Легкі рецепти

Огірки з гірчицею на зиму – пряна хрустка закуска і мінімум зусиль



Привіт, шановні читачі DietDo.ru! Приємно бачити, що ви поділяєте інтерес до домашніх заготовок. Дякую за запитання і доповнення в коментарях. Ми вже випробували дві новинки завдяки вашим відгукам.

Сьогодні ділюся черговим пікантним рецептом. Огірки з гірчицею на зиму, рецепт з фото і описом покроково зрозумілий і простий. Ви відразу захочете закрити хоча б 3-4 баночки на пробу.

Овочі будуть ідеально готові вже через 24 години. Охолодіть в холодильнику і ненудну полегшену закуску можна подавати до столу!

Перші враження від гірчичного огірочків: гостріше, ніж просто з часником, трохи солодкувато і пряно з зухвалим хрестом. Мій шкурний інтерес взимку – завжди мати під рукою легкий хрусткий перекус, щоб заморити черв’ячка і вгамувати примхливе почуття голоду без надлишку калорій. Всі гострі низькокалорійні овочі з кислинкою підходять для цього якнайкраще.

Легкість заготовки підкорює. Зрозумілі добавки і головний герой в елегантній нарізці, на яку йде від сили 15 хвилин, навіть коли овочів багато. Маринуються овочі без нашої участі. Нам залишиться тільки розкласти по банках і коротко простерилізувати.

Швидко, смачно, незвично – без всякої екзотики і зайвих витрат. Одним словом супер-заготовка для кожної сім’ї.

Як приготувати огірки з гірчицею на зиму

Нам потрібні:

  • Огірки – 4 кг
  • Цукор – 1 стакан
  • Масло рослинне без запаху – 1 стакан
  • Оцет столовий, 9% – 1 стакан
  • Сіль (кам’яна, без домішок) – 3 ст. ложки
  • Гірчиця (порошок) – 1 ст. ложка
  • Часник (дрібно рубаємо або через прес) – 2 ст. ложки
  • Чорний перець (порошок) – 2 ч. Ложки

Необов’язково (якщо любите, в розрахунку на 1 банку):

  • Зерна гірчиці – 1/2 ч. Ложки
  • Запашний перець горошком – 3 шт.
  • Лавровий лист (невеликий) – 1 шт.
  • Естрагон (тархун), свіжі гілочки – 1 шт.

Важливі деталі:

  • Вихід консервації – близько 4,5 л
  • Зручно використовувати невеликі банки – від 500 мл до 1 літра.
  • Чорний перець і гірчицю купуйте максимально свіжі. Дата виготовлення є на упаковці. Краще в магазині, де вище шанси, що вона не зберігалася на сонці. Це забезпечить потрібну сильним ключових спецій.
  • Любіть додавати дрібно посічену зелень? Зупиніться на класиці: кріп і / або петрушка, по 2 ст. ложки.

1) Підготовка і маринування овочів.

Моєму, але не чистимо огірки. Зрізаємо обидва кінчика. Бажано замочити їх у такому вигляді в холодній воді – хоча б на 1 годину. Це додасть заготівлі соковитості і гарантує хрускіт в готовому вигляді.

Нарізаємо огірки «пальчиками». Уздовж овоча навпіл, потім кожну половинку ще радий уздовж навпіл. Виходять довгі четвертинки, як на фото нижче.

Часник чистимо і дрібно рубаємо. Або пропускаємо через прес.

Вибираємо велику зручну ємність, де легко перемішувати інгредієнти.

Укладаємо огіркові «пальчики» і додаємо всі перераховані в рецепті спеції.

Ще раз миємо й насухо промокаємо руки і руками перешиваємо огірки і все добавки. Наше завдання – щоб кожен шматочок викупався в гостро-солодкою маслянистої суміші.

Прийшов час проявити терпіння, поки заготівля промаринуется. Ми залишаємо нарізку настоятися на 3 години.

2) Розкладаємо по банках і заливаємо пряним соком.

Якщо використовуємо додаткові спеції, укладаємо горошини і гілочки на дно стерильних банок.

За час маринування огірки пустять сік. Фасуємо шматочки по банкам і заливаємо соком кожну ємність.

Намагайтеся укладати шматочки вертикально, але не бійтеся щільно утрамбувати овочі. За час стерилізації вони трошки зменшаться в розмірі.

Коли все четвертинки виявляться в банках, доливаємо в кожну утворився солодко-пряний огірковий сік. Спочатку наливаємо до половини обсягу, щоб упевнитися, що рідини вистачає на кожну порцію.

Залишок соку рівномірно доливаємо по другому колу.



Зазвичай за час 3-х годинного маринування виділяється багато соку. Його достатньо, щоб заповнити кожну банку майже до верху – приблизно за 2 см до краю горлечка. Не хвилюйтеся: невелика кількість повітря не впливає на смак і якість закачування.

Розподіливши весь сік, просто накриваємо заготовки простерилізованих кришками.

3) Стерилізуємо і закриваємо заготовки.

Стерилізація проста. Потрібна велика каструля з водою, на дно – кухонний рушник. Ставимо каструлю на вогонь. Всередину поміщаємо банки так, щоб вода доходила до плічок.

Чекаємо, коли вода закипить. Засікаємо час стерилізації від моменту кипіння води в каструлі.

  • Для 500-750 мл – 10-12 хвилин.
  • Для 850-1 літра – до 20 хвилин.

Дістаємо і герметично закочує будь-якими зручними кришками. Перевертаємо закачування верх дном, вкриваємо і даємо охолонути. Прибираємо на зберігання в темний шафа. Огірочки з гірчицею на зиму добре зберігаються при кімнатній температурі до весни.

Рецепт з фото так само простий, як і процес заготовки. Спробуйте, не пошкодуєте!

Чотири важливі моменти

  1. Для відчутною гостроти потрібен саме порошок гірчиці. Просто зерна дадуть лише легку пряну нотку і ледь вловимий аромат. Не бійтеся переборщити! Гострота цього рецепта помірна, яка сподобається всім.
  2. Ідеальний хрусткий результат забезпечать засолювальні сорти огірків. Їх відрізняють 2 ознаки. Невеликий і середній розмір, коли овоч зменшується в долоні дорослої, і пухирці на шкірці.
  3. Якщо ви хочете нарізку кружечками, сміливо робіть цю заготовку. Єдиний нюанс: чи не дрібнити, інакше овочі можуть бути надто м’якими. Краще різати на круги товщиною близько 1 см.
  4. Зверніть особливу увагу на чистоту на етапі підготовки. Вимийте миску з содою, візьміть чистий ніж, повторно помийте руки перед перемішуванням. І обов’язково накрийте овочі під час маринування. Немає відповідної великий кришки? Візьміть свіже рушник.

Цілі овочі в гірчичному маринаді без стерилізації

Ще один гірчичний рецепт без стерилізації з класичними засолювальними листям і лимонною кислотою замість оцту представлений в короткому відео. Овочі укладають в банки цілими, що вигідно для великих ємностей в 1-3 літри. Стерилізуємо заготовку в 2 заливки крутим окропом (по 10 хвилин кожна). Злив другу воду, відразу ж заливаємо гарячим маринадом і закочує.

Ось і все на сьогодні. Інші пряні і гостренькі варіанти чекають вас в рубриці «Домашні заготовки» / «Легкі рецепти», а цікаві поновлення вже готуються до публікації. Смачних вам витівок!

Мініатюра до статті Огірки з гірчицею на зиму - пряна хрустка закуска і мінімум зусильМініатюра до статті Огірки з гірчицею на зиму - пряна хрустка закуска і мінімум зусиль



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.