Домашні тістечка

Тістечко «Мурашник»: рецепт з фото крок за кроком



Знайоме з дитинства тістечко «Мурашник» готується швидко і просто. Особливість ласощі полягає в тому, що вже через півгодини після приготування його можна подавати до столу. Десерт з незвичайною назвою буде мати гарний вигляд як на звичайному, так і на святковому столі. А завдяки поєднанню простих інгредієнтів в улюбленій солодощі, мурашник можна прикрасити різними присипками і глазур’ю, додавши незвичайного страви святковий настрій.

Класичний мурашник

класичний мурашник

Красиве тістечко мурашник не вимагає додаткових прикрас. Але буде виглядати нарядно, якщо занурити нижню частину в глазур і припорошити присипкою. При бажанні можна зупинитися на звичній класиці і не додавати нововведень.

Складові:

  • маргарин для випічки – 100 г;
  • сметана 20% – 100 г;
  • борошно в / с – 0,5 кг;
  • цукор тростинний – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • згущене молоко – ½ частина банки;
  • розпушувач – 1 пакетик;
  • насіння соняшника смажені – 30 г;
  • подрібнені горіхи – 40 г.

приготування:

Масло залишаємо в теплому приміщенні, щоб воно розм’якло. Дістаємо з холодильника маргарин і відміряє потрібну кількість. Топимо в емальованій посудині на повільному вогні. Додаємо цукор, сметану і ретельно перемішуємо за допомогою віночка до повного розчинення кристалів.

Змішати сухі інгредієнти

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем. Якщо є бажання замінити його на харчову соду, її потрібно ⅓ частина чайної ложки. У такому випадку вона змішується зі сметаною на пару хвилин для отримання хімічної реакції.

Вводимо борошно маленькими порціями, ретельно вимішуючи тісто. Спочатку вийде пухка маса, яка в подальшому стане більш еластичною. Скачує його в колобок, обертаємо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на півгодини.

Додати рідкі інгредієнти

Охолоджене тісто поділяємо на невеликі шматочки і скочується в ковбаски. Пропускаємо через м’ясорубку. Деко застилає пергаментним папером. Викладаємо отримані палички і випікаємо в духовці 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Зробити з тіста крихту

В цей час кладемо в миску згущенку і вершкове масло. Ретельно перемішуємо ложкою або збиваємо за допомогою блендера. Додаємо більшу частину горіхів і насіння, інші залишаємо для присипки.

Викласти на деко і запекти

Готові палички з тіста подрібнюємо руками у велику крихту, змішуємо з готовим кремом. Потім укладаємо заготовку в конусоподібну форму або чарку, ретельно утрамбовують. Перевертаємо, як паску в пісочниці.

Змішану з кремом крихту викласти в формочки

Трохи обволяем в горіхах десерт, а верхівку в насінні. Якщо прикраси не пристають до тістечку, можна вмочити ніж в згущене молоко і тонким шаром покрити заготівлю. Потім оформити присипкою. Деякі господині поливають тістечко мурашник сиропом або розтопленим шоколадом, оформляючи різнобарвною і білої кокосовою стружкою.

Готові тістечка викласти на тарілку

Закінчивши з прикрасою, потрібно залишити готове ласощі настоюватися протягом 30-40 хвилин. Цього часу буде досить, щоб воно просочилося кремом.

Якщо було куплено звичайне згущене молоко, його необхідно зварити, і тільки потім готувати тістечко мурашник. Для цього в банку робимо невеликі дірочки ножем на верхній кришці. Ставимо в каструлю, повністю заливши водою. Доводимо до кипіння на швидкому, а потім залишаємо варитися на повільному вогні на 1,5 години. Варене згущене залишаємо охолоджуватися, заливши холодною водою. Щоб прискорити процес, можна додати в ємність трохи льоду.

Тістечко «Мурашник» з готового печива

Тістечко мурашник з готового печива

Рецепт мурашник – це унікальне тістечко, адже воно не вимагає серйозних витрат на продукти і значно економить час. За рахунок цього його можна приготувати до столу, якщо на порозі з’явилися несподівані гості.

Складові:

  • пісочне печиво без начинки – 600 г;
  • вершкове масло – 1 упаковка (250 г);
  • шоколадна глазур і стружка – за бажанням;
  • згущене молоко – 1 банка.

приготування:

  1. Щоб приготувати тістечко мурашник з печива швидко, можна купити варене згущене молоко. Або така баночка може бути припасена про всяк випадок.
  2. Масло попередньо витягаємо з холодильника, щоб воно було м’яким. Потім збиваємо за допомогою міксера або блендера.
  3. Чи не зупиняючи техніку, вводимо варене згущене молоко і продовжуємо змішувати приладом до тих пір, поки не утвориться однорідна маса світло-коричневого відтінку.
  4. Печиво викладаємо на велику кухонну дошку і подрібнюємо качалкою. Або можна перемять його рукамі.Рецепт тістечка мурашник від цього не зіпсується, а технологія не буде порушена.
  5. Змішуємо пісочне печиво з масляним кремом. За бажанням можна додати в якості додаткової начинки сушені фрукти, горіхи. Їх необхідно попередньо подрібнити, щоб готова маса була однорідною.
  6. Отриману суміш викладаємо в силіконові або залізні формочки і ретельно утрамбовують за допомогою ложки. Готові тістечка мурашник виймаємо з форм, перевертаючи догори дном.
  7. За бажанням прикрашаємо готові ласощі розтопленим шоколадом або глазур’ю і присипаємо кокосовою стружкою або насінням. Подавати до столу їх можна відразу після приготування. Але якщо тістечко мурашник приготоване за класичним рецептом постоїть годину в прохолодному місці, воно стане ще смачніше.

Якщо буде потрібно виготовити ще тістечок, а формочок недостатньо, їх необхідно змочити водою і знову закласти готову масу. Потім перевернути і продовжити приготування до тих пір, поки не буде використана вся суміш.



Тістечко «Банановое диво»

Тістечко з бананом

Вирішивши внести різноманітність в рецептуру, деякі кулінари роздумують над тим, як робити тістечко мурашник з інших солодких продуктів, не зіпсувавши технологію під час приготування. Але насправді унікальне ласощі можна приготувати практично з будь-яких твердих варіантів печива і навіть пряників. Також можливе додавання ароматних фруктів, ягід і цитрусових.

Складові:

  • пряники звичайні – 0,5 кг;
  • сметана 20% – 2 ст.л .;
  • цукор-пісок – 4 ст.л .;
  • банан – 2 шт .;
  • стружка кокоса – 2 ст.л.

приготування:

  1. Ділимо пряники на дві рівні частини по діагоналі. Банани нарізаємо кружечками.
  2. Сметану збиваємо з цукровим піском до повного розчинення кристалів.
  3. Опускаємо на дно формочки пряник, промазуємо кремом, кладемо банан і знову сметану. Повторюємо послідовність викладення, поки форма не заповниться.
  4. Готові тістечка відправляємо в холодильник на півгодини, потім перевертаємо дном вниз на тарілку. Рясно присипаємо кокосовою стружкою.

Тістечко «Мурашник» з шоколадним пудингом

Створити ніжне тістечко з чудовим смаком можна за дві години. Некласичний рецепт порадує гостей і створить відчуття свята в будинку.

Складові:

  • борошно в / с пшеничне – 4 склянки;
  • маргарин столовий – 250 г;
  • яйце куряче – 2 шт .;
  • цукор тростинний – 100 г;
  • молоко 3,2% – 3 ст. л .;
  • шоколадний пудинг – 1 упаковка;
  • мак сухий – 125 г;
  • соняшникова олія – ​​1 ст.л .;
  • розпушувач – 1 пакетик.

приготування:

  1. Маргарин топимо на повільному вогні в залізному посуді. Додаємо до нього мак і цукор. Продовжуємо варити до тих пір, поки кристали не розчиняться, а зернятка не разбухнут. Злегка охолоджуємо ласощі при кімнатній температурі.
  2. У стала теплою суміш додаємо яйця і ретельно вимішуємо до отримання однорідної маси.
  3. Борошно просіваємо один раз, щоб вона наситилася киснем. Додаємо до неї розпушувач. Засипаємо в миску з макової сумішшю і ретельно перемішуємо.
  4. Готове тісто пропускаємо через м’ясорубку, щоб вийшли круглі “ковбаски”. Викладаємо їх на змащений олією і присипаний борошном деко.
  5. Випікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.
  6. Розігріваємо молоко і з’єднуємо з порошком пудингу, додавши 2 столові ложки цукрового піску. Ретельно вимішуємо і тримаємо на повільному вогні по рецептурі, зазначеної на упаковці.
  7. Готове печиво подрібнюємо руками або за допомогою качалки. Змішуємо з готовим шоколадним пудингом.
  8. Утрамбовуємо суміш у форми і отримуємо тістечка. Готові мурашники залишаємо на годину в холодильнику або відразу подаємо до столу.

Дієтичний варіант

Тістечко мурашник дієтичне

Для тих, хто змушений дотримуватися режиму прийому їжі і обмежувати себе у вживанні продуктів, існує дієтичний варіант мурашника. У 100 грамах готового тістечка буде всього лише 117 калорій.

Складові:

  • знежирене молоко – 1 стакан;
  • сухе знежирене молоко – 2 ст.л .;
  • вівсяні висівки – 8 ст.л .;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л .;
  • цикорій – 1 ч.л .;
  • стевія сироп – 10 крапель;
  • ванілін – щіпка.

приготування:

  1. Розігріваємо молоко. Додаємо до нього всі інгредієнти, крім стевії.
  2. Ретельно перемішуємо і відправляємо в мікрохвильовку на одну хвилину. Повторюємо процедуру п’ять разів. Весь процес займе 7 хвилин.
  3. До отриманої суміші додаємо стевію, ретельно перемішуємо і формуємо тістечка. Ми залишаємо в холодильнику на 30-40 хвилин. Потім подаємо до столу.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.