Різне

Консервовані помідори черрі: 2 кращі закрутки



консервовані помідори черрі
Маленькі, що нагадують вишеньки, помідори черрі часто використовуються для оздоблення. Самі по собі вони солодше звичайних томатів і, як вважають багато хто, більш корисні. Містять вітаміни групи В, С, А, Е, бета-каротин, різні мінерали (калій, йод, натрій та інші), біотин, холін і багато іншого, помідори використовуються в дієтах і приготуванні здорової їжі. Їх готують різними способами – в’ялять, сушать, смажать, тушкують, а ми розглянемо найкращий спосіб зберегти гарні і смачні томати на зиму – консервування. Рецепт консервованих помідорів чері, про який ми розповімо, дозволить зберегти і красиву форму томатів, і смакові якості, і корисні властивості.

Крім того, це солодка закрутка, може бути подана до столу окремим апетитним стравою, або консервовані помідори черрі можуть бути використані в якості інгредієнта і прикраси в іншому рецепті. За допомогою консервування ми зможемо зберегти томати для зимових свят і будь-якого іншого події.

Медові консервовані томати черрі

Цей рецепт розрахований для консервованих помідорів чері на літрову банку.

готові томати в маринаді
В склад цих смачних маринаду входять кілька простих компонентів, які, швидше за все, тож є у вас в холодильнику:

  • томати черрі 500 гр .;
  • вода (майже літр);
  • 3 зубчики молодого часничку;
  • по 50 гр. кропу і петрушки;
  • 4 ст. л. оцту яблучного;
  • спеції – запашний і чорний перець горошком по 2 шт., 2 ст. л. солі, 1 лавровий лист;
  • 2 ст. л. будь-якого сорту меду;
  • можна додати пекучий перчик чилі за бажанням.

миті овочі
Схема готування солодких помідорів:

  1. Насамперед промийте томати під прохолодною водою, видаліть гілочки і трохи проткніть їх зубочисткою. Маленький прокол допоможе їм не луснути від окропу і просочитися маринадом, а сліду від зубочистки майже не буде видно. Головне, протикати в місці зростання плодоніжки.
  2. У чисту, заздалегідь підготовлену і прокип’ячену баночку або в окрему каструлю складіть акуратно наші томатні «ягідки». Залийте до верху банки гарячою водою, як показано на фото, закрийте кришкою і почекайте, поки вода охолоне.
  3. Після цього можна злити воду в каструлю, налити туди оцет, сіль і мед, перемішати і довести до кипіння. Замість меду можна взяти і цукор або цукровий пісок, але з медом вийде смачніше.
  4. Тим часом підготуємо баночку з томатами до закрутки. До томатам додайте вимиті і порізані кріп, петрушку і часник, посипте зверху запашним і чорним перчиком горошком, покладіть лавровий лист. Бажано використовувати саме молодий часник, тому що він свіже і має яскравіше аромат. Також можна покласти в баночку перчик чилі, якщо ви любите страви гостріше.
  5. Коли рідина в каструлі закипить, нею можна заливати помідори в банку. Закрийте щільно кришку, укутайте в що-небудь тепле і поставте охолоджуватися.

Проста і смачна закрутка томатів черрі на зиму готова.

обшпарюємо помідори

Нарізні консервовані томати черрі

Ми розглянемо ще один смачний варіант, як консервувати помідори черрі самостійно в домашніх умовах, як на фото нижче. Цей рецепт теж відмінно підійде для закрутки на зиму.



томатна закрутка на зиму
Необхідні продукти та спеції для нашого консервування, розрахованого на 1 літр готового маринаду:

  • 600 мл. питної води;
  • 500 гр. помідорів чері;
  • кріп;
  • пара гілочок чебрецю;
  • чорний і запашний перець горошком по 2 шт .;
  • 3 часникових зубчики;
  • по 1 ч. л. цукру і солі;
  • лавровий лист;
  • 4 ст. л. 9% -го столового оцту;
  • 20 мл. оливкового масла.

ріжемо овочі
Покроковий процес приготування:

  1. Перший етап – підготовка продуктів, при якій потрібно вимити всі інгредієнти, крім спецій, і порізати на однакові шматочки. Часник годі й розрізати, його часточки будуть красиво виглядати в баночці з маленькими томатами. У цьому рецепті наші помідори черрі потрібно розрізати навпіл або на 4 частини.
  2. Наступний етап – підготовка маринаду. У каструлю з водою необхідно додати оцет, висипати цукор і сіль, а також налити оливкову олію для приємного запаху і смаку. Доведіть отриману рідину до кипіння, періодично помішуючи.
  3. У кип’ячену чисту баночку складіть акуратно помідори і залийте киплячим маринадом, залишивши так на 10 хвилин. Потім злийте воду назад в каструлю без черрі і знову доведіть до кипіння.
  4. До томатам додайте кріп, чебрець, лавровий лист, перець горошком, часничок і повторно налийте маринад. Тепер закрутка готова, залишилося тільки закрити її і укутати теплими рушниками, щоб вона повільно остигає.

додаємо спеції і зелень
Проста і апетитна закрутка на зиму готова.

Відео: Мариновані томати черрі від шеф-кухаря



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.