Рулька – це частина свинячої туші, зокрема – окости. Всі господині прекрасно знають цей продукт і використовують його для приготування холодцю. Традиційна страва, яке дуже популярно особливо в холодну пору року. Воно ситне, смачне і поживне.
Але свиняча рулька може бути приготовлена дуже цікавим способом. Блюдо вийде ароматним, соковитим, смачним і дещо незвичним. Саме мультиварка допоможе домогтися таких приголомшливих результатів і з банальної рульки приготувати справжній шедевр. А вся справа в пиві.
Рулька «Медовий захват»
Свинина в пиві завжди виходила смачною, соковитою, з пікантним смаком і неперевершеним ароматом. Для рульки, яка складається в основному з м’язової та сполучної тканини, такий рецепт приготування в мультиварці буде найкращим.
складові
- Рулька свиняча – 1 кг.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 1 головка
- Пиво темне – 1 л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Запашний перець – 2-3 горошини
- Сіль, перець – за смаком.
Для соусу:
- Паприка – 1 ч. Л.
- Мед – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
приготування
- Рульку залити холодною водою і залишити на 2 години. По закінченні цього часу воду злити, продукт очистити ножем і знову залити водою, але вже гарячою, на 5-10 хвилин. Знову гарненько обскобливши і промити чистою водою. Обсушити паперовим рушником і відправити в чашу.
- Залити рульку пивом, додати лавровий лист і запашний перець.
- Лук очистити і цілим відправити в чашу. Моркву почистити, нарізати великими шматками і теж відправити до м’яса.
- Часник очистити і цілі зубки відправити до вмісту в мультиварці.
- Закрити кришку і встановити режим «Гасіння» на 3 години.
- Після звукового сигналу відкрити кришку і дістати рульку. Дати їй повністю охолонути. Бульйон на пиві ні в якому разі не виливати – він знадобиться для соусу.
- Поки холоне м’ясо, готуємо соус. Мед, перуку і гірчицю змішуємо з двома ложками пивного бульйону. Можна додати натуральні спеції для м’яса.
- Абсолютно холодну рульку натерти отриманим медовим соусом.
- З чаші вилити пивний бульйон і покласти туди «заправлену» рульку.
- Встановити в мультиварці режим «Випічка» і обсмажити м’ясо з усіх боків до рум’яної, карамельної скоринки.
До столу подавати можна як гарячим, так і холодним. Для сервіровки треба нарізати м’ясо тонкими шматочками до кістки, але від неї не відокремлювати. Між отриманими скибочками помістіть слайси помідорів або перцю. Прикрасьте зеленню і скибочками лимона.
Смачна вечеря «Хмільна картопля з м’ясом»
Рулька в пиві може бути не тільки м’ясним блюдом, яке вимагає гарніру. Повноцінне другу страву, приготовану в мультиварці, буде до речі і в будні, і в свята.
складові
- Рулька свиняча – 1-1.5 кг.
- Пиво темне – 0.5 л.
- Спеції для м’яса, сіль – за смаком
- Аджика, гірчиця, часник – для маринаду
- Картопля – 1 кг.
приготування
- Рульку залити гарячою водою і залишити на деякий час, поки рідина не охолоне до такої температури, щоб рук не було гаряче.
- Продукт обскобливши і промити під проточною водою. Обсушити паперовим рушником.
- Аджику, гірчицю, спеції і сіль змішати в окремій ємності – для маринаду. Часник почистити і нарізати гострими шматочками.
- Шкіру і м’ясо злегка прорізати, роблячи поглиблення. У ці прорізи поміщаємо шматочки часнику. Рульку натираємо маринадом з усіх боків. Солі не шкодувати, тому що недосолена продукт буде прісним.
- Розміщуємо натерту заготовку в миску і заливаємо пивом. Даємо промаринуватися не менше 2-3 годин. Краще залишити на ніч.
- В мультиварці встановлюємо режим «Гасіння» на 2 години і поміщаємо продукт, заливаючи пивним бульйоном.
- Через годину після початку приготування закидаємо в чашу попередньо очищений цілий картопля. Закриваємо кришку і продовжуємо процес приготування до звукового сигналу.
Перед подачею на стіл на окремому блюді обробляв рульку – відрізаємо скибочки м’яса і розкладаємо їх поруч з кісткою. Якщо любите гостреньке – можна зробити часниковий соус і додатково подати аджику. Картопля викласти по краю блюда. Присипати дрібно нарубаної свіжою зеленню (можна використовувати морожену або суху).
На додаток поставте на стіл салат зі свіжих овочів або соління. Пряні і гострі соуси, гірчиця – прекрасне доповнення до м’яса