Домашні тістечка

Рецепти тістечок з білковим кремом



тістечка з білковим кремом

У кожної господині бувають ситуації, коли хочеться порадувати рідних або гостей десертом до чаю, а ідей не залишилося. Якраз для таких випадків ми і пропонуємо приготувати чудові тістечка з білковим кремом. Нижче зібрані найсмачніші і цікаві рецепти білкових тістечок.


тістечка заварні рецепт
Заварне тістечко з білковим кремом

Інгредієнти взяті з розрахунку на 4 порції.

склад:

  • 100 грамів вершкового масла;
  • 250 грамів пшеничного борошна;
  • 140 грамів цукру;
  • 4 курячих яйця;
  • 35 мл води;
  • 2 яєчних білка;
  • сіль за смаком;
  •  50 грамів шоколаду;
  • лимонна кислота за смаком.

приготування:

  1. У невеликій каструльці потрібно проварити разом воду, вершкове масло і сіль. Довести до кипіння. Прибираємо з вогню і миттєво всипаємо до провареної суміші склянку борошна. Дерев’яною лопаткою якнайшвидше збиваємо тісто до тих пір, поки не вийде подобу кулі, відстає від країв каструлі. В заварний тесті дуже важливо встигнути вчасно додати борошно в каструлю, поки вода не встигла охолонути!
  2. Тісто потрібно відставити і дати йому трохи охолонути. Після цього в нього додаємо яйця по одному. Після кожного яйця як слід збиваємо тісто міксером.
  3. Тепер можна випікати. Формуємо з тіста кульки, використовуючи дві чайні ложки. Викладаємо тісто на змащене маслом деко. Важливо дотримуватися відстань між тістечками. Адже вони виростуть в 2-3 рази.
  4. При температурі 200 градусів випікаємо профитроли 10 хвилин, потім знижуємо температуру до 180 градусів і печемо ще 15-20 хвилин.
  5. Коли помітили, що тістечка злегка подрумянились, дістаємо їх з духовки і даємо охолонути. Дуже зручно, що порожні заготовки для тістечок можна зберігати в холодильнику кілька днів, а потім при необхідності вже перед подачею додати крем.
  6. Для приготування крему беремо каструльку, всипаємо в неї цукор, додаємо воду, і ставимо на маленький вогонь, помішувати, поки не закипить.
  7. Тим часом, потрібно збити яєчні білки і лимонну кислоту. Білки збиваємо до утворення густої щільної піни. Тонкою цівкою акуратно додаємо сироп до збитим білкам, постійно збиваючи. Тепер збиваємо все разом в пухку масу.
  8. Отриманий білковий крем викладаємо в кондитерський мішок або шприц.
  9. У кожному білковому тістечку робимо отвір або надріз для наповнення кремом.
  10. Коли все профитроли заповнені, можна прикрасити тістечка шоколадною глазур’ю.

Бісквітне тістечко з білковим кремом

тістечка з заварним кремом

Це тістечко дуже вигідно за часом приготування. Приготувати бісквіт для досвідченої господині не складе особливих труднощів, а декорування десерту – справа цікава.
Інгредієнти вказані з розрахунку на 5-6 порцій.

склад:

  • 3 курячих яйця;
  • склянка борошна;
  • склянка цукру;
  • 1 яєчний білок;
  • 50 грамів будь-якого джему;
  • Половина ч. Ложки розпушувача;
  • 7 ст.ложек цукрової пудри;
  • третину ч.ложки лимонного соку.

приготування:

заварний крем для тістечок

  1. Починаємо з тіста для бісквіта. Збиваємо 3 яйця з цукром в густу піну. Цукор підсипає поступово. Збивати потрібно, поки цукор повністю не розчиниться. Коли справу зроблено, додаємо просіяне борошно і розпушувач.
  2. Замішуємо тісто. Застеляємо форму для запікання пергаментом, і виливаємо в неї тісто.
  3. У розігріту до 190 градусів духовку ставимо пектися наш бісквіт на 40 хвилин. Ми залишаємо його охолонути.
  4. Теркою знімаємо всі підгорілі або просто не рівні краї, роблячи тортик ідеальним. Пізніше отримані крихти знадобляться для прикраси.
  5. Розрізаємо бісквіт уздовж навпіл.
  6. Тепер настав час білкового крему. Збиваємо попередньо охолоджений яєчний білок з цукровою пудрою, додаємо пару крапель соку лимона.
  7. Отриману масу ставимо на парову баню, і продовжуємо гарненько збивати поки структура не стане щільною.
  8. Один з отриманих коржів змащуємо улюбленим джемом. Поверх джему намазуємо шар крему. Зверху викладаємо другу половинку бісквіта і так само змащуємо джемом і кремом.
  9. Нарізаємо вийшов тортик на тістечка. Зверху і з боків кожне з них посипаємо бісквітної крихтою.
  10. Ставимо десерт на годину в холодильник. Готово!

Білкове тістечко а-ля Макарунс

Білкове тістечко а-ля макарунс

Склад:

  • 4 яєчних білка;
  • 220 грамів цукрової пудри;
  • 125 грамів мигдального борошна;
  • 125 грамів чорного шоколаду;
  • 125 грамів фініків (вже без урахування кісточок).

приготування:

  • З фініків потрібно видалити кісточки, а м’якоть нарізати соломкою.
  • Шоколад натерти на середній тертці.
  • Білки збиваємо міксером або блендером 10 хвилин, додаючи в процесі потроху цукрову пудру.
  • В отриману білково-цукрову масу обережно всипати борошно мигдалю, тертий шоколад і нарізані фініки.
  • Готове «тісто» розлити по формах.
  • Розігріти духовку до 170 градусів і випікати тістечка півгодини.

Тістечко з заварним кремом і ягодами

тістечка кошичок

Чи не складний у приготуванні, але такий легкий і повітряний десерт нікого не залишить байдужим. Ягоди допоможуть не тільки прикрасити тістечка, але і внесуть свою нотку в цю смакоту. І, звичайно ж, ніжний заварний крем – родзинка цього десерту.



склад:

  • 2 яєчних білка;
  • дрібка солі;
  • півсклянки цукру.
  • курине яйце;
  • 100 мл молока;
  • 100 грамів цукру;
  • 1 ст. ложка крохмалю;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • м’ята;
  • стакан будь-яких ягід.

приготування:

  1. Попередньо охолоджені білки виливаємо в суху ємність і збиваємо до щільної густої піни. Цей процес займе хвилини 3-5. Сюди ж додаємо сіль.
  2. Поступово додаємо до білків цукор, продовжуючи збивати. Збиваємо разом, поки маса досить не загусне.
  3. Отриману білково-цукрову суміш поміщаємо в кондитерський мішок або шприц, і викладаємо її кружками невеликого розміру на деко, застелене пергаментом. У гуртках ложкою робимо поглиблення, щоб утворилися бортики.
  4. Розігріваємо духовку до 120 градусів. Ставимо в неї випікатися тістечка на годину.
  5. Для приготування заварного крему з’єднуємо разом яйце з цукром і крохмалем. Добре перемішуємо і акуратно вводимо молоко.
  6. Змішані інгредієнти ставимо на невеликий вогонь і постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
  7. У кипляче масу вводимо вершкове масло і все збиваємо міксером. Тепер крем потрібно добре остудити.
  8. У вже остиглі спечені кошики з білків кладемо не велика кількість крему, а зверху прикрашаємо ягодами і листочками м’яти.
  9. Готові і прикрашені білкові тістечка готові до подачі на стіл.

Тістечко з білковим кремом «Солодкий поцілунок»

тістечко з заварним кремом

Інгредієнти вказані з розрахунку на 10 порцій.

склад:

  • 3 яєчні білки;
  • сік половини лимона;
  • трохи улюбленого джему або масляного крему;
  • 1 ч. Ложка цедри лимона;
  • цукрова пудра (для прикраси).

приготування:

  1. Збиваємо холодні яєчні білки з соком лимона, поки не з’явиться густа біла піна. Поки збиваємо, додаємо потроху цедру і цукор.
  2. Отриману масу поміщаємо в кондитерський мішок і висаджуємо на застелений пергаментом деко.
  3. Греєм духовку на слабкому вогні, ставимо випікатися тістечка приблизно на годину.
  4. По закінченню часу даємо тістечком охолонути прямо в духовці, злегка її відкривши.
  5. Тепер склеюємо джемом або кремом білкові Пироженко, і присипаємо зверху цукровою пудрою.

Тістечко «Кошик» з білковим кремом

кошик з білковим кремом

Всім з дитинства відомі ці тістечка з повидлом усередині і горою білкового крем зверху. Так ось, виявляється, їх легко можна приготувати самостійно вдома.

Інгредієнти вказані з розрахунку на 12 порцій.

склад:

  • 200 грамів яблучного повидла;

Для крему:

Важливо знати!

У Росії стартувала нова федеральна програма для жінок, бажаючих схуднути «Я за здорове тіло!» Ви можете отримати 1 баночку жиросжигающего комплексу “Bee Slim” абсолютно безкоштовно.

Схуднути за 14 днів …

крем торт пломбір

  • 4 курячих яйця;
  • 200 грамів цукру;
  • чверть ч. ложки лимонної кислоти;
  • 10 грамів ванільного цукру.

Для тесту:

  • 300 грамів борошна;
  • 100 грамів цукру;
  • 180 вершкового масла;
  • чверть ч. ложки харчової соди;
  • 1,5 куряче яйце.

приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром до утворення однорідної білої маси. Додаємо 1 жовток і 1 яйце, і збиваємо все разом.
  2. Просіваємо через сито борошно і соду. Додаємо в суміш з масла і цукру. Перемішуємо.
  3. Замішуємо тісто. Краще це робити в темпі, щоб тістечка не стали твердими.
  4. Ділимо тісто на рівні шматки, розгортаємо трохи і викладаємо в несмазанние і не застелені формочки. Виделкою робимо дірочки в дні кожного кошика.
  5. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо кошики випікатися на 15 хвилин.
  6. Для приготування крему змішуємо цукор, білки і лимонну кислоту. Ставимо суміш на водяну баню на 15 хвилин, і збиваємо білки. Коли вони почнуть густіти, знімаємо їх з лазні і починаємо збивати ще хвилин 5. Крем готовий, коли суміш початку чіплятися на віночок.
  7. На дно спечених кошиків кладемо по чайній ложці повидла.
  8. Наповнюємо кондитерський мішок білковим кремом і відкидають крем зверху на повидло, заповнюючи кошик доверху.

Білкові тістечка або ж Пироженко з білковим кремом – це відмінний, легкий і швидкий варіант частування, приготування яких не відніме багато часу.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.