Рідкісна гостя наших трапез, яку наближають до нас лише кореянки на щедрих базарах, пропонуючи купити мариновані овочі. А адже салат з червоної капусти може бути дуже смачним, і наші рецепти з фото покажуть їх завидну швидкість в приготуванні. Кращі варіанти на будь-який смак – вибирайте свій!
Зверніть увагу, шановний читачу! Щоб ви легше орієнтувалися в багатій добірці, ми розташували салати по наростанню часу приготування. Починаємо з простих і універсальних! Найбільш літні або довгі салати – ближче до кінця статті.
Пару слів про нужду в спеціальній обробці сирої капусти. Посилене проминання вигідно тільки в чистому салаті з червоної капусти.
Для наведених рецептів це не обов’язково, адже найчастіше шинкування дуже тонка, інгредієнтів кілька, соуси кислуваті, а перед подачею ми даємо салату настоятися 15 хвилин.
Якщо ви будете використовувати класичний спосіб «нашаткувати, посолити, обмять», не допускайте помилку – не уявляйте З СИЛОЮ! Легко і ніжно збити капустяні смужки – посоливши або окропивши оцтом – і дайте їм постояти 3-5 хвилин.
Готуйте без нічого і з задоволенням – успіх гарантовано!
І не полінуйтеся перегорнути коментарі. Спасибі нашим читачам! Вони додали смачні і бюджетні ідеї.
Дві капусти і вічна класика
Той випадок, коли простий, красивий і дуже смачний салат з червоної капусти не обійдеться без білої. Дуже важливий спосіб нарізки: хай живе гострий ніж і тонка шинкування! Хоча на нашій кухні вічна хвала адресована тертці «Бернер», з якою ми подрібнюємо капусту миттєво і дуже акуратно.
На 8-10 середніх гарнірна порцій нам потрібні:
- Червона капуста – 200-250 грам
- Біла капуста – 200-250 грам
- Морква – 2-3 шт. (Середня)
- Зелень петрушки подрібненою – 3-4 ст. ложки з гіркою
- Майонез – 150 мл
- Яблучний оцет – 2 ст. ложки
- Гірчиця слабка (або солодка з зернами) – 2 ст. ложки
- Сіль – ½ ч. Ложки
- Перець чорний мелений – ¼ ч.ложки
- За бажанням: насіння соняшнику або чорний родзинки – 2-3 Жменька
- Обидва додаткових інгредієнти за 30 хвилин до приготування замочити у воді
Насолоджуємося швидким приготуванням величезною миски салату – 20 хвилин.
Тонко шаткуємо капусти, трьом морква на крупну тертку, об’єднуємо овочі з петрушкою, перемішуємо.
Соус: майонез, гірчицю, оцет, сіль і перець збиваємо вінчиком. Додаємо 2/3 соусу в салат, перемішуємо, пробуємо. За смаком доливаємо чи ні залишок.
Красу даного салату та соусів в тому, що окремо один від одного вони відмінно зберігаються в холодильнику – до 1 доби. Якщо ви дуже зайняті, можна нарізати овочі про запас і завжди залишати третину заправки. Швидкий здоровий сніданок забезпечений! Особливо, якщо ви візьмете 2 порції салату як самостійну страву – в компанію до 1-му вареному яйцю.
Ідеально дієтичним такий салат зробить заміна майонезу на загущений йогурт або класичний сирок «Актив» (прямокутні низькі коробочки).
Дві капусти з яблуком і маком
Візьмемо за основу попередній рецепт (2 капусти + морква), але зробимо інший соус і додамо до інгредієнтів зелене яблуко, порізане тонкою соломкою (або інший ТВЕРДИЙ кисло-солодкий сорт яблук).
Для соусу змішаємо:
- Майонез – 3 ст. ложки
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
- Оцет яблучний – 1 ст. ложки
- Сік 1-го середнього лимона
- Насіння маку – 2 ст. ложки
- Сіль, перець – за смаком
Вуаля! «Дві капусти» радують гурманів нової варіацією!
Салат-хвилинка з огірком
Час приготування – 10 хвилин
Барвистий і дуже смачний салат з червоної капусти з огірком і зеленою цибулею. Сподіваємося, вам захочеться повторити фото рецепта, подавши овочеву суміш на зеленій посуді. Колір надії і природної сили!
Шаткуємо білу і червону капусту (пропорція інгредієнтів 2: 1, наприклад, 200 грам білої і 100 грам червоної). Додаємо тонку соломку з огірка і дрібно порізану зелену цибулю. Огірка беремо за смаком, ми взяли врівень з барвистою капустою – 100 грамів. Збільшивши його кількість, ви ще більше полегшите смак готового блюда.
Дрессинг для салату теж не складний:
- З ст. ложки яскраво пахне рослинного масла (будь-ароматне холодного віджиму)
- 1 ст. ложка яблучного оцту
- ¾ чайної ложки дрібної солі
Салат бездоганно легкий і освіжаючий! З радістю прийме дрібні кубики часничку або трохи подрібненої м’яти і не буде чинити опір, якщо ми замінимо цибулю традиційним набором слов’янської кухні – петрушка + кріп.
Салат-хвилинка з помідорами і кукурудзою
Час приготування – до 15 хвилин
Особливо відзначте цей симпатичний салатик. Він перекреслює догму багатьох бабусь про сполучуваність сирих овочів – «Не можна заважати капусту і помідори!». Ще й як можна! І необов’язково брати томати черрі (хоча в цьому раз ми використовували їх). Головне – порізати помідори не крупно і акуратно перемішувати. А для особливої ніжності з помідор можна зняти шкірку. Віват контрасту смаків!
Для соковитого і дуже смачного революціонера нам знадобляться:
- Біла і червона капуста – по 100 грам кожної
- Огірок – 100 грам
- Помідори – 100 грам
- Консервована кукурудза – 2-3 столові ложки
- Часник – 1-2 зубчики (подрібнювати дрібним кубиком!)
- Заправка – ура! – майонез, який простий і вічний, як і наша любов до нього
Шаткуємо, ріжемо і перемішуємо, заправляємо, солимо, перчимо – насолоджуємося!
По-русски з яблуком і квашених огірків
Простий за складом варіант, де знову дуже важлива нарізка.
Візьмемо 1/4 середньої головки червоної капусти і тоненько нашаткувати.
Одне велике солодке яблуко і 2 середніх квашених огірка чистимо і нарізаємо соломкою. Яблуко варто відразу ж збризнути лимонним соком, щоб не встигло потемніти до відправки в салат.
Якщо ви любите свіжу зелень, можна додати 1-2 столові ложки рубаної кінзи або петрушки. Але не переборщіть!
Готуємо французький соус, використовуючи міксер або блендер (!):
- Гірчицю (2 столові ложки) кладемо на дно глибокої мисочки, по чуть-чуть вливаємо воду (3 столові ложки) і збиваємо інгредієнти. Наступним додаємо оливкова олія (100 мл), продовжуючи забивати його маленькими порціями в суміш. В кінці – жирні вершки або сметану (4 столові ложки). Солимо, перчимо, додаємо 1-2 чайні ложки цукру і стільки ж лимонного соку.
Об’єднуємо овочі і соус. В результаті отримуємо дуже смачний рецепт салату з червоної капусти з ідилією кислого і солодкого. Навіть на фото добре видно апетитні контрасти компонентів. Разом з незвичайною заправкою вони перетворюють банальний закусочний набір в пікантну суміш, гідну святкового столу.
Салат з червоної капусти з кешью
Час приготування – 10 хвилин.
На 7-8 порцій нам потрібні:
- Червона капуста – 120-150 грам
- Кешью (смажені) – 80-120 грам
- Медово-гірчичний соус з простим складом:
- Мед (1 ч.л.), гірчиця слабка або середня (1 ч.л.), оливкова олія (3 ч.л.), яблучний оцет (2-3 ч.л.), сіль і перець (за смаком)
Голосно кажучи – готуємо, а по суті – розважаємося і відпочиваємо найближчі 10 хвилин.
Змішуємо інгредієнти соусу віночком. Шаткуємо капусту і об’єднуємо з кешью. Заливаємо соусом – по частинах, спочатку 2/3 складу.
Можливо, на ваш смак при негайної подачі на стіл заправки треба менше. Ми обробили максимальну кількість інгредієнтів і описували рецепт з умовою, що салат настоїться перед трапезою – до 15 хвилин.
Пустотливий мандарин з червоною капустою
Час приготування – 12-15 хвилин.
На 5 об’ємних порцій нам потрібні:
- Червона капуста – 150 грам
- Часточки 2-3 соковитих мандаринів (які віддати перевагу – читайте трохи нижче)
- Волоські горіхи – 100-120 грам
- Оцтово-масляний соус:
- Оливкова олія (2 ст.л.), бальзамічний оцет (3 ст.л.), по дрібці солі і перцю
Приготування не обійдеться без плити. Але спочатку про шатківниці: той випадок, коли шинкувати можна трохи товщі, а в кінці розрізати на короткі смуги.
У глибокій сковороді з товстим дном розігріваємо підсолене масло, оцет і додаємо шинкованную капусту. Тримаємо 5-7 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Наша мета – злегка припустити капусту БЕЗ ВТРАТИ хрускоту.
Мандарини вибираємо солодкі, з яких легко зняти тонку внутрішню шкірку, що огортає часточки. Наявність кісточок байдуже, ми все одно буде чистити кожну часточку, видалимо і кісточки. Підійдуть абхазькі, марокканські, апельсиновий гібрид Клементін, а також іспанські (останні – з кісточками).
Чистимо мандаринові дольки від шкірки з боків, якщо занадто великі – ріжемо навпіл. Волоські горіхи злегка рубаємо ножем. Об’єднуємо всі інгредієнти.
Якщо вам здається, що не вистачає солодощі – виручає мед (пару чайних ложок).
Барвисто, соковито, легко, оригінально і швидко!
Китайський салат з курячою грудкою
Ціміс салату – маринована грудинка курки, її приготування займе трохи більше години (5 + 30 + 30 хвилин). Сам салат збирається за 7-8 хвилин.
Нам потрібні:
- Куряча грудка – 2 шт. середньої величини
Для маринаду: соєвий соус (3 ст.л.), кунжутне масло (1 ч.л.), чорний мелений перець (1/4 ч.л.)
- Морква – 1 шт. (Середня)
- Червона капуста – 100-120 грам
- Листовий кучерявий салат – 1 пучок
- Зелена цибуля – 1-2 гілочки
Для соусу:
- Масло з насіння кунжуту – 1 ст. ложка
- Цукор (пісок) – 1 ст. ложка
- Оцет (рисовий або яблучний) – 4-5 ст. ложки
- Часник – 1-2 зубчики (дрібно рубаємо!)
Як приготувати:
Розігріваємо духовку до 180 градусів Цельсія і тушкуємо м’ясо до готовності в глибокій формі – прямо в маринаді (!). Це займе до 30 хвилин. Готову грудку ріжемо невеликими шматочками.
Готуємо соус: збиваємо всі інгредієнти віночком до однорідної суспензії.
Подрібнюємо овочі: салат рвемо короткими, але широкими смугами, морква ріжемо тонкою соломкою, капусту шаткуємо, цибулю – дрібними кубиками. Як завжди, швидше за все працювати з теркою «Бернер».
Перемішуємо овочі, поливаємо половиною соусу, укладаємо врозкид м’ясну нарізку і довершує феєрію смаку другою половиною соусу.
Традиційний китайський топпинг – пластівці мигдалю і особлива соломка. Замінити їх легко: той же мигдаль, але подрібнений до крихти і будь-які хрусткі сухарики.
На додаток до нових страв подивіться відео, як правильно шинкувати капусту ножем.
Що скажете? Нам вдалося переконати вас в чарівності червоної капусти? До слова, у своїй любові до колоритної красуні ми не самотні. Наприклад, в Америці є цілий клас простих у приготуванні салатів на основі тонко шінкованной капусти різних видів (Cole slow). Родзинка Коул слоу – найрізноманітніші соуси (часто набагато корисніше майонезу).
Сподіваємося, після нашої добірки ви перепробуете кожен салат з червоної капусти – дуже смачні рецепти з фото розбурхують апетит! Будьте впевнені, все варіанти вийдуть відмінно!