Різне

Бажання: кращі рецепти споконвічно російського м’ясного делікатесу



Споконвічно російське м'ясне ласощі

Бажання є цілісним запечений шматок м’яса, нашпигований травами і спеціями. Зазвичай в класичному варіанті для приготування використовується свинина, але можна зустріти і різні рецептури з яловичиною, бараниною і навіть індичкою і куркою.

Калорійність страви – 250-300 ккал на 100 г. Цифри можуть варіюватися в залежності від жирності вихідного продукту. Розглянемо, як приготувати домашню буженину декількома способами покроково і з фото.

Бажання в духовці

Найпопулярніший метод готування м’ясного ласощі – це запікання в духовій шафі. Майже кожен рецепт буженини включає даний варіант термообробки.

Бажання з ананасами і бананами

Прикраса святкового столу

Це приголомшливе блюдо відрізняється оригінальністю і ідеально підходить для святкового столу. Цікаве поєднання м’яса і фруктів нікого не залишить байдужим.

Перелік продуктів:

  • Банан – 1 шт;
  • 4 колечка консервованого ананаса;
  • Ошийок свинячий – 1,2 кг;
  • Орегано – чайна ложечка;
  • Перець і сіль – за смаком;
  • Біле напівсухе вино – 50 мл.

Розміщуємо фрукти в розрізи

Інструкція готування:

  1. Свинину промиваємо і розміщуємо на паперові серветки, щоб висохла;
  2. Робимо на шматку надрізи товщиною близько сантиметра, але не до кінця, щоб вийшла «гармошка». Присолюємо, приправляємо орегано і перцем, загортаємо в харчову плівку і даємо промаринуватися протягом трьох годин;
  3. Банан нарізаємо кружечками, ананасові кільця – четвертинками;
  4. Викладаємо м’ясну заготівлю на лист фольги, який по довжині повинен бути в 2,5 рази більше, ніж шматок свинини;
  5. У розрізи «гармошки» поміщаємо по кружечку кожного з фруктів;
  6. Загинаємо краї фольги, щоб вийшли невеликі бортики, і виливаємо поверх м’ясного вироби вино. Прикриваємо майбутній делікатес звисає кінцем фольги і ретельно закріплюємо по всьому периметру. Повинен вийти конвертик;
  7. Бажання в духовці у фользі запікається протягом 75 хвилин при температурному рівні в 200 градусів. Після цього м’ясо потрібно відкрити і ще трохи зарум’янити, полив зверху вином або ананасовим сиропом.

Поєднання м'яса з ананасами

По завершенні процесу приготування необхідно злити весь сік і подавати страву в гарячому вигляді, або дати охолонути і потім помістити в холодильник.

Домашня буженина в рукаві

Даний спосіб готування допоможе зберегти неповторний аромат і соковитість м’яса.

Вам знадобиться:

  • 1,2 кг свинячого окосту;
  • 8 часниковий зубчиків;
  • 3 лаврових листочка;
  • 3 чайні ложки солі;
  • Половина чайної ложечки перцю меленого;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • Літр води.

м'ясне ласощі

Як приготувати буженину зі свинини в рукаві:

  1. В заповнену водою каструлю кладемо все спеції і сіль. Чекаємо, поки рідина закипить і кип’ятимо ще протягом 5 хвилин. Переливаємо воду у велику ємність і даємо повністю охолонути;
  2. Розміщуємо в розсіл свинячу м’якоть і залишаємо маринуватися мінімум на 3 години (в ідеалі – на ніч);
  3. Витягуємо напівфабрикат, просушуємо паперовими рушниками, нашпиговувати часничком і натираємо приправами для м’яса;
  4. Самостійно поміщаємо заготовку в рукав для запікання і закріплюємо по обидва боки. Не забуваємо зробити зверху пару маленьких проколів голкою для відводу пара;
  5. Відправляємо мяско в холодну духову шафу і виставляємо температуру 180 градусів. Процес запікання – 1 година. Щоб отримати апетитну рум’яну корочку, після зазначеного часу можна зрізати верхівку рукава і ще трохи потримати виріб в духовці.

Запікання в рукаві

На фінальному етапі смачна домашня буженина злегка остуджують, а сік, що утворився зливається. Потім її потрібно відправити в холодильник.

Бажання з яловичої вирізки з яблуками

Бажання з яловичини буде просто чудовою, якщо нафарширувати її яблуками і обмазати майонезом. Такий кулінарний шедевр запікається в духовці.

Перелік інгредієнтів:

  • 600 г яблук;
  • 800 г яловичої вирізки;
  • 7 часниковий часточок;
  • 0,5 л майонезу;
  • 3 цибулини;
  • 300 г моркви.

Бажання з яловичини

Як готується буженина в домашніх умовах:

  1. Вимиємо м’ясо, витріть з допомогою паперових серветок;
  2. Застелити деко листом фольги, викладемо на неї цілком очищені цибулини і морквину, порізану кружальцями;
  3. Почищені часникові зубці разрежем навпіл;
  4. Вимиті яблучка поріжемо на шматочки;
  5. У яловичої м’якоті зробимо неглибокі надрізи, помістимо в них часник і яблучні дольки;
  6. М’ясний шматок повністю повапниш майонезом і загорніть у фольгу;
  7. Виставимо температурний режим в 200 градусів і запікати м’ясний виріб протягом двох годин;
  8. Далі остудити, поріжемо на шматочки і подамо своїм друзям і близьким.

м'ясний делікатес



Кулінарний делікатес чудово поєднується з томатним соусом, гірчицею, овочами.

Бажання в мікрохвильовці

З появою сучасної побутової техніки на кухні господині стали набагато швидше справлятися зі створенням різноманітних страв. Наприклад, дуже легко і швидко робиться буженина в мультиварці. Також можна приготувати дане блюдо і в мікрохвильовці.

складові:

  • Свинина (шийна частина, корейка або окіст) – кілограм;
  • Вода гаряча кип’ячена – 50 мл;
  • Часник – 4 зубці;
  • Спеції для м’яса і сіль – по чайній ложці;
  • Лист лавровий – 10 шт;
  • Рослинна олія для смаження – 20 мл.

Нашпиговують і обсмажуємо м'ясо

Покроковий рецепт буженини:

  1. Свинячу м’якоть шпігуем часником, як в попередніх схемах готування, натираємо сумішшю з спецій і солі і прибираємо в прохолодне місце на годину;
  2. Далі обсмажуємо м’ясо на сковороді з розігрітим рослинним маслом з кожної зі сторін по парі хвилин, щоб «запечатати» сік;
  3. На дні спеціальної ємності для мікрохвильові печі (з кришкою) розміщуємо лаврушку, викладаємо м’ясну заготівлю і наливаємо трохи води;
  4. Накриваємо посуд кришкою, поміщаємо в мікрохвильову піч і готуємо на максимальній потужності (900 ват) приблизно по 15 хвилин з кожного боку. Потрібно орієнтуватися за кольором соку. Головне – не пересушити.

Приготування в мікрохвильовій печі

Готову страву можна вживати гарячим або прибрати в холодильник для охолодження.

Бажання в каструлі

Такий варіант особливо стане в нагоді в спекотну літню пору, коли включати духову шафу дуже не хочеться. М’ясне ласощі виходить ароматним і ситним.

Потрібні компоненти:

  • 3 зубчики часнику;
  • 0,5 кг будь свинячий частини (задня частина, лопатка, вирізка, шийка);
  • Мелений чорний перець, сіль;
  • 4 лаврових листки;
  • 2 великі ложки зернової французької гірчиці.

Простий рецепт буженини

Рецепт буженини зі свинини:

  1. Візьмемо фольгу, складену в два шари. Вона повинна бути досить велика, щоб м’ясної шматок добре загорнувся. Викладаємо на неї 1,5 часниковий зубчики, два лаврові листки;
  2. Свинину присаливаем, перчимо, промазуємо гірчицею. Розміщуємо на спеції, зверху покриваємо залишилися часничком і лаврушкой, пакуємо ретельно в фольгу;
  3. Такий компактний згорток кладемо в казанок або каструльку. Підливаємо воду до середини фольги таким чином, щоб вона не просочилася всередину;
  4. Включаємо велике полум’я, ставимо ємність із закритою кришкою, чекаємо, поки закипить. Після цього зменшуємо вогонь до мінімуму (при щільно закритій кришці). Майбутнє смачне страва має нудитися два години;
  5. Постійно перевіряємо, щоб не википіла вода, при необхідності трохи підливати;
  6. Вимикаємо вогонь по двох годин варіння. Нехай буженина в фользі остигає до ранку. Але можна прибрати її після охолодження в холодильник.

Такий м’ясний делікатес з ранку чудово підійде для бутерброда, або у вигляді закуски його можна подати для гостей з гірчицею і хріном.

Відео: Рецепт домашньої буженини



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.