Приготувати лимонний маннік зможе навіть недосвідчена господиня. Ніжний смак випічки і лимонний аромат створять приємну різноманітність на вашому столі.
Варіантів випічки манника існує дуже багато. Хтось, спробувавши приготувати пиріг з додаванням манної крупи, розчарувався в результаті. Кому-то вдалося знайти свій унікальний рецепт, який сподобався простотою і смаком. Спробуйте приготувати на кефірі або сметані лимонний маннік за рецептом, який буде вам до душі, і насолоджуйтеся результатом.
Маннік лимонний на кефірі
Продукти на рецепт
- цукор 205 г;
- манна крупа 205 г;
- ванільний цукор 1 п .;
- розпушувач 15 г;
- яйце 2 шт .;
- кефір 1 ст .;
- лимон 1 шт .;
- борошно 60 г.
Рецепт приготування
- Кефір змішують з цукром і яйцями за допомогою міксера або віночка. Замочують манку в кефірі, і залишають на півгодини для набухання.
- З лимона знімають цедру і видавлюють сік. Для тесту можна використовувати трохи цедри, щоб лимонний запах був сильнішим чи взяти тільки лимонний сік.
- Коли манка в кефірі набрякне, додають дві столові ложки борошна, розпушувач, лимонний сік, ванільний цукор або лимонну цедру. Перемішують тісто до однорідного стану. Наливають в змащене деко, ставлять в розігріту духовку. Випікають півгодини при температурі 200 градусів. Коли маннік готовий, дістають його з духовки, дають охолонути, присипають цукровою пудрою і розрізають на порції.
З лимонною цедрою на сметані
Продукти на рецепт
- манна крупа 205;
- борошно 85 г;
- сметана 245 г;
- цукор 205 г;
- розпушувач 10 г;
- лимон 1 шт .;
- яйця 3шт.
Рецепт приготування
- Змішавши манку зі сметаною, залишають її для набухання на півгодини.
- В окремій ємності яйця з’єднують з цукром, додають лимонну цедру, борошно і розпушувач.
- З’єднують масу з борошном і манкою. Добре вимішують. Наливають в змащену форму і випікають 30 або 40 хвилин при температурі 200 градусів. Готовність перевіряють зубочисткою. Коли маннік спікся, його дістають з духовки, охолоджують і за бажанням присипають цукровою пудрою.
Мокрий маннік на кефірі
Готовий маннік в цьому рецепті заливають сумішшю соку лимонів, цукру і води. Можна заміняти цю суміш молоком. Тоді вийде не лимонний, а молочний маннік.
Продукти на рецепт
- яйця 2 шт .;
- кефір 1 ст .;
- цукор 205 г;
- сіль 5 г;
- розпушувач 15 г;
- борошно 165г;
- лимони 2 шт .;
- цукор 210 г;
- вода 290 мл;
- ванілін 1 п .;
- масло вершкове 50 г;
- манка 1 ст.
Рецепт приготування
- Для приготування манника яйця змішують зі склянкою цукру, додають кефір і дрібку солі. Манку засипають в яєчно-кефірну суміш. Якщо це звичайна манка, її залишають на півгодини для набухання. Якщо манка швидкого приготування, досить буде десяти хвилин.
- Борошно просівають і змішують з розпушувачем і ванільним цукром. Всипають борошно в настоявся на кефірі манку. Акуратно ложкою вимішують тісто. В кінці додають вершкове масло. Перемішують за допомогою міксера.
- Тісто по консистенції повинне вийти, як сметана. Його наливають в змащене деко і ставлять в гарячу духовку на півгодини. Випікають при температурі 220 градусів.
- Для приготування лимонної просочення змішують воду і 210 г цукру. Нагрівають до розчинення цукру. Трохи остудивши, додають сік двох лимонів. Можна регулювати кількості цукру в сиропі на свій смак, зменшуючи або збільшуючи його.
- Коли пиріг спечеться до готовності, його дістають з духовки і, не знімаючи з дека, поливають лимонної просоченням. Вся рідина повинна вбратися в пиріг. Ставлять просочений маннік ще на п’ять хвилин в духовку. Діставши з духовки, охолоджують, нарізають на порції і подають до столу.
Приємного вам апетиту!