У кожної господині в запасі є кілька рецептів кексів і бісквітів, які любить вся сім’я. Але з появою мультиварки в будинку, можливості значно розширилися. Адже цей чарівний горщик вміє творити чудеса. Апельсиновий бісквіт в мультиварці – одне з них.
Апельсиновий десерт «Сонячна радість»
Високий пишний кекс з шматочками апельсина, смачно пахне і виглядає як сонечко, порадує всіх ваших домочадців.
складові
- Яйця курячі – 5 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 120 гр.
- Апельсини – 2 шт.
- Масло вершкове – для змащення чаші.
Якщо хочете отримати пісний десерт – використовуйте для змащування рослинну олію.
приготування
- Яйця розбиваємо в глибоку ємність і додаємо цукор. Збиваємо до збільшення маси в об’ємі в три рази і повного розчинення цукру.
- Поступово, по 2 ст. л, додаємо борошно і акуратно перемішуємо дерев’яною або силіконової лопаткою, намагаючись рухатися в одну сторону. Цей прийом допоможе уникнути осідання кексу під час випічки.
- Апельсин очищаємо від шкірки, поділяємо на часточки і знімаємо з них білу плівку. Розламуємо руками, щоб не витікав сік. Також можна випікати з ягодами, наприклад, полуницею.
- Додаємо в яєчну масу і знову перемішуємо, щоб кожен шматочок обволокло тестом.
- Чашу змащуємо вершковим маслом і виливаємо заготовку. Змоченою у воді ложкою разравниваем поверхню.
- Встановлюємо режим «Випічка» на 45-60 хвилин. Час залежить від потужності вашого приладу. Випікати потрібно під закритою кришкою до звукового сигналу.
- Витягти готовий кекс з допомогою сітки для приготування на пару.
Готовий кекс прикрасьте свіжими або морозивом ягодами – полуницею, малиною, вишнею або іншими, які є під рукою. Якщо десерт вийшов пишним – його можна розрізати на коржі і перемазати сметанним або заварним кремом. Вийде прекрасний торт.
Якщо хочете пісний десерт – Перемащуємо джемом з полуницею.
Кекс лимонний «десятихвилинку»
Лимонний бісквіт в мультиварці – кекс на швидку руку для тих, хто любить цитрусових випічку. На приготування тіста йде рівно десять хвилин.
складові
- Яйця курячі – 4 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 230 гр.
- Цукор або цукрова пудра – 150 гр.
- Пекарський порошок – ½ пакету
- Лимон – 1 шт.
За цим рецептом пісний десерт не вийде, так як вершкове масло можна замінити лише маргарином. Лимон використовуємо не цілком – цедру і сік половини лимона.
приготування
- Перед приготуванням виймаємо масло з холодильника, щоб воно розм’якло. Міксером збиваємо з цукром до однорідного стану.
- Потім по одному додаємо яйця і збиваємо, домагаючись однорідності.
- Лимон вимити і натерти на дрібній тертці. Зняти потрібно тільки жовту шкірку, що не чіпляючи білий шар. Він дає гіркий присмак, а запах і смак залежить саме від цедри.
- Цю лимонну стружку додаємо в яєчно – масляну масу і змішуємо.
- Потім за допомогою ложки видавлюємо сік з половини лимона і також додаємо в заготовку для тесту. Перемішуємо.
- Борошно просіяти через сито, щоб збагатити киснем. Висипаємо розпушувач.
- Поступово вводимо сухої складової в тісто і знову перемішуємо, але вже ложкою.
- Чашу в мультиварці змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто, розрівнюємо ложкою.
- Встановлюємо режим «Випічка» на 60 хвилин і випікаємо кекс під закритою кришкою до звукового сигналу.
Готовий кекс прикрашаємо свіжими ягодами (полуницею, вишнею, малиною) або цукатами. Присипаємо цукровою пудрою і декоруємо гілочкою свіжої м’яти.
Десерт «Морквяний»
Морквяний бісквіт в мультиварці – прекрасні пісний десерт, який можна спекти з вишнею, яблуками або родзинками. Вони додадуть свіжості і кислинки. Але і сам по собі морквяний кекс дуже соковитий і ароматний.
складові
- Яйця курячі великі домашні – 2 шт.
- Морква подрібнена – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 1 стакан
- Розпушувач для тіста – ½ пакету (9 гр.)
приготування
- Морква подрібнюємо в блендері або натираємо на дуже дрібній тертці, щоб маса вийшла якомога більш однорідною, пюреобразной.
- Яйця збиваємо з цукром до отримання пишної маси.
- Додаємо в яєчну суміш морквину і ретельно перемішуємо.
- Борошно змішати з розпушувачем і вводимо в яєчно-морквяні масу. Ретельно змішуємо до однорідності.
- Встановлюємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Чашу змащуємо рослинним маслом і виливаємо бісквітне тісто, розрівнюємо поверхню.
- Випікаємо під закритою кришкою до звукового сигналу.
Після випічки відразу ж діставати кекс з чаші, особливо якщо він з ягодами, не потрібно – нехай трохи охолоне. Потім за допомогою сітки для приготування на пару витягаємо десерт.
Готовий пісний бісквіт прикрашаємо свіжими ягодами. Якщо полуницею – краще порізати її на тонкі слайси. Присипати цукровою пудрою і декорувати гілочкою свіжої м’яти.