Заварні тістечка і еклери, дуже смачні ласощі. У приготуванні вони не прості, так як вимагають особливої уважності і дотримання правил. Але по часу та фінансів це досить не витратний вид десерту. Тісто готується на такі тістечка завжди однаково, а ось начинку можна змінювати і експериментувати. Деякі навіть роблять в них овочеві, м’ясні і рибні прошарку, що теж має місце. Але сьогодні поговоримо саме про солодкі варіантах десерту, про заварні тістечка які будуть приготовлені, в домашніх умовах і за рецептом з покроковим фото.
Заварні тістечка з заварним кремом
Для тесту:
- вода – 200 мілілітрів;
- масло вершкове – 100 грам;
- сіль – 0,25 чайні ложки;
- борошно – 1 склянка;
- яйце – 4 штуки.
Для крему:
- жовтки – 2 штуки;
- молоко – 1 стакан;
- цукор – 0,5 склянки;
- борошно – 1 столова ложка;
- ванілін – 1 пакетик.
Приготування:
У каструлю налити воду і залишити на вогні. Масло слід розтопити, можна вдатися до допомоги мікрохвильовки. Воду присипати сіллю і влити олію. Як тільки з’являться бульбашки і перші ознаки кипіння, вимкнути конфорку.
Просіяне борошно додати в масляну суміш. Добре перемішати виделкою і поставити на невеликий вогонь на пару хвилин. Далі суміш треба остудити. Збити трохи яйця і порційно ввести їх в тісто. Отримана маса повинна бути однорідною.
Застелити пергаментним папером лист і змастити вершковим маслом. За допомогою кулінарного мішка або шприца викласти тісто. Якої форми будуть тістечка і розміром, вирішувати тільки Вам. Спираючись на свої смакові переваги або естетичні, можна їх зробити у вигляді маленьких профитролей або великих еклерів. З даного розрахунку інгредієнтів виходить приблизно 50 штук невеликих тістечок.
Поставити деко на півгодини можна трохи більше в залежності від духовки, на 180-200 градусів. Поки тістечка остигають можна приступити до роботи з кремом. Молоко довести до кипіння і прибрати з газу.
Перемішати жовтки з борошном, ваніліном, сіллю і цукром. Влити масу в трохи остигле молоко.
Міксером збивати півхвилини масу і далі поставити її на вогонь на 5 хвилин. Після закінчення часу накрити крем кришкою і прибрати в холодильну камеру, щоб він застиг.
Далі начиняє наші тістечка. У кульках можна зробити надріз і промазати рясно кожен Профітроль, а можна набрати крем в звичайний шприц і через проколи видавити його туди.
Смачні та ніжні заварні тістечка приготовлені в домашніх умовах за рецептом з фото готові.
Заварні тістечка з сиром
Багато свого життя не уявляють без солодкого, але при цьому дуже трепетно ставляться до свого здоров’я і дотримуються правильного харчування. Для них теж є вихід, як приготувати заварні тістечка, а саме профитроли в домашніх умовах за рецептом з відео.
Складові:
- сир 0% – 150 грам
- яйце – 2 штуки
- крохмаль кукурудзяний – 1 столові ложки;
- сухе знежирене молоко – 1 столові ложки;
- розпушувач – 1 чайна ложка;
- сіль рожева – 1 грам;
- сир Філадельфія – 6 столових ложок;
Приготування:
- Відокремити білки від жовтків і збити перші до піків з сіль. Розігріти духовку до 180 градусів. Збити за допомогою блендера всі інші інгредієнти в окремій чашці. Сир залишаємо осторонь, він знадобитися для начинки.
- Силіконової лопаткою ввести білки в суміш і перемішати дуже акуратно по напрямку лопатки від низу до верху. У форми для капкейков викласти тісто на 2/3. Випікати приблизно 25 хвилин, ні в якому разі не слід відкривати двері, інакше тісто не буде пишним і западе.
- З плином часу, варто вимкнути духовку і ще 7-10 хвилин потримати там тістечка за зачиненими дверима. З форм слід дістати тістечка тільки після того як вони повністю охололи.
- Наступний етап це наповнення десерту. В даному випадку це не солодкий сир Філадельфія, але можна приготувати, крем, варене згущене молоко або джем наприклад. Бажано наповнювати ласощі через прокол знизу, тоді тістечка добре просочаться.
З розрахунку пропонованої кількості інгредієнтів приблизно вийде 6 порцій. Часу на підготовку витратиться близько 40 хвилин. Ну, а тепер найприємніше, в такому десерті всього 95,3 кілокалорій. З’ївши такі ласощі, нашкодити фігурі буде складно.
Для того щоб вийшло приготувати заварні тістечка з заварним кремом в домашніх умовах, слід неухильно дотримуватися деяких простих, але дуже важливі правила.
Важливо знати!
У Росії стартувала нова федеральна програма для жінок, бажаючих схуднути «Я за здорове тіло!» Ви можете отримати 1 баночку жиросжигающего комплексу “Bee Slim” абсолютно безкоштовно.
Схуднути за 14 днів …
Корисні поради
- Для того щоб борошно не взялася грудками, її слід висипати відразу і дуже швидко вимішувати тісто.
- Взагалі протягом усього приготування заварного тіста і заварного крему слід все дуже швидко перемішувати, саме тоді нічого не пригорить і вийде все потрібної консистенції.
- Перед тим як додати в тісто яйця, його потрібно трохи остудити.
- Яйця обов’язково повинні бути кімнатної температури.
- Бажано вимішувати тісто віночком, при використанні міксера може вийти рідка суміш.
- Як тільки тісто стало тягнутися за ложкою, варто перестати додавати яйця.
- Духова шафа обов’язково слід включити прогріватися перед тим як почнеться робота над приготуванням тесту.
- Якщо тісто викладається за допомогою ложки, а не кондитерського мішка, слід її змочити в холодній оді. Тоді суміш буде добре відходити від неї і формуватися.
- Тісто при випіканні обов’язково збільшиться в два рази, якщо дотримані всі рекомендації і пропорції.
- Якщо тістечка готуються в кілька етапів, то наступну порцію потрібно викладати обов’язково на холодний лист. Занурте його в холодну воду.
- Накривати такий десерт як заварні тістечка, можна тільки паперовим рушником. Під тканинним рушником або під кришкою вони швидко відволожаться.
Найголовніше і основне правило, це умови зберігання, заварний крем, а відповідно і заварні тістечка не можна зберігати більше доби, навіть в прохолодному місці.