Випічка

Рецепти паски в мультиварці



Приготування паски – це цілий ритуал. Замішування тіста складний, але водночас зачаровує і навіть таємничий процес! Багато хто не беруться самостійно приготувати паску, лякаючись складності процесу.

Паска в мультиварці

Однак, активне залучення сучасної техніки значно спрощує побут. Паска в мультиварці виходить завжди повітряним, пористим і м’яким, довго не черствіє.

Якщо випічка в духовій шафі вимагає постійного контролю, то в мультиварці потрібно всього лише правильно підібрати режим. Велика кількість варіантів пасок, дозволяє вибрати найзручніший і оптимальний за інгредієнтами.

Паска «Універсальний»

Виходить справжній паску, з важким, щільним, але разом з тим повітряним м’якушем. Спекти його виходить завжди і з першого разу. Рецепт сміливо можна використовувати навіть новачкові.

продукти

  • Борошно – 500 гр. або 4,5 мультістакана
  • Вода – 200 мл або трохи більше 1 мультістакана
  • Пресовані дріжджі – 20 гр.
  • Сухе молоко – 1 ст. л.
  • Вершкове масло – 150 гр.
  • Сіль – ½ ч. Л.
  • Цукор – 200 гр. або 1,5 мультістакана
  • Яйця – 3 шт.
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Ізюм або горіхи – за смаком.

Паска в мультиварці

приготування

  1. У теплій воді розчиніть сухе молоко, додайте дріжджі.
  2. В окремій ємності збийте яйця з цукром і сіллю.
  3. У молочну суміш додати збиті яйця і розм’якшене вершкове масло.
  4. Просіяти борошно і ванілін.
  5. Поступово додаючи борошно, замісити тісто.
  6. За бажанням додати родзинки, цукати або горіхи і ще раз вимісити.
  7. Чашу мультиварки змастити олією і викласти туди тісто.
  8. Включити режим «Підігрів» і залишити для вистоювання на 45 хвилин.
  9. Включити режим «Випічка» на 65 хвилин.

сирна паска

Використання сиру в випічці робить її особливо ніжною, пористої і повітряної. Цей рецепт дуже простий, але результат завжди відмінний. Спекти його вийде навіть у недосвідченої господині. Сир краще брати з високою жирністю.

складові

  • Борошно – 500 гр. або 4,5 мультістакана;
  • Молоко – 110 мл .;
  • Масло вершкове – 100 гр .;
  • Сир – 150 гр .;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Дріжджі сухі – 10 гр .;
  • Цукор – 100 гр. або трохи менше 1 мультістакана;
  • Сіль – ½ чайної ложки;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Сухофрукти, цукати – за бажанням і за смаком.

Паска в мультиварці

Рецепт має на увазі використання сухих дріжджів. Щоб випічка вийшла більш повітряної, сухі дріжджі потрібно попередньо активувати.

приготування

  1. Розчинити дріжджі в теплому молоці з 1 чайною ложкою цукру. Дати постояти в теплому місці 15-20 хвилин.
  2. Збити яйця з цукром, додати розтоплене вершкове масло, сіль, ванілін і сир. Перемішати.
  3. Влити в яєчну суміш опару.
  4. Поступово вмішати муку. Тісто має вийде дуже м’яким, але не розтікається.
  5. Залишити на расстойку.
  6. Після збільшення тесту в 2 рази. Вмішати родзинки або курагу. Скачати в колобок.
  7. Змастити мультиварку маслом, викласти в неї тісто.
  8. Включити підігрів на 20 хвилин, потім вимкнути і дати піднятися тісту.
  9. Піч на режимі «Випічка» 90 хвилин.

Паска пряний особливий

Випічка дуже «любить» спеції, з ними вона виходить особливою, смак її більш яскравий і насичений. Паска вийде з важким і «соковитим» м’якушем. Рецепт не з легких, але результат вартий витрачених зусиль.

складові

  • Борошно – 450-500 гр .;
  • Молоко – 75 гр .;
  • Вершки – 50 гр .;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Цукор – 200 гр. або 2 мультістакана;
  • Свіжі дріжджі – 20 гр .;
  • Вершкове масло – 100 гр .;
  • Сіль – ½ чайної ложки;
  • Мускатний горіх – 1 чайна ложка;
  • Кардамон мелений – ½ чайної ложки;
  • Куркума – 1 чайна ложка;
  • Ванілін – 1 пакетик.
  • Цедра лимона – 1 чайна ложка.

Для заварного тесту

  • Борошно – 60 гр .;
  • Молоко – 65 гр.

Паска в мультиварці

Цей паску готується опарним методом, значить, необхідно запастися часом і терпінням.



приготування

  1. Змішати вершки, молоко, дріжджі, цукор і яйця. Залишити опару на 12 годин.
  2. Залити борошно для заварного тесту киплячим молоком. Дати охолонути.
  3. Змішати готову опару з заварним тестом, ваніліном та іншими спеціями. Додати сіль і розм’якшене масло. Всипаючи поступово борошно, замісити м’яке тісто. Чим довший заміс, тим ніжніше випічка.
  4. Розстойка 1,5 години.
  5. Тісто збити і залишити ще на 45 хвилин.
  6. Вмішати за бажанням цукати або сухофрукти.
  7. Готове тісто викласти в каструльку мультиварки. Включити підігрів на 20 хвилин, після чого дати піднятися тісту.
  8. Випікати 65 хвилин.

паска апельсиновий

Найароматніший паску! Приготувати його легко і просто.

  • Борошно – 300 гр. або 2,5 склянки;
  • Молоко – 150 мл або трохи менше 1 склянки;
  • Швидкодіючі дріжджі – 7 гр .;
  • Масло вершкове – 140 гр .;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Цукор – 100 гр. або майже цілий стакан;
  • Сіль – щіпка;
  • Апельсин – 1 великий;
  • Ізюм і мигдаль – по 50 гр.

Паска в мультиварці

Паска в мультиварці готується без особливого клопоту.

  1. У теплому молоці розвести дріжджі, додати 1 ст. ложку борошна. Розмішати і залишити на 1 годину.
  2. В цей час віджати сік з апельсина, зняти цедру і змішати її з соком.
  3. Борошно, що залишилося змішати з яйцем, сіллю і цукром.
  4. В борошняну суміш додати масло і знову перемішати.
  5. Влити сік і підійшла закваску.
  6. Ретельно вимісити і залишити в теплі на 1 годину.
  7. Залити родзинки теплою водою для набухання.
  8. Вмішати в тісто, що підійшло.
  9. Змастити чашку маслом, на дно викласти мигдаль і зверху тісто.
  10. Піч 65 хвилин.

Паска на кокосовому молоці

Смак і аромат цього паски нікого не залишить байдужим. Рецепт екзотичний з дуже цікавим смаком

складові

  • Борошно пшеничне – 500 гр .;
  • Яйце – 2 шт .;
  • Масло вершкове – 100 гр .;
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – щіпка;
  • Дріжджі – 25 гр. свіжих або 8 гр. сухих;
  • Абрикосові кісточки (або мигдаль) – 75 гр .;
  • Кокос – 1 дрібний;
  • Молоко – 50 мл .;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.

Паска в мультиварці

приготування

  1. З кокоса злити рідину, додати в неї молоко і дріжджі.
  2. Просіяти в молоко половину борошна. Замісити опару і залишити на 40 хвилин.
  3. Приготувати яєчну суміш: в міксері збити яйця і цукор, додати масло і ванільний цукор, знову добре збити.
  4. З’єднати опару і яєчну суміш, засипати решту борошна замісити заготовку. Кілька разів підкинути його для насичення киснем. Залишити в теплі на 1 годину.
  5. З кокоса зняти стружку на дрібній тертці.
  6. Дрібно посікти абрикосові кісточки.
  7. У підійшло тісто вмішати стружку і абрикосові кісточки.
  8. Змастити мультіварочную форму маслом, викласти тісто і дати піднятися.
  9. Піч 65 хвилин.

Хитрощі для гарної випічки

  • Тісто не любить протягів і різких перепадів температур.

Паска в мультиварці

  • Сухофрукти перед використанням вимочити в теплій воді.
  • Паска буде ще смачніше, якщо сухофрукти замочити в коньяку.
  • Готову паску остуджують на решітці, поклавши його набік і укривши рушником.
  • Паска придбає красивий колір, якщо злегка підфарбувати його куркумою або шафраном.

Паска в мультиварці

  • Якщо рецепт передбачає використання живих дріжджів, то при їх відсутності, можна використовувати сухі (кількість живих дріжджів поділити на 3).


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.