Тісто для піци на молоці, рецепт якого багато хто знає, має безліч різних нюансів при приготуванні.
Необхідні інгредієнти
- 250 мл молока;
- 200 грам сухих дріжджів;
- 3 чайні ложки цукру;
- 5 столових ложок соняшникової олії;
- 2 яйця;
- ½ борошна;
- дрібка солі;
- кетчуп;
- трохи солями;
- ананаси;
- моцарелла і тертий сир.
Інструкція по приготуванню
Для приготування тіста для піци на молоці знадобиться:
- розчинити сухі тремтіння з цукром в дуже теплому молоці і поставити їх на 15 хвилин в тепле місце;
- просіяти борошно;
- додати трохи борошна і залишити опару на 20 хвилин, при цьому рідке тісто замішувати не варто, краще зробити його по консистенції, схожою на густу сметану;
- збити яйця з сіллю;
- добре перемішати соняшникову олію і яйця;
- все перемішати з опарою, додати решту борошна і добре вимісити тісто;
- накрити тісто мокрим рушником або харчовою плівкою і поставити знову в тепле місце, щоб воно підходило;
- тісто має збільшитися в об’ємі в два рази і більше. Для отримання тонкої основи піци, треба розкачати тісто качалкою якомога тонше, в ідеалі два міліметри.
Поради з приготування піци
- В першу чергу, звичайно, слід дотримуватися покрокову інструкцію, описану вище.
- Якщо дріжджове тісто погано підніметься, то піца не вийде пишною і смачною. У разі застосування сухих дріжджів, піцу можна спекти швидко, так як тесту досить підійти один раз. Якщо вам хочеться отримати дуже пишну піцу, то краще взяти свіжі тремтіння. Тільки в такому випадку, піца буде готуватися довше і вимішувати тісто доведеться два рази.
- Не варто ігнорувати наявність молока в рецепті. Деякі господині додають замість молока воду, але молоко робить піцу смачніше, більш поживні і легше.
- Щоб дріжджове тісто було зручно розгортати, слід стіл і руки трохи змастити соняшниковою олією.
- Після того як ви розкатали ваше тонке тісто, то отриманий лист тіста потрібно покласти на змащений олією лист. Поправити тісто таким чином, щоб тісто рівномірно розташовувалося на деку. Потім обов’язково потрібно краю листа тесту підігнути трохи наверх, щоб начинка не розтеклася.
- Якщо ви любитель пишною піци, то потрібно дати постояти тесту в теплому місці 20 хвилин і викладати начинку.
- Тісто потрібно добре змастити кетчупом, розкласти рівномірно салямі, шматочки ананаса, натерти моцарелу і посипати наприкінці тертим сиром. За бажанням можна посипати спеціями. Завдяки ананасу піца вийде соковитою і злегка з солодкуватим смаком.
- Перед тим, як поставити піцу в духовку, духовку потрібно добре розігріти. Після того, як ви поставили піцу в духовку, її не можна відкривати раніше, ніж через п’ятнадцять хвилин, інакше тісто впаде і може бути сирим.
- Випікати піцу потрібно при температурі 180 ° протягом 25 хвилин. Тільки, якщо ви тісто розкатали дуже тонко, то піцу вийде приготувати швидко і вистачить 20 хвилин. Швидко можна приготувати піцу, якщо вибрати температуру для випікання 200 °, розкачати тісто товстіший і випікати 15 хвилин.
Рецепт тіста на кислому молоці
При бажанні можна вибрати рецепт піци на кислому молоці. В такому випадку виходить бездріжджове тісто, яке готується дуже швидко і весь процес приготування займає не більше 40 хвилин.
Рецепт з кислого молока – також оригінальний і швидкий спосіб приготування улюбленої страви. Піца з кислого молока виходить дуже повітряної і ніжною.
Бездріжджове тісто можна вибрати в тому випадку, якщо у вас застоялося кисле молоко і немає дріжджів. При приготуванні піци на кислому молоці потрібно додавати борошно поступово і стежити щоб бездріжджове тісто не було рідке і не було грудочок. Коли грудочок від муки не залишиться можна додавати соняшникову олію і молоко, що залишилося. Щоб бездріжджове тісто не пригоріло, його потрібно викладати на деко змащений олією і трохи присипаним манкою.
Такий рецепт підійде для дієтичного харчування і дітей, адже всі інгредієнти нешкідливі.
Рецепт зручний тим, що тісто швидко готується. Рецепт такого тесту повинна знати кожна господиня, адже ніхто не застрахований від несподіваних гостей.
Така піца добре поєднується з гарячим чаєм або кавою. Загальний час приготування становить 1-2 години, залежить від виду обраних дріжджів.