  • щепоточка білого меленого перцю;
  • масло для смаження.

Опис готування покроково:

  1. Вершки змішуємо з приправами і трохи присаливаем.
  2. М’ясо ділимо на тонкі смужки довжиною близько 5 сантиметрів і викладаємо в вершкову масу. Ми залишаємо насичуватися.
  3. Сир подрібнюємо на крупній тертці.
  4. М’ясні смужки спочатку добре притрушуємо з усіх боків просіяного борошном, потім занурюємо в збовтати жовтки і на завершення добре обвалюють в пластівцях пармезану.
  5. Готувати їх краще в сковороді з антипригарним покриттям. Нагріваємо масло і обсмажуємо приблизно по 3 хвилини з усіх боків.

Курячі стріпси в горіховій паніровці

Ці ласощі гідну відповідь страв фаст фуду. Завдяки своїй оригінальній посипання такі стріпси безсумнівно припадуть до душі любителям м’ясних страв.

в горіхах

Необхідні продукти:

  • курятина без кісточок – 500 г;
  • кефір знежирений – 150 мл;
  • соєвий маринад – 50 мл;
  • вівсяні пластівці – 100 г;
  • білки – 2 шт .;
  • сир твердий – 100 г;
  • горіх волоський – 100 г;
  • вершковий спред.

білкова їжа

  1. Соєвий соус змішуємо з кефіром. М’ясо поділяємо на довгі палички і покриваємо кефірний маринадом. Наполягаємо не менше 3-4 годин. Ще краще їм простояти ніч, тоді курятина вийде дуже ніжною і соковитою.
  2. Вівсяні пластівці перетираємо в дрібну крихту. Горіх перетираємо блендером до утворення дрібних крупинок. Сир дрібніше на тертці. Білок трохи збиваємо.
  3. Мариновані палички обвалюють в перетертих вівсяних пластівцях, занурюємо в збитий білок, потім обвалюють в горіхах і сирі.
  4. Такий рецепт наггетсів набагато корисніше для здоров’я, так як вони запікаються в духовці. На деко кладемо пергамент і злегка змащуємо його вершковим спредом. Викладаємо підготовлену курятину і ставимо в духовку. Готуємо хвилин 30 – 40 при 180 градусах.
  5. Запечена курятина в горіховій скоринці буде чудово поєднуватися з томатним гострим кетчупом.

Дієтичні нагетси в духовці

Один nugget, підсмажений у фритюрі, містить близько 40 ккал. Але це блюдо можна зробити так, щоб їх калорійність стала набагато менше, а корисність – більше. Як приготувати нагетси, щоб їх можна було їсти навіть тим, хто на дієті, ви дізнаєтеся із запропонованого рецепта.

дієтичні

  • 300 г курятини без кісточок;
  • 100 г висівок;
  • 100 г нежирного твердого сиру;
  • менше половини склянки йогурту;
  • на кінчику ножа червоного і білого перемеленого перцю;
  • кулінарний жир;
  • сіль скільки хочете.

Етапи готування:

  1. Курятину нарізаємо довгими тонкими брусочками. Заливаємо йогуртом, притрушуємо спеціями і присаливаем. Ми залишаємо на півгодини.
  2. Натертий сир змішуємо з висівками.
  3. Полежати м’ясо обвалюють в суміші висівок і сиру.
  4. Вогнетривку форму встеляли папером і злегка змащуємо жиром. Викладаємо в неї запаніровані нагетси з курки і готуємо в духовці при 180 градусах півгодини.
  5. Їсти їх краще відразу, поки не охололи. Дуже добре поєднуються з різними овочевими салатами.

Приготувати страву фаст фуду по-домашньому – прекрасний варіант нагодувати близьких апетитною і нешкідливою їжею. А безліч рецептів дозволить вам зробити це ласощі кожен раз по-різному.

Відео: Нагетси з сиром



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.