Володарі мультіварок отримують ще один привід порадіти вдалому і корисною покупці. Торт із заварним кремом – це фантастика.
Коржі можна випікати за різними рецептами, але з заварним кремом знайомий торт придбає абсолютно новий смак. Він зробить десерт соковитим, м’яким і дуже ніжним. А додавання горіхів, ягід і фруктів внесе нотку свіжості і пікантності.
Десерт «Шоколадна ніжність»
Такий шоколадний торт в мультиварці можна зробити як на солодкому молоці, так і на кефірі. На кисломолочний продукт випічка виходить пишна і висока, але трохи сухувата.
складові
Для тесту:
- Молока солодкого стакан;
- цукру склянку;
- масла півсклянки рослинного;
- півтори склянки борошна;
- 3 курячих яйця;
- 4 ст. л. порошку какао;
- маленька ложка розпушувача;
- маленька ложка ванільного цукру.
Для заварного крему:
- Півлітра молока;
- півсклянки цукру;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. борошна;
- 1 ч. Л. ванільного цукру;
- 150-200 гр. вершкового масла.
Молоко можна замінити вершками, але в такому випадку слід трохи зменшити кількість борошна. Якщо ви використовуєте чисту ваніль, додавайте буквально щіпку. Вона може дати гірчинку випічці.
приготування
- Яйця розбиваємо в ємність і додаємо цукор. Міксером ретельно збиваємо до пишної білої субстанції.
- Вводимо молоко і рослинне масло і перемішуємо ложкою до однорідного стану.
- Борошно з розпушувачем і порошком какао просіюємо через дрібне капроновое сито – позбавляємося від грудочок і збагачуємо сухі інгредієнти киснем.
- Поступово додаємо в рідку масу борошняну суміш і продовжуємо перемішувати до однорідного стану.
- В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» на 60-70 хв. Чашу змащуємо вершковим або рослинним маслом і присипаємо борошном. Виливаємо тісто на торт і злегка разравниваем поверхню.
- Випікаємо до звукового сигналу при закритій кришці. Відкрити можна тільки через 50-550 хв. і перевірити готовність дерев’яною паличкою. У кожній мультиварці час приготування може відрізнятися.
- Витягуємо злегка остигнув за допомогою решітки-пароварки. Ми залишаємо до повного охолодження і тільки потім розрізаємо торт на коржі.
- Тим часом займаємося заварним кремом. В окремій ємності збиваємо яйця з цукром, ваніллю і борошном до однорідного стану. Потрібно додати трохи молока (4-5 ст. Л.), Щоб маса легко виливалася.
- В мультиварці встановлюємо режим «Варка» і кип’ятимо решту молока.
- У кипляче молоко виливаємо збиту масу, постійно помішуючи. Знову доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин, щоб маса загусла. Крем потрібно постійно помішувати, щоб не пригоріла.
- Виливаємо в холодну емальовану ємність і даємо повністю охолонути. Додаємо розм’якшене масло і збиваємо міксером до пишного стану.
Перемащуємо коржі заварним кремом, залишаючи трохи маси для «забивання» боків і верху. Також це можна зробити збитими вершками. З’єднання двох видів крему в одному десерті – фантастика. Присипаємо горіховою крихтою, кокосовою стружкою або кондитерської присипкою. Якщо любите, можна зробити шоколадну помадку або розтопити шоколад на водяній бані і полити зверху.
Якщо торт в мультиварці випечений на кефірі, перед перемазиваніем заварним кремом, коржі можна просочити сиропом, щоб десерт ні сухуватим.
Торт за таким рецептом можна перемазати масляним кремом або збитими вершками. Також масляним кремом можна зробити візерунки або квіти для прикраси десерту, особливо святкового.
Торт «Рудий ліс»
Такий десерт на кефірі можна перемазати як заварним кремом, так і масляним або збитими вершками.
складові
- Півсклянки кефіру;
- 1 ч. Л. соди;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. згущеного молока;
- 1 ст. л. меду;
- півсклянки цукру;
- склянка борошна.
приготування
- Збиваємо яйце в окремій ємності з 2 великими ложками цукру до пінної білої маси.
- В кефірі гасимо розпушувач і вводимо в нього згущене молоко і мед. Додаємо решту цукру і перемішуємо, щоб цукор розчинився.
- З’єднуємо масу на кефірі і яєчну, перемішуємо до однорідності.
- Поступово вводимо борошно, попередньо просіяне через сито. Збиваємо міксером до однорідної консистенції.
- В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» на 45-50 хв. Чашу змащуємо рослинним або вершковим маслом і присипаємо борошном. Виливаємо тісто і випікаємо до звукового сигналу, не відкриваючи кришку.
- Готовий торт дістаємо охолодженим і розрізаємо на кілька коржів.
З заварним кремом все просто:
- Півлітра молока вливаємо в досить високу каструлю, додаємо півсклянки цукру і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.
- Поки молоко закипає, змішуємо 3 яйця, півсклянки цукру і 2 столових ложки борошна. Збиваємо до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.
- Як тільки молоко закипить, вливаємо яєчну суміш, постійно перемішуючи. Кип’ятити не потрібно, тільки дати суміші загуснути.
- Даємо суміші повністю охолонути і збиваємо з розм’якшеним вершковим маслом до пишності.
Готувати такий крем можна не тільки на плиті, а й в мультиварці.
Перемащуємо заварним кремом коржі, змащуємо боки і верх. Виходить фантастика. А якщо тісто на кефірі поєднати з масляним кремом або збитими вершками – вийде зовсім незвичайне поєднання смаків.
Прикрасити можна свіжими або замороженими ягодами, екзотичними фруктами.