Випічка

Смачні кекси в мультиварці



У кожної господині в запасі є кілька рецептів кексів і бісквітів, які любить вся сім’я. Але з появою мультиварки в будинку, можливості значно розширилися. Адже цей чарівний горщик вміє творити чудеса. Апельсиновий бісквіт в мультиварці – одне з них.

Апельсиновий десерт «Сонячна радість»

Високий пишний кекс з шматочками апельсина, смачно пахне і виглядає як сонечко, порадує всіх ваших домочадців.

Апельсиновий десерт в мультиварці

складові

  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 120 гр.
  • Апельсини – 2 шт.
  • Масло вершкове – для змащення чаші.

Якщо хочете отримати пісний десерт – використовуйте для змащування рослинну олію.

приготування

  1. Яйця розбиваємо в глибоку ємність і додаємо цукор. Збиваємо до збільшення маси в об’ємі в три рази і повного розчинення цукру.
  2. Поступово, по 2 ст. л, додаємо борошно і акуратно перемішуємо дерев’яною або силіконової лопаткою, намагаючись рухатися в одну сторону. Цей прийом допоможе уникнути осідання кексу під час випічки.
  3. Апельсин очищаємо від шкірки, поділяємо на часточки і знімаємо з них білу плівку. Розламуємо руками, щоб не витікав сік. Також можна випікати з ягодами, наприклад, полуницею.
  4. Апельсиновий кекс в мультиварці

  5. Додаємо в яєчну масу і знову перемішуємо, щоб кожен шматочок обволокло тестом.
  6. Чашу змащуємо вершковим маслом і виливаємо заготовку. Змоченою у воді ложкою разравниваем поверхню.
  7. Встановлюємо режим «Випічка» на 45-60 хвилин. Час залежить від потужності вашого приладу. Випікати потрібно під закритою кришкою до звукового сигналу.
  8. Витягти готовий кекс з допомогою сітки для приготування на пару.

Апельсиновий кекс в мультиварці

Готовий кекс прикрасьте свіжими або морозивом ягодами – полуницею, малиною, вишнею або іншими, які є під рукою. Якщо десерт вийшов пишним – його можна розрізати на коржі і перемазати сметанним або заварним кремом. Вийде прекрасний торт.

Якщо хочете пісний десерт – Перемащуємо джемом з полуницею.

Кекс лимонний «десятихвилинку»

Лимонний бісквіт в мультиварці – кекс на швидку руку для тих, хто любить цитрусових випічку. На приготування тіста йде рівно десять хвилин.

Лимонний бісквіт в мультиварці

складові

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 230 гр.
  • Цукор або цукрова пудра – 150 гр.
  • Пекарський порошок – ½ пакету
  • Лимон – 1 шт.

Лимонний бісквіт в мультиварці

За цим рецептом пісний десерт не вийде, так як вершкове масло можна замінити лише маргарином. Лимон використовуємо не цілком – цедру і сік половини лимона.

приготування

  1. Перед приготуванням виймаємо масло з холодильника, щоб воно розм’якло. Міксером збиваємо з цукром до однорідного стану.
  2. Лимонний бісквіт в мультиварці

  3. Потім по одному додаємо яйця і збиваємо, домагаючись однорідності.
  4. Лимон вимити і натерти на дрібній тертці. Зняти потрібно тільки жовту шкірку, що не чіпляючи білий шар. Він дає гіркий присмак, а запах і смак залежить саме від цедри.
  5. Цю лимонну стружку додаємо в яєчно – масляну масу і змішуємо.
  6. Апельсиновий кекс в мультиварці



  7. Потім за допомогою ложки видавлюємо сік з половини лимона і також додаємо в заготовку для тесту. Перемішуємо.
  8. Борошно просіяти через сито, щоб збагатити киснем. Висипаємо розпушувач.
  9. Поступово вводимо сухої складової в тісто і знову перемішуємо, але вже ложкою.
  10. Чашу в мультиварці змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто, розрівнюємо ложкою.
  11. Встановлюємо режим «Випічка» на 60 хвилин і випікаємо кекс під закритою кришкою до звукового сигналу.

Лимонний бісквіт в мультиварці

Готовий кекс прикрашаємо свіжими ягодами (полуницею, вишнею, малиною) або цукатами. Присипаємо цукровою пудрою і декоруємо гілочкою свіжої м’яти.

Десерт «Морквяний»

Морквяний бісквіт в мультиварці – прекрасні пісний десерт, який можна спекти з вишнею, яблуками або родзинками. Вони додадуть свіжості і кислинки. Але і сам по собі морквяний кекс дуже соковитий і ароматний.

Морквяний кекс в мультиварці

складові

  • Яйця курячі великі домашні – 2 шт.
  • Морква подрібнена – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 1 стакан
  • Розпушувач для тіста – ½ пакету (9 гр.)

Морквяний кекс в мультиварці

приготування

  1. Морква подрібнюємо в блендері або натираємо на дуже дрібній тертці, щоб маса вийшла якомога більш однорідною, пюреобразной.
  2. Морквяний кекс в мультиварці

  3. Яйця збиваємо з цукром до отримання пишної маси.
  4. Лимонний бісквіт в мультиварці

  5. Додаємо в яєчну суміш морквину і ретельно перемішуємо.
  6. Морквяний кекс в мультиварці

  7. Борошно змішати з розпушувачем і вводимо в яєчно-морквяні масу. Ретельно змішуємо до однорідності.
  8. Встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Чашу змащуємо рослинним маслом і виливаємо бісквітне тісто, розрівнюємо поверхню.
  9. Випікаємо під закритою кришкою до звукового сигналу.

Морквяний кекс в мультиварці

Після випічки відразу ж діставати кекс з чаші, особливо якщо він з ягодами, не потрібно – нехай трохи охолоне. Потім за допомогою сітки для приготування на пару витягаємо десерт.

Готовий пісний бісквіт прикрашаємо свіжими ягодами. Якщо полуницею – краще порізати її на тонкі слайси. Присипати цукровою пудрою і декорувати гілочкою свіжої м’яти.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.