Запіканка

Секрети сирної запіканки



Якщо дорослі розуміють, що молочні продукти, сир зокрема – це джерело кальцію, то дітям пояснити їх користь непросто. Як правило, малюки не дуже люблять сир в різних його проявах. Повітряна сирна запіканка в мультиварці стане прекрасним виходом для дбайливих батьків. Її полюбить вся ваша сім’я.

Десерт «Сирне хмара»

Це найпростіший, базовий рецепт на основі сиру. Повітряна запіканка, приготовлена ​​в мультиварці, вийде апетитною, ароматною і дуже пишною.

складові

  • Сир – 500 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукрова пудра (або цукор) – 1 ст.
  • Ваніль – 2 гр.
  • Яйця – 5 шт.
  • Манна крупа – 1 ст.
  • Ізюм – 50 гр. (за бажанням).

Щоб запіканка була соковитою, використовуйте жирний сир (бажано сільський). Сметана краще домашня. І не переборщіть з ваніллю, якщо використовуєте чистий продукт. Додасте багато – блюдо буде гірчити. Ванільний цукор не дасть такого ефекту, а й запіканка не буде такою ароматною.

приготування

  1. Яйця, попередньо поміщений в холодильник мінімум на дві години, поділяємо на білки і жовтки. Збиваємо в тугу піну і додаємо половину цукру. Знову збиваємо.

    Щоб перевірити, чи достатньо збиті яйця, потрібно акуратно перевернути «догори ногами» посуд зі збитими білками. Якщо білки залишилися на місці – все правильно. Якщо при перевертанні ви бачите, що суміш починає сповзати по стінках – збивайте далі.

  2. Окремо збиваємо яєчні жовтки з цукром, що залишився до отримання білої пишної маси.
  3. Сир і сметану також збиваємо пінисту масу за допомогою міксера.
  4. Не перестаючи збивати, в сирну масу вводимо збиті жовтки, доводячи до пишного стану. На цьому ж етапі додаємо ванілін.
  5. У тврожно-жовткову масу вводимо збиті білки і акуратно перемішуємо ложкою.
  6. Потім поступово вводимо манку, не перестаючи перемішувати.
  1. Разом з манкою додаємо ізюм, попередньо запарені в окропі. Його потрібно відкинути на друшляк і дати стекти зайвої рідини, інакше сирна запіканка під час випікаючи може «осісти».
  2. Чашу в мультиварці змащуємо вершковим маслом і злегка присипаємо манкою, щоб готова запіканка легше «вийшла» після випічки.
  3. Викладаємо масу з сиру в чашу, виставляємо режим «Випічка» на 30 хвилин. Випікати потрібно при закритій кришці. Під час процесу приготування не відкривати, інакше запіканка «сяде».

Після звукового сигналу відкрийте кришку в мультиварці і деякий час почекайте, щоб сирна повітряна запіканка трохи охолола. Тільки після цього виймайте її на блюдо.

:

Прикрасьте фруктами, полити ягідним сиропом або присипати цукровою пудрою.

Пиріг «Різдвяний сирник»

На Різдво в національних кухнях різних народів є свої традиційні десерти. У німців – яблучний штрудель, у французів – імбирний пряник. А різдвяний сирник – старовинне блюдо, яке прийшло до нас з угорської кухні. Рецепт його приготування непростий, та й інгредієнтів потрібно чимало. Але результат вартий ваших старань. Це не сирна повітряна запіканка, а розкішний святковий пиріг.

На замітку господиням, у яких немає ще диво-помічниці. Спробуйте приготувати такий десерт не тільки в мультиварці, але і в духовій шафі. Правда, випічка займе трохи більше часу.

І ще один момент. Кількість інгредієнтів розраховане на приготування у великій мультиварці (6-7 літрів). Якщо у вас менше, пропорційно скоротіть склад.

складові

Пісочне тісто:

  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Борошно (в / с) – 2 ст.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Сода або порошок для випічки – 1 ч. Л.

Сода може надати специфічний присмак вашої випічці, тому по можливості використовуйте порошок для випічки – з ним таких проблем не трапляється.

Сиркова маса:

  • Сир жирний – 1 кг.
  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Крохмаль картопляний – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яєчні білки – 7 шт.

Для приготування обох складових пирога знадобиться в цілому 7 яєць.

Начинка яблучна:

  • Яблука кисло-солодких сортів – 10-12 шт. маленьких
  • Мак – 50 гр.
  • Цукор – за смаком.
  • Ізюм – 30 гр.
  • Горіхи волоські – 30 гр.
  • Вода + цукор – для сиропу (з розрахунку на 100 гр. Води 1 ст. Л. Цукру).

Кориця – для посипання пирога перед випічкою.

приготування

Кількість інгредієнтів вказана в рецептурі, ми лише по черзі виконуємо всі рекомендації.

Починати готувати пісочне тісто потрібно за 12 годин до випічки.



  1. Розтираємо жовтки з цукром до білої пінистої маси.
  2. З’єднуємо з маргарином і знову розтираємо до однорідності.
  3. Потім поступово всипаємо борошно, змішане попередньо з порошком для випічки (або содою) і какао-порошком.
  4. Вимішуємо тісто. За консистенцією воно повинно бути як на вареники.
  5. Загортаємо його в харчову плівку і на 12 годин (на ніч) поміщаємо в холодильник. Бажано в морозилку, щоб тісто замерзло, так як його потрібно натерти і це полегшить процес.

Заготовляємо яблучну начинку.

  1. Ставимо на плиту воду і засипаємо в неї цукор. Поки сироп буде закипати, готуємо яблука.
  2. Попередньо вимиті і висушені яблука очищаємо від шкірки і акуратно виймаємо серединку з насінням. Зробити це можна маленькою ложкою або спеціальним ножем.
  3. Як тільки сироп закипить, вимикаємо газ і опускаємо яблука в каструлю. Закриваємо кришку і даємо постояти буквально хвилини 3. Дістаємо їх і викладаємо в друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  4. Тим часом зробимо начинку. Попередньо запарюємо родзинки і даємо йому стекти. Мак запарюємо молоком, зливаємо зайву рідину і розтираємо в ступці з цукром. Горіхи просушують в духовці, щоб зняти гіркувату шкірку і підсушити ядерця.

    Щоб мак не гірчить, його потрібно довести до кипіння в молоці і дати постояти до повного охолодження. Потім відцідити і розтерти. Він краще піддається механічній дії і придбає вершковий присмак. А горіхи після просушування краще розкриють свій аромат.

  5. Перемелюємо на м’ясорубці горіхи і родзинки. Додаємо мак і перемішуємо.
  6. Накладаємо в яблука макову начинку і відставляємо їх поки в сторону.

Робимо пишну сирну масу.

  1. Сир, цукор, жовтки, крохмаль і масло збиваємо в пухку масу.
  2. Окремо збиваємо білки і з’єднуємо з сирною масою.

Приступаємо до збірки пирога.

Якщо чаша у вашій мультиварці невелика, розділіть компоненти на кілька рівних частин, щоб спекти кілька пирогів.

    1. Щедро змащуємо чашу в мультиварці вершковим маслом. Щоб полегшити вихід готового пирога, присипте стінки і дно подрібненими горіхами або манною крупою.
    2. Дістаємо з морозилки пісочне тісто і ділимо його навпіл.
    3. Одну частину натираємо на дно і розподіляємо по краях, роблячи «бортики». Їх можна сформувати пальцями, злегка придавивши до стінок чаші.
    4. Викладаємо масу з сиру і злегка разравниваем поверхню ложкою.
  1. Викладаємо яблука так, щоб сирна начинка покривала їх повністю. Для цього злегка вдавлюємо їх. Знову разравниваем поверхню.
  2. Другу частину тіста натираємо зверху. Злегка присипаємо корицею.
  3. Виставляємо режим «Випічка» на 40 хвилин.
  4. Після звукового сигналу залишаємо під закритою кришкою на розігріві ще на 15 хвилин.
  5. Потім знову встановлюємо «Випічка» на 15 хвилин.
  6. Після закінчення часу кришку відкриваємо і даємо пирогу повністю охолонути. Тільки потім витягуємо його з чаші.

Присипте готовий пиріг цукровою пудрою, або приготуйте шоколадну глазур, яка так по-різдвяно виглядає на будь-який випічці.

Для неї потрібно:

  • 8 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. молока
  • 50 гр. масла вершкового
  • 3 ч. Л. какао-порошку

Цукор змішуємо з какао-порошком, додаємо молоко і знову перемішуємо, щоб маса стала однорідною. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки маса починає «пузиритися» – додаємо масло. Знову перемішуємо, щоб інгредієнти поєдналися і не розшаровується.

Поливати пиріг потрібно гарячої глазур’ю, так як при охолодженні вона стане тягучою.
З сирної маси за цим рецептом вийде чудова сирна запіканка.

Сирна випічка, приготовлена ​​в мультиварці, смачна і пишна.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.