Домашнє печиво

Печиво безе в домашніх умовах: рецепти з фото крок за кроком



Багато господинь мріють приготувати смачне печиво безе в домашніх умовах. Різноманітність рецептів приємно дивує тих, хто планує спробувати себе в кулінарній сфері.

Печиво безе на паличці

Печиво безе на паличці

Такий десерт готується легко, швидко. Основна відмінність – це використання якісного харчового барвника.

Складові:

  • 3 яєчні білки;
  • 150-180 грам цукру;
  • ваніль;
  • харчовий барвник у вигляді гелі.

Спосіб приготування:

  1. На першому етапі акуратно відокремлюють білки від жовтків.
  2. До яєчним білкам додають цукровий пісок, ваніль. Тепер роблять парову баню. Білок підігрівають до повного розчинення цукрового піску. Збивати не потрібно. Готову білкову масу переливають в чашку міксера, збивають. Спочатку міксер працює на середній швидкості, після чого – на високій. Білки збивають до отримання піків.
  3. Безе акуратно перекладають на деко, який попередньо застелили пекарської папером. У цей момент використовують харчовий барвник. В тістечка вставляють шпажки.
  4. Десерт сушать в духовці близько 1-1,5 години при температурі 90-100 градусів. Дверцята духовки рекомендується тримати злегка прочинених. Потім духовку вимикають. Безе тимчасово залишають. Тістечка повинні охолонути, після чого їх дістають.

Яскраве печиво з безе готується за класичною схемою. Однак використання харчового барвника дозволяє отримати гарне печиво.

Ванільне печиво

ванільне печиво

Таке безе готується з використанням натуральної ванілі. В результаті смак десерту стає ніжним.

Складові:

  • 3 яєчні білки;
  • склянка цукрової пудри;
  • половина чайної ложки насіння натуральної ванілі.

Спосіб приготування:

  1. На першому етапі яєчні білки збивають до щільної маси. Потім продовжують збивати білкову піну і поступово додають цукрову пудру.
  2. До білкової піні додають ваніль. Ретельно перемішують.
  3. Збиті білки перекладають в кондитерський мішок.
  4. Деко застеляють пергаментним папером. На деко за допомогою кондитерського мішка (шприца) викладають невеликі тістечка. Десерт роблять у вигляді паличок.
  5. Духова шафа розігрівають до 80-100 градусів. Деко ставлять в духовку. Печиво сушать 1,5-2 години при закритій духовці. Потім тістечка залишають в духовці до повного охолодження. Приблизно через 1,5 години десерт буде готовий.

Ніжні безе з ванільним смаком сподобаються багатьом ласунам, які люблять класичну вишукану випічку.

Безе з анісом

Безе з анісом

Таке печиво безе відрізняється використанням анісу. В результаті десерт виходить ароматним і смачним. Багато ласуни відзначать: аніс підходить до класичної випічці з яєць.

Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …

Складові:

  • стакан коричневого цукру;
  • трохи більше повного склянки пшеничного борошна;
  • 2 яйця;
  • чайна ложка анісу.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку чайну ложку анісового насіння подрібнюють в пудру. Для цього використовують кавомолку.
  2. Тепер стакан коричневого цукру і 2 яйця збивають на середній швидкості міксера протягом 15-20 хвилин. Цукор повинен повністю розчинитися. Маса повинна стати щільною і білої. Якщо використовується потужний міксер, потрібний результат буде досягнутий швидше.
  3. Борошно просівають з анісової пудрою.
  4. Борошно з анісом додають в яєчно-цукрову масу. Акуратно перемішують інгредієнти спеціальною лопаткою. Довго не рекомендується заважати. Однак інгредієнти повинні об’єднатися.
  5. Тепер деко застеляють спеціальної пергаментним папером або силіконовим килимком. На деко переносять тісто.
  6. Тістечка викладають на невеликій відстані один від одного. На кожне печінку акуратно кладуть анісові зернятка. Потім печиво залишають на час, так як воно має настоятися, підсохнути, покритися щільною скоринкою. Потім десерт випікають 12-15 хвилин при температурі в 160 градусів за Цельсієм.

Таке ласощі сподобається шанувальникам безе і анісу. Смак традиційного тістечка перетворюється завдяки використанню відповідної спеції.

Грибочки з безе

Грибочки з безе

Початківці і досвідчені господині можуть приготувати різний печиво безе в домашніх умовах. Наприклад, ласощі при бажанні можна виконати у вигляді грибочків.

Складові:

  • половина склянки яєчних білків;
  • стакан цукрового піску;
  • 100 грам шоколаду;
  • столова ложка натурального порошку какао;
  • чайна ложка ванільного цукру;
  • щіпка солі і винного каменю.

Спосіб приготування:



  1. Спочатку духовку розігрівають до 110 градусів. Тепер викладають листи, накриті пергаментним папером або алюмінієвою фольгою.
  2. У мисці збивають міксером білки до появи пінистої маси. Додають винний камінь, ваніль, сіль. Продовжують збивати. У результаті повинна вийти м’яка білкова піна.
  3. Поступово додають цукор. В іншому випадку білкова піна сяде на дно. Білки повинні утворити міцну піну.
  4. Тепер використовують кондитерський шприц. Його наповнюють наполовину білками. За допомогою круглої насадки роблять печиво. Тістечка відразу оформляють у вигляді грибочків. Небажано, щоб всі частини виглядали однаково, так як кондитерські грибочки повинні бути природними. Капелюшки присипають какао порошком.
  5. Тістечка випікають протягом 1-го години в попередньо розігрітій духовці.
  6. Потім розтоплюють кондитерський шоколад в мисці над киплячою водою або в мікрохвильовці. Повинна вийти однорідна шоколадна маса. Роблять отвір внизу капелюшка гриба, змащують шоколадною сумішшю, злегка притискають обидві частини. Після того, як шоколад застигне, верхівка і низ склеяться.

Таке печиво у вигляді грибів з шоколадом зберігають в сухому місці при кімнатній температурі.

Мигдальне безе

мигдальне безе

Мигдальне безе готується за принципом відомих батончиків, тому підбираються відповідні інгредієнти.

Складові:

  • 3 яєчні білки;
  • половина склянки цукру;
  • три чверті склянки смаженого солоного арахісу;
  • 140 грам молочного шоколаду;
  • мигдальний екстракт;
  • лимонний сік;
  • дрібка солі.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку збивають білки, мигдальний екстракт, натуральний сік лимона. Повинні з’явитися м’які пеки білкової маси.
  2. Поступово додають цукор.
  3. Збивають білки до розчинення цукру і появи твердих піків.
  4. Деко застеляють харчової папером. Кондитерським мішком або ложкою роблять невеликі тістечка. Їх випікають близько 1,5 годин при 100 градусах, чекають їх охолодження.
  5. Арахіс обсмажують і солять. Тимчасово відставляють убік.
  6. Шоколад розтоплюють на водяній бані.
  7. Тістечко умочують в шоколад, горіхи. Потім укладають на деко і чекають застигання шоколадної глазурі. Тепер десерт готовий. Смачного!

Ласощі зберігають при кімнатній температурі до 3-х днів.

Полуничне безе

полуничне безе

Літній печиво безе додається полуницею. Ніжний фруктовий смак сподобається багатьом ласунам.

Складові:

  • 4 яєчних білка;
  • склянка цукру;
  • 100 мілілітрів жирних вершків;
  • 40 грам цукрової пудри;
  • 140 грам полуниці.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку охолоджують білки до 4-6 градусів, збивають до стійкої піни.
  2. У 2-3 прийоми додають до білків цукор.
  3. Білкову масу укладають на деко, застелене пергаментним папером.
  4. Тістечка сушать при 80 градусах протягом 2-5 годин. Готове безе має бути рівномірно крихким.
  5. Готові печива охолоджують.
  6. Беруть 40 грам полуниці, подрібнюють в блендері до стану полуничного пюре.
  7. Потім готують крем. Для цього вершки збивають до стійкої піни. Вершки ділять на 2 однакові частини. В одну частину додають полуничне пюре і цукрову пудру. Іншу частину залишають без доповнень.
  8. Тепер на печива розкладають збиті вершки, укладають нарізану полуницю. Зверху викладають вершковий крем, нарізану полуницю. Отримані пірамідки знову накривають меренгою, злегка притискають. Десерт готовий.

Таке полуничне тістечко підійде для літа, коли хочеться насолодитися свіжою полуницею.

Правила приготування безе

Правила приготування безе

Печиво готують за певною схемою.

  1. Використовують білкове тісто. Основними інгредієнтами будуть яєчні білки і цукор.
  2. Білки якісно збиваються в охолодженому стані. Також рекомендується використання лимонної кислоти.
  3. Білкову піну відкидають у вигляді кульок або потрібної форми на деко. Використовують для цього кондитерський мішок.
  4. Печиво випікають близько півгодини при температурі в 120 градусів або сушать на протязі кількох годин.
  5. Неправильне випікання зазвичай обумовлено погано збитими білками. Тістечко буде смачним при якісному збиванні інгредієнтів.
  6. Готовий десерт прикрашають. За класикою використовують шоколад, горіхи.

Правильно приготоване печиво безе обіцяє бути класичним десертом з ніжним смаком.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.