Зараз багато людей харчуються здоровою їжею, або стають вегетаріанцями. Але є ті люди, які не можуть з’їсти щось вредненькое, серед яких знаходяться солодощі. Ніхто не говорить повністю виключити з раціону солодощі, їх можна замінити на корисні. У даній статті ми розповімо про те, як зробити цукерки з сухого молока.
Цукерки з сухого молока і какао рецепт
Молоко роблять густим, а потім його випарюють, за допомогою спеціального пристосування. У порошкоподібному молоці є всі необхідні речовини, як і в звичайному молоці. Такий продукт можна сміливо віднести до дієтичних солодощів.
Складові:
- 1 стаканчик – порошкового молока;
- 100 грам – вершкового масла;
- 100 мілілітрів – води дистильованої;
- 300 грам – цукру;
- gо бажанням – порошок какао;
- ½ чайна ложечка – меленого кардамону, ванілі і кориці.
Час приготування: 25 хвилин + час на застигання.
калорійність: 240 ккал.
Спосіб приготування:
Чисту воду наливаємо в каструльку середнього розміру і додаємо до неї цукор. Суміш повинна закипіти, при цьому необхідно розмішувати цукор.
Прохолодне масло вершкове нарізаємо кубиками і кладемо в каструльку. Масло має розчинитися, при цьому потрібно заважати суміш. Інгредієнти необхідно змішати в глибокій чашці.
Утворене тісто має бути м’яким і не пристає до рук. Після того як стан тесту буде задовільним, відправляємо його в холодильник на півгодинки. Так як тісто побували в прохолодному місці краще ліпиться, і без проблем можна формувати ласощі. Можна зробити кульки, або ж використовувати інші різноманітні формочки. Готові цукерки з сухого молока, необхідно розкласти на дошку, покриту пергаментом, а якщо вони добре застигли, то можна покласти в скляний посуд. Термін зберігання цих цукерок максимум тижня в холодильнику.
Цукерки з сухого молока і какао з горіхами
Коли людина дотримується дієти, ні дня не проходить, щоб не думати про солодощі. Але можна замінити солодощі на корисний варіант, і потім сміливо їсти і при це продовжувати худнути. Дуже корисно буде вживати ласощі з волоськими горіхами, до складу яких входять білки рослинні, вітаміни з поліненасиченими кислотами.
Складові:
- 1 стаканчик – молока порошкового;
- 110 мілілітрів – води кип’яченої;
- 170 грам – масла топленого;
- 150 грам – цукрового піску;
- 100 грам – порошку какао;
- gо 1 склянці – лісових і волоських горішків.
Необхідний час: 1 година 15 хвилин.
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
калорії: 300 ккал.
Спосіб приготування:
У скляній глибокій чашці змішуємо какао і молоко. У каструлю наливаємо масло топлене і воду, до них додаємо пісок цукровий. Готуємо на дуже маленькому вогнику, протягом 10 хвилинок, при цьому весь час потрібно заважати. Необхідно щоб цукор весь розчинився.
Після чого додаємо її тоненькою цівкою в какао-молочну суміш. Обережно і гарненько все перемішуємо до утворення одноманітною маси. Ми залишаємо остигати, а потім відносимо в холодильник. Тісто має охолоджуватися протягом 3-4 годин, але можна і витягнути його через півгодини. Але краще, щоб тісто в холодильнику знаходилося довше, так як потім з ним буде простіше ліпити різні фігурки. Від’єднуємо від тесту не великі шматочки, з яких в подальшому необхідно зробити корж і посередині покласти лісовий горішок.
Далі надаємо виноградному форму кулі так, щоб горішок НЕ визирав назовні. У кавомолці розмелюємо волоські горішки, до освіти потерті. У волоських крихтах обмакиваем все кульки. Зверху можна присипати какао. Якщо цукерки з сухого молока не все з’їли, то зберігати їх потрібно в закритому посуді в холодильнику. Зберігатися вони можуть довго, протягом декількох тижнів, але краще з’їсти протягом тижня, а потім готувати нову партію цукерок.
Цукерки з сухого молока і кураги
Десерт, приготований за цим рецептом, стане чудовою прикрасою вашого столу. Зробити це корисне і смачне ласощі не складно. Можна додавати не тільки арахіс, але і інші горішки, які вам подобаються. Можна внести в список своїх інгредієнтів чорнослив, фініки.
Складові:
- 0,3-0,5 кілограм – порошкового молока;
- 100 грам – цукру;
- 1/3 стаканчика – холодної води;
- 60 грам – вершкового масла;
- 200 грам – сушеної кокосової м’якоті;
- 80-90 гам – арахісу;
- 2 столові ложечки – масла для смаження;
- 100 грам – родзинок і кураги.
Необхідний час: 1,5 години.
калорійність: 280 ккал.
Спосіб приготування:
- Беремо каструльку і наливаємо в неї воду, і ставимо на невеликий вогник грітися. Нарізаємо масло шматочками і висипаємо в гарячу воду. Воно повинно повністю у воді розчинитися. Потім висипаємо туди пісок цукровий.
- Якщо додаєте фініки, то багато цукру сипати не потрібно, так як цукерки будуть занадто солодкі.
- Після розчинення цукру, необхідно всю суміш перелити в скляний посуд. І залишаємо остигати.
- Арахіс очищаємо і обсмажуємо з маслом. Якщо все-таки шкірка на горіхах залишилася, то після обсмажування її потрібно прибрати.
- Арахіс повинен бути подрібненим, за допомогою кавомолки або блендера.
- М’якоть кокосову ділимо навпіл, одну половину смажимо на сковорідці до появи золотистого відтінку.
- Ізюм з курагою залити окропом, далі дрібненько порізати ножем або блендером.
- Після того як сироп охолоне просіюємо в нього молоко. Тепер необхідно все змішати дерев’яною ложкою до однорідності. Суміш буде по густоті, як сметана.
- Прийшла черга додавати в тісто сухофрукти, арахіс і частина стружки кокосової, що не обсмажувалася. Після цього посудину з сумішшю ставимо в холодильник на 15 хвилинок.
- Далі з остигнула маси формуємо кульки, які потрібно вмочити в обсмаженої стружці. Ось і все цукерки з сухого молока готові, можна сміливо кликати гостей і пити чай.
Якщо цукерки покласти в посуд і накрити її кришкою, то вони можуть так зберігається в холодильнику до 30 днів.
Снігові кульки з кокосовою стружкою
Щоб відчути смак тропіків потрібно всього лише додати кокос в десерт. Цукерки з кокосом нагадують «Рафаелло».
Складові:
- 100 грам – масла топленого;
- 80 грам – цукрозамінника;
- 30 мілілітрів – вершків;
- 2,5 стаканчика – води;
- 3-4 крапельки – ванильнойесенції;
- 0,5 кілограм – молочної суміші;
- 40 грам – стружки кокосового горіха.
Час приготування: 1 година.
калорії: 350 ккал.
Спосіб приготування:
- Потрібно воду з цукрозамінником нагріти на слабкому вогні. Коли цукрозамінник розчиниться додати топлене масло.
- Всі інгредієнти добре перемішати і прибрати з вогню. У миску перекладаємо суміш. Виливаємо тоненькою цівкою сироп гарячий і знову все заважаємо.
- Необхідно заважати до тих пір, поки в тесті не буде жодної грудочки.
- Висипаємо м’якоть кокосову і капаємо ваніль в тісто, можна додавати інші прянощі.
- Ласощі потрібно поставити в холодильник на 20 хвилинок, і тільки потім з нього формувати кульки.
- У кокосі можна вмочати кульки. Тепер можна сміливо себе побалувати смачними цукерками, або ж покласти їх на папір пергаментний і поставити в холодильник.
Такі цукерки з сухого молока, красиво оформивши, можна використовувати як подарунок комусь.
Варіант приготування солодощів з сухого молока і згущеного молока
Цукор можна замінити за допомогою згущеного молока. Додавати в солодощі можна як варену так і звичайну згущенку.
Складові:
- 70 грам – кешью;
- 3 столові ложечки – сухого молока;
- 4 столові ложечки – згущеного молока;
- 3 столові ложечки – сушеної м’якоті кокоса.
Час на приготування: 20 хвилин.
калорійність: 390 калорій.
Спосіб приготування:
Згущене молоко і сухе молоко необхідно перемішати. Далі додаємо дрібно нарізані горішки кеш’ю.
Горішки бажано перемолоти в кавомолці, для того щоб не було великих шматочків, які можуть пошкодити зуби. Необхідно з отриманої суміші сформувати кульки. Змочуємо руки водою, щоб тісто не прилипало до них, і приступаємо до формування кульок. Занурюємо кожен кульку в стружку і потім ставимо їх в холодильник на 60 хвилинок, щоб застигли. Після того як цукерки з сухого молока затвердіють можна їх викладати на тарілочку і пити чай.
Цукерки з сухого молока рецепт по Дюканов
Існують хороші дієти, які допоможуть скинути зайву вагу і зробити фігуру привабливою. Автором таких дієт є П’єр Дюка. Є правила харчування по Дюканов, які дозволяють вживати солодощі, але щоб вони гармоніювали з вимогами.
Складові:
- 4 столові ложечки – сухого знежиреного молока;
- 150 мілілітрів – молока знежиреного;
- 4 таблетки – підсолоджувача, стійкого до термообробки.
Спосіб приготування:
Сухе молоко потрібно підігріти в каструльці на слабкому вогнику. Нагрівати його потрібно до тих пір, поки сухе молоко не стане коричневого відтінку. Вливаємо туди звичайне молоко.
Перетворюємо таблетки в порошок і висипаємо в каструльку до решти інгредієнтів. Всі продукти добре заважаємо. Далі отриману масу проціджуємо і виливаємо в формочки для льоду, і ставимо в холодильник.
Якщо потрібно щоб маса була гущі, то необхідно змінити трохи пропорцію і взяти 6 столових ложечок сухого молока на 100 мілілітрів звичайного молока.
Цукерки з сухого молока в домашніх умовах – корисні поради та хитрості
Можна проводити різні експерименти з продуктами, готуючи різні корисні десерти:
- Можна використовувати різні горішки, через які продукт буде більш поживним з особливим смаком.
- Краще додавати в такі ласощі мигдаль і фундук.
- З прянощів можна застосовувати цукор ванільний, есенцію ванілі, гвоздику, кардамон мелений, корицю, мускатний горіх мелений, цедру цитрусових, імбир.
- Як присипки зверху можна використовувати какао, пластівці вівсяні, насіння мелені, насіння кунжуту, кулінарні присипки, шоколадні стружки.
- Цукор можна не використовувати, якщо додавати замінники, різну глазур, мед.
- Сухе молоко при приготуванні цукерок, можна замінити сумішшю дитячого харчування.
- Щоб дізнатися кількість цукерок на виході, необхідно скласти кількість використаних продуктів. Якщо виходить багато цукерок, то можна поділити інгредієнти і зробити в два заходи.
- Зараз велика різноманітність рецептів цукерок. Але як економії свого часу можна готувати відразу по не многу кілька солодощів.
Кушая, ці цукерки з сухого молока, ми отримуємо море задоволень і при цьому не боїмося того, що наберемо зайву вагу. Після того як спробуєш приготувати цукерки з допомогою цих рецептів, то вони завжди будуть головними ласощами на столі.