Різне

Пунш – головний гість вечірок



зігріваючий напій

Пунш (нім. Punsch) – це узагальнена назва алкогольних або безалкогольних коктейлів, в складі яких основним інгредієнтом виступають фрукти або фруктовий сік. Такі напої є невід’ємною частиною вечірок і можуть подаватися як в гарячому, так і в холодному вигляді, в залежності від рецептури.

Калорійність даного «рідкого страви» варіюється в межах 50-90 ккал на 100 г., в залежність які фрукти в складі і скільки цукру в них Розглянемо, як приготувати пунш з фото крок за кроком в декількох різновидах.

Класична рецептура пунш

Це початковий варіант, який став основою для безлічі інших рецептів. Він був завезений до Європи з Індії на початку 17 століття.

Список компонентів:

  • Вода гаряча – 700 мл;
  • Ром – 350 мл;
  • Чорний чай в листочках – 2 чайні ложечки;
  • Середній лимон;
  • Пісок цукровий – 3 великі ложки.

Класична рецептура

Робимо класичний алкогольний Punsch:

  1. Кип’ятимо воду і трохи охолоджуємо, заварюємо їй чай, наполягаємо протягом 12-15 хвилин, потім проціджують через ситечко;
  2. Підливаємо ром, фреш від одного лимона, підсипає цукор і ретельно розмішуємо;
  3. Переливаємо рідку суміш в глибоку ємність (наприклад, каструлю) і гріємо на невеликому полум’ї близько 15 хвилин. Важливо не перевищувати температурний межа в 70 градусів, інакше алкогольна основа почне розпадатися, а смак при цьому зміниться в гірший бік;
  4. Знімаємо каструльку з плити і розливаємо вміст.

Зазвичай подача здійснюється в спеціальних чайних склянках з підстаканниками або в чашечках з порцеляни або кераміки.

Холодний фруктовий варіант

Тут можна спробувати поекспериментувати з різними видами фруктів і самостійно створити свій власний домашній пунш. В якості основи можна використовувати дану схему приготування.

Вам знадобиться:

  • 3 види соку (лимонний, ананасовий і апельсиновий) – по 100 мл;
  • Апельсин середній;
  • 5 бананів;
  • Коньяк або ром – 150 мл;
  • 12-15 ягідок вишні;
  • Цукровий пісок – 3 великі ложки.

фруктовий

Інструкція готування:

  1. В одному посуді об’єднуємо коньяк з трьома видами соку, кладемо цукор;
  2. З вишень витягаємо кісточки, інші фрукти чистимо від шкірки і нарізаємо шматочками, додаємо в загальну ємність, перемішуємо;
  3. Такий фруктовий пунш подається холодним. Його потрібно розлити по келихах і додати в кожен кубики льоду для додаткового охолодження.

Безалкогольний Punsch

Смачний і ароматний безалкогольний пунш стане чудовою прикрасою будь-якого святкового заходу або ж простого повсякденного столу. Цей освіжаючий тонізуючий напій складе гідну конкуренцію покупним сокам, адже завдяки натуральності і користь його можна давати дітям.

Склад на 5 порцій:

  • Яблуко, апельсин, лимон – по 1 шт;
  • Чорний чай – 4 чайні ложечки (можна брати з пакетиків);
  • Цукор – 120 г;
  • Полуниця заморожена – 150 г;
  • Імбир і спеції – на смак.

безалкогольний

Рецепт пуншу в домашніх умовах такий:

  1. Фрукти ретельно промиваємо під проточною водою, а потім злегка обдаємо окропом;
  2. З яблучка вичищаємо насіння і ріжемо м’якоть на часточки, апельсинчик і лимон нарізаємо кільцями. Шкірку не знімаємо;
  3. Перекладаємо все в зручну великий посуд, додаємо полуничку і цукор;
  4. Гарненько перемішуємо інгредієнти і залишаємо на 40 хвилин. При цьому вміст необхідно періодично помішувати, щоб виділявся сік;
  5. Заварюємо вказану кількість чаю з 700 мл води, додавши імбир;
  6. До фруктової суміші можна додати улюблені спеції для посилення смаку (наприклад, м’яту або корицю). Сюди ж вливаємо проціджений заварку, розмішуємо, прикриваємо ємність кришкою і вичікуємо приблизно півтори години;
  7. Готовий Punsch пропускаємо через марлю або сито і ставимо на годину в холодильник. Після цього його можна подавати до столу.

Кривавий Punsch

Він стане оригінальною прикрасою будь-якого заходу завдяки неповторному готичному увазі. Особливо до речі такий алкоголь доведеться на Хелловін.

Ідеальний варіант на Хеллоуїн

Вам знадобиться:

  • Цукровий пісок – півкіло;
  • Вода – півлітра;
  • 2 лимона + 3 для цедри;
  • Ром – 200 мл;
  • Вино червоне напівсухе – пляшка 0,7 л.

Процес приготування:



  1. Змішуємо воду і сахарок, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Варимо сироп протягом 5 хвилин після процесу закипання;
  2. Остужаем солодку рідину і додаємо до неї лимонну цедру і сік від двох лимончиків;
  3. Перемішуємо, проціджуємо і додаємо ром і вино;
  4. Прибираємо в холодильник на 3 години;
  5. Робимо оригінальна прикраса у вигляді білої руки. Для цього звичайну медичну рукавичку потрібно наповнити водою, акуратно зав’язати і помістити в морозильну камеру до повного замерзання. Потім просто розірвіть рукавичку;
  6. Кривавий пунш подається в глибокій великій чаші, а зверху розміщується крижана рука.

Оформлення при подачі

Можна використовувати для приготування ще один алкогольний рецепт, що містить журавлинний сік. Він створить своєрідні «патьоки з крові».

  1. Об’єднуємо в одній ємності по півлітра яблучного сидру і вина «Піно-Грі», а також половину склянки коньяку (можна замінити бренді);
  2. Нарізаємо будь-які фрукти (яблука, ананаси, персики, груші) часточками і викладаємо сюди ж;
  3. Витримуємо вміст в холоді не менше години;
  4. Заливаємо 750 мл журавлинного морсу;
  5. Переливаємо напій в глечик і подаємо. Можна обкласти ємність сухим льодом або обліпити мармеладними фігурками, наприклад, павуків.

Punch з вишнею

Технологія готування схожа з приготуванням глінтвейну або грогу. Це лише один з численних рецептів.

склад:

  • Вишнева настойка і ром – по 300 мл;
  • Лайм – 1 шт;
  • Цукор – 2-3 великі ложки;
  • Спеції сухі (наприклад, гвоздика, кориця і т.д.) – додатково.

Вишневий варіант

Робимо вишневий пунш:

  1. Настоянку виливаємо у жароміцних ємність, підсипає цукор і прянощі за бажанням;
  2. Прогріваємо вміст при температурі в 70 градусів, поки сахарок не розчиниться. Кращий спосіб для цього – водяна баня;
  3. Додаємо лаймовий сік і проціджуємо рідину;
  4. В окрему трохи підігрітий посуд наливаємо ром і вийшла вишневу суміш. На цьому наш зігріваючий шедевр готовий.

Ягідна рецептура

Ягідний пунш робиться дуже просто і швидко. Потрібно лише запастися необхідними інгредієнтами.

Вам потрібно:

  • Малина і чорниця – по 125 г;
  • Сік журавлинний – 1,5 л;
  • Полуниця – 250 г;
  • Один лайм;
  • Горілка – стакан;
  • Лимонад – 1,25 л;
  • Лід.

З ягідками

Інструкція готування:

  1. Полуницю тоненько поріжте і змішайте у великій посуді разом з іншими ягодами;
  2. Додайте сік і горілку, потім помістіть посуд в холодильник на годину;
  3. Тонко наріжте лайм і помістіть на дно глечика. Сюди ж додайте суміш з ягід, залийте лимонад і викладіть кубики льоду;
  4. Подавайте охолодженим відразу ж.

Варіант з текілою

Гарячий пунш готується по безлічі рецептів з різних складових. Це лише один з численних варіантів.

склад:

  • Текіла – 500 мл;
  • Сік, лимонний і грейпфрутовий – 100 мл, 75 мл і 200 мл відповідно;
  • Міцний чай чорний – 2 склянки;
  • Половинка палички кориці;
  • Пісок цукровий – за смаком.

Гарячий з текілою

Покрокова інструкція:

  1. У каструльці змішуємо три види соку і текілу, додаємо корицю, ставимо ємність на середнє полум’я і доводимо до кипіння;
  2. Після цього знімаємо посуд з плити, витягаємо корицю і доливаємо чай;
  3. Цукор за смаком і переливаємо вміст в спеціальну чашу або графин;

Після цього можна розливати напій по склянках і подавати.

Відео: Рецепт гарячого пуншу



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.