У кожної господині бувають ситуації, коли хочеться порадувати рідних або гостей десертом до чаю, а ідей не залишилося. Якраз для таких випадків ми і пропонуємо приготувати чудові тістечка з білковим кремом. Нижче зібрані найсмачніші і цікаві рецепти білкових тістечок.
Заварне тістечко з білковим кремом
Інгредієнти взяті з розрахунку на 4 порції.
склад:
- 100 грамів вершкового масла;
- 250 грамів пшеничного борошна;
- 140 грамів цукру;
- 4 курячих яйця;
- 35 мл води;
- 2 яєчних білка;
- сіль за смаком;
- 50 грамів шоколаду;
- лимонна кислота за смаком.
приготування:
- У невеликій каструльці потрібно проварити разом воду, вершкове масло і сіль. Довести до кипіння. Прибираємо з вогню і миттєво всипаємо до провареної суміші склянку борошна. Дерев’яною лопаткою якнайшвидше збиваємо тісто до тих пір, поки не вийде подобу кулі, відстає від країв каструлі. В заварний тесті дуже важливо встигнути вчасно додати борошно в каструлю, поки вода не встигла охолонути!
- Тісто потрібно відставити і дати йому трохи охолонути. Після цього в нього додаємо яйця по одному. Після кожного яйця як слід збиваємо тісто міксером.
- Тепер можна випікати. Формуємо з тіста кульки, використовуючи дві чайні ложки. Викладаємо тісто на змащене маслом деко. Важливо дотримуватися відстань між тістечками. Адже вони виростуть в 2-3 рази.
- При температурі 200 градусів випікаємо профитроли 10 хвилин, потім знижуємо температуру до 180 градусів і печемо ще 15-20 хвилин.
- Коли помітили, що тістечка злегка подрумянились, дістаємо їх з духовки і даємо охолонути. Дуже зручно, що порожні заготовки для тістечок можна зберігати в холодильнику кілька днів, а потім при необхідності вже перед подачею додати крем.
- Для приготування крему беремо каструльку, всипаємо в неї цукор, додаємо воду, і ставимо на маленький вогонь, помішувати, поки не закипить.
- Тим часом, потрібно збити яєчні білки і лимонну кислоту. Білки збиваємо до утворення густої щільної піни. Тонкою цівкою акуратно додаємо сироп до збитим білкам, постійно збиваючи. Тепер збиваємо все разом в пухку масу.
- Отриманий білковий крем викладаємо в кондитерський мішок або шприц.
- У кожному білковому тістечку робимо отвір або надріз для наповнення кремом.
- Коли все профитроли заповнені, можна прикрасити тістечка шоколадною глазур’ю.
Бісквітне тістечко з білковим кремом
Це тістечко дуже вигідно за часом приготування. Приготувати бісквіт для досвідченої господині не складе особливих труднощів, а декорування десерту – справа цікава.
Інгредієнти вказані з розрахунку на 5-6 порцій.
склад:
- 3 курячих яйця;
- склянка борошна;
- склянка цукру;
- 1 яєчний білок;
- 50 грамів будь-якого джему;
- Половина ч. Ложки розпушувача;
- 7 ст.ложек цукрової пудри;
- третину ч.ложки лимонного соку.
приготування:
- Починаємо з тіста для бісквіта. Збиваємо 3 яйця з цукром в густу піну. Цукор підсипає поступово. Збивати потрібно, поки цукор повністю не розчиниться. Коли справу зроблено, додаємо просіяне борошно і розпушувач.
- Замішуємо тісто. Застеляємо форму для запікання пергаментом, і виливаємо в неї тісто.
- У розігріту до 190 градусів духовку ставимо пектися наш бісквіт на 40 хвилин. Ми залишаємо його охолонути.
- Теркою знімаємо всі підгорілі або просто не рівні краї, роблячи тортик ідеальним. Пізніше отримані крихти знадобляться для прикраси.
- Розрізаємо бісквіт уздовж навпіл.
- Тепер настав час білкового крему. Збиваємо попередньо охолоджений яєчний білок з цукровою пудрою, додаємо пару крапель соку лимона.
- Отриману масу ставимо на парову баню, і продовжуємо гарненько збивати поки структура не стане щільною.
- Один з отриманих коржів змащуємо улюбленим джемом. Поверх джему намазуємо шар крему. Зверху викладаємо другу половинку бісквіта і так само змащуємо джемом і кремом.
- Нарізаємо вийшов тортик на тістечка. Зверху і з боків кожне з них посипаємо бісквітної крихтою.
- Ставимо десерт на годину в холодильник. Готово!
Білкове тістечко а-ля Макарунс
Склад:
- 4 яєчних білка;
- 220 грамів цукрової пудри;
- 125 грамів мигдального борошна;
- 125 грамів чорного шоколаду;
- 125 грамів фініків (вже без урахування кісточок).
приготування:
- З фініків потрібно видалити кісточки, а м’якоть нарізати соломкою.
- Шоколад натерти на середній тертці.
- Білки збиваємо міксером або блендером 10 хвилин, додаючи в процесі потроху цукрову пудру.
- В отриману білково-цукрову масу обережно всипати борошно мигдалю, тертий шоколад і нарізані фініки.
- Готове «тісто» розлити по формах.
- Розігріти духовку до 170 градусів і випікати тістечка півгодини.
Тістечко з заварним кремом і ягодами
Чи не складний у приготуванні, але такий легкий і повітряний десерт нікого не залишить байдужим. Ягоди допоможуть не тільки прикрасити тістечка, але і внесуть свою нотку в цю смакоту. І, звичайно ж, ніжний заварний крем – родзинка цього десерту.
склад:
- 2 яєчних білка;
- дрібка солі;
- півсклянки цукру.
- курине яйце;
- 100 мл молока;
- 100 грамів цукру;
- 1 ст. ложка крохмалю;
- 50 грамів вершкового масла;
- м’ята;
- стакан будь-яких ягід.
приготування:
- Попередньо охолоджені білки виливаємо в суху ємність і збиваємо до щільної густої піни. Цей процес займе хвилини 3-5. Сюди ж додаємо сіль.
- Поступово додаємо до білків цукор, продовжуючи збивати. Збиваємо разом, поки маса досить не загусне.
- Отриману білково-цукрову суміш поміщаємо в кондитерський мішок або шприц, і викладаємо її кружками невеликого розміру на деко, застелене пергаментом. У гуртках ложкою робимо поглиблення, щоб утворилися бортики.
- Розігріваємо духовку до 120 градусів. Ставимо в неї випікатися тістечка на годину.
- Для приготування заварного крему з’єднуємо разом яйце з цукром і крохмалем. Добре перемішуємо і акуратно вводимо молоко.
- Змішані інгредієнти ставимо на невеликий вогонь і постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
- У кипляче масу вводимо вершкове масло і все збиваємо міксером. Тепер крем потрібно добре остудити.
- У вже остиглі спечені кошики з білків кладемо не велика кількість крему, а зверху прикрашаємо ягодами і листочками м’яти.
- Готові і прикрашені білкові тістечка готові до подачі на стіл.
Тістечко з білковим кремом «Солодкий поцілунок»
Інгредієнти вказані з розрахунку на 10 порцій.
склад:
- 3 яєчні білки;
- сік половини лимона;
- трохи улюбленого джему або масляного крему;
- 1 ч. Ложка цедри лимона;
- цукрова пудра (для прикраси).
приготування:
- Збиваємо холодні яєчні білки з соком лимона, поки не з’явиться густа біла піна. Поки збиваємо, додаємо потроху цедру і цукор.
- Отриману масу поміщаємо в кондитерський мішок і висаджуємо на застелений пергаментом деко.
- Греєм духовку на слабкому вогні, ставимо випікатися тістечка приблизно на годину.
- По закінченню часу даємо тістечком охолонути прямо в духовці, злегка її відкривши.
- Тепер склеюємо джемом або кремом білкові Пироженко, і присипаємо зверху цукровою пудрою.
Тістечко «Кошик» з білковим кремом
Всім з дитинства відомі ці тістечка з повидлом усередині і горою білкового крем зверху. Так ось, виявляється, їх легко можна приготувати самостійно вдома.
Інгредієнти вказані з розрахунку на 12 порцій.
склад:
- 200 грамів яблучного повидла;
Для крему:
Важливо знати!
У Росії стартувала нова федеральна програма для жінок, бажаючих схуднути «Я за здорове тіло!» Ви можете отримати 1 баночку жиросжигающего комплексу “Bee Slim” абсолютно безкоштовно.
Схуднути за 14 днів …
- 4 курячих яйця;
- 200 грамів цукру;
- чверть ч. ложки лимонної кислоти;
- 10 грамів ванільного цукру.
Для тесту:
- 300 грамів борошна;
- 100 грамів цукру;
- 180 вершкового масла;
- чверть ч. ложки харчової соди;
- 1,5 куряче яйце.
приготування:
- Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром до утворення однорідної білої маси. Додаємо 1 жовток і 1 яйце, і збиваємо все разом.
- Просіваємо через сито борошно і соду. Додаємо в суміш з масла і цукру. Перемішуємо.
- Замішуємо тісто. Краще це робити в темпі, щоб тістечка не стали твердими.
- Ділимо тісто на рівні шматки, розгортаємо трохи і викладаємо в несмазанние і не застелені формочки. Виделкою робимо дірочки в дні кожного кошика.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо кошики випікатися на 15 хвилин.
- Для приготування крему змішуємо цукор, білки і лимонну кислоту. Ставимо суміш на водяну баню на 15 хвилин, і збиваємо білки. Коли вони почнуть густіти, знімаємо їх з лазні і починаємо збивати ще хвилин 5. Крем готовий, коли суміш початку чіплятися на віночок.
- На дно спечених кошиків кладемо по чайній ложці повидла.
- Наповнюємо кондитерський мішок білковим кремом і відкидають крем зверху на повидло, заповнюючи кошик доверху.
Білкові тістечка або ж Пироженко з білковим кремом – це відмінний, легкий і швидкий варіант частування, приготування яких не відніме багато часу.