Домашні тістечка

Заварні тістечка: рецепт з фото крок за кроком



Заварні тістечка і еклери, дуже смачні ласощі. У приготуванні вони не прості, так як вимагають особливої ​​уважності і дотримання правил. Але по часу та фінансів це досить не витратний вид десерту. Тісто готується на такі тістечка завжди однаково, а ось начинку можна змінювати і експериментувати. Деякі навіть роблять в них овочеві, м’ясні і рибні прошарку, що теж має місце. Але сьогодні поговоримо саме про солодкі варіантах десерту, про заварні тістечка які будуть приготовлені, в домашніх умовах і за рецептом з покроковим фото.

Заварні тістечка з заварним кремом

Для тесту:

  • вода – 200 мілілітрів;
  • масло вершкове – 100 грам;
  • сіль – 0,25 чайні ложки;
  • борошно – 1 склянка;
  • яйце – 4 штуки.

Для крему:

  • жовтки – 2 штуки;
  • молоко – 1 стакан;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • борошно – 1 столова ложка;
  • ванілін – 1 пакетик.

Приготування:

У каструлю налити воду і залишити на вогні. Масло слід розтопити, можна вдатися до допомоги мікрохвильовки. Воду присипати сіллю і влити олію. Як тільки з’являться бульбашки і перші ознаки кипіння, вимкнути конфорку.

Просіяне борошно додати в масляну суміш. Добре перемішати виделкою і поставити на невеликий вогонь на пару хвилин. Далі суміш треба остудити. Збити трохи яйця і порційно ввести їх в тісто. Отримана маса повинна бути однорідною.

Заварні тістечка рецепт з фото, в домашніх умовах

Застелити пергаментним папером лист і змастити вершковим маслом. За допомогою кулінарного мішка або шприца викласти тісто. Якої форми будуть тістечка і розміром, вирішувати тільки Вам. Спираючись на свої смакові переваги або естетичні, можна їх зробити у вигляді маленьких профитролей або великих еклерів. З даного розрахунку інгредієнтів виходить приблизно 50 штук невеликих тістечок.

Заварні тістечка рецепт з фото, в домашніх умовах

Поставити деко на півгодини можна трохи більше в залежності від духовки, на 180-200 градусів. Поки тістечка остигають можна приступити до роботи з кремом. Молоко довести до кипіння і прибрати з газу.

Заварні тістечка рецепт з фото, в домашніх умовах

Перемішати жовтки з борошном, ваніліном, сіллю і цукром. Влити масу в трохи остигле молоко.

Міксером збивати півхвилини масу і далі поставити її на вогонь на 5 хвилин. Після закінчення часу накрити крем кришкою і прибрати в холодильну камеру, щоб він застиг.

Заварні тістечка рецепт з фото, в домашніх умовах

Далі начиняє наші тістечка. У кульках можна зробити надріз і промазати рясно кожен Профітроль, а можна набрати крем в звичайний шприц і через проколи видавити його туди.

Смачні та ніжні заварні тістечка приготовлені в домашніх умовах за рецептом з фото готові.

Заварні тістечка з сиром

Багато свого життя не уявляють без солодкого, але при цьому дуже трепетно ​​ставляться до свого здоров’я і дотримуються правильного харчування. Для них теж є вихід, як приготувати заварні тістечка, а саме профитроли в домашніх умовах за рецептом з відео.

Складові:



  • сир 0% – 150 грам
  • яйце – 2 штуки
  • крохмаль кукурудзяний – 1 столові ложки;
  • сухе знежирене молоко – 1 столові ложки;
  • розпушувач – 1 чайна ложка;
  • сіль рожева – 1 грам;
  • сир Філадельфія – 6 столових ложок;

Приготування:

  1. Відокремити білки від жовтків і збити перші до піків з сіль. Розігріти духовку до 180 градусів. Збити за допомогою блендера всі інші інгредієнти в окремій чашці. Сир залишаємо осторонь, він знадобитися для начинки.
  2. Силіконової лопаткою ввести білки в суміш і перемішати дуже акуратно по напрямку лопатки від низу до верху. У форми для капкейков викласти тісто на 2/3. Випікати приблизно 25 хвилин, ні в якому разі не слід відкривати двері, інакше тісто не буде пишним і западе.
  3. З плином часу, варто вимкнути духовку і ще 7-10 хвилин потримати там тістечка за зачиненими дверима. З форм слід дістати тістечка тільки після того як вони повністю охололи.
  4. Наступний етап це наповнення десерту. В даному випадку це не солодкий сир Філадельфія, але можна приготувати, крем, варене згущене молоко або джем наприклад. Бажано наповнювати ласощі через прокол знизу, тоді тістечка добре просочаться.

З розрахунку пропонованої кількості інгредієнтів приблизно вийде 6 порцій. Часу на підготовку витратиться близько 40 хвилин. Ну, а тепер найприємніше, в такому десерті всього 95,3 кілокалорій. З’ївши такі ласощі, нашкодити фігурі буде складно.

Для того щоб вийшло приготувати заварні тістечка з заварним кремом в домашніх умовах, слід неухильно дотримуватися деяких простих, але дуже важливі правила.

Важливо знати!

У Росії стартувала нова федеральна програма для жінок, бажаючих схуднути «Я за здорове тіло!» Ви можете отримати 1 баночку жиросжигающего комплексу “Bee Slim” абсолютно безкоштовно.

Схуднути за 14 днів …

Корисні поради

  1. Для того щоб борошно не взялася грудками, її слід висипати відразу і дуже швидко вимішувати тісто.
  2. Взагалі протягом усього приготування заварного тіста і заварного крему слід все дуже швидко перемішувати, саме тоді нічого не пригорить і вийде все потрібної консистенції.
  3. Перед тим як додати в тісто яйця, його потрібно трохи остудити.
  4. Яйця обов’язково повинні бути кімнатної температури.
  5. Бажано вимішувати тісто віночком, при використанні міксера може вийти рідка суміш.
  6. Як тільки тісто стало тягнутися за ложкою, варто перестати додавати яйця.
  7. Духова шафа обов’язково слід включити прогріватися перед тим як почнеться робота над приготуванням тесту.
  8. Якщо тісто викладається за допомогою ложки, а не кондитерського мішка, слід її змочити в холодній оді. Тоді суміш буде добре відходити від неї і формуватися.
  9. Тісто при випіканні обов’язково збільшиться в два рази, якщо дотримані всі рекомендації і пропорції.
  10. Якщо тістечка готуються в кілька етапів, то наступну порцію потрібно викладати обов’язково на холодний лист. Занурте його в холодну воду.
  11. Накривати такий десерт як заварні тістечка, можна тільки паперовим рушником. Під тканинним рушником або під кришкою вони швидко відволожаться.

Найголовніше і основне правило, це умови зберігання, заварний крем, а відповідно і заварні тістечка не можна зберігати більше доби, навіть в прохолодному місці.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.