Легкі рецепти

Салат «Цезар» з куркою: ТОП-3 рецепта з фото і всі секрети



Кучерява хрустка зелень, повітряні сухарики, пікантний соус і ситний твердий сир. Готуємо мега-популярний салат «Цезар» з куркою в домашніх умовах за рецептом з фото. Він завжди вийде чудово, адже ми крок за кроком пояснюємо всі секрети страви.

  • Як приготувати соковиту курячу грудку різними способами.
  • Як обробити листя салату, щоб вони залишалися пружними і красивими.
  • Як підсушити особливий вид сухариків – крутон – хрусткі зверху, але м’які всередині.
  • Як змішувати інгредієнти, щоб листя не втрачали форму, а крутон НЕ розмокали.
  • Як зробити соус «Цезар», а також ще одну сіматічную заправку з елементарних продуктів.

Підкреслимо: ми не ставимо собі за мету повторити ідеальну класику. Талановита знахідка італійського кухаря придбала різнопланове звучання. На слов’янських теренах салати з курячим м’ясом надихають до експериментів, особливо в зимові свята.

То чи не полінуємося приділити увагу дрібницям. Це зовсім не складно! Головні інгредієнти в складі знаменитого страви залишаються незмінними. З їх підготовки і почнемо.

А після зберемо три рецепта, кожен з яких простий, витончений і смачний.

Готуємо соковиту курячу грудку

Замарінуем курячу грудку, а потім обсмажити або запекти. Поріжемо шматочками, щоб покласти в салат. Або подамо блюдо в супроводі курячих скибочок.

Є три способи приготувати соковиту курку в ситний «Цезар».

1) Як смачно обсмажити грудку на сковороді?

Промиваємо курку і видаляємо кістку, шкурку, надлишок жиру. Гарненько просушуємо серветками.

Маринувати можна цілий шматок – в одному з двох маринадів, описаних трохи нижче. А якщо ви вже знаєте, що хочете нарізати курку в салат, відразу поріжте філе поперек волокон (!) На смужки товщиною 0,5 см.

Обмащуємо м’ясо в маринаді, укладаємо в посуд і затягуємо плівкою. Ми залишаємо при кімнатній температурі: великий шматок – на 30-40 хвилин, вже порізану курку – на 15-20 хвилин. Якщо є час маринувати довше, прибираємо в холодильник.

Маринад №1.

  • Оливкова олія – ​​2 ст. ложка (можна замінити майонезом)
  • Соєвий соус – 2 ст. ложка
  • Часник (через прес) – 2 середніх зубчики (якщо любите)

Маринад №2.

  • Рослинна олія – ​​1 ст. ложка
  • Оцет (або лимонний сік) – 1 ст. ложка
  • Гірчиця – ½ ч. Ложки
  • Часник (через прес) – 1 середній зубчик (якщо любите)

Як обсмажити курку.

  • Чи не видаляємо залишки маринаду і укладаємо курку на сковороду – з добре розігрітим маслом. Цілу грудку важливо покласти зовнішньою стороною вниз, щоб м’ясо не прилипало до дна. Смажимо з обох боків до утворення золотистої скоринки.
  • Потрібно 2-3 хвилини, щоб позолотити зовнішня сторона. Тільки після цього перевертаємо на інший бік. Через 2 хвилини зменшуємо нагрів до мінімуму, накриваємо сковорідку кришкою і даємо потомитися 10-15 хвилин.
  • Знімаємо готовий шматок з вогню, викладаємо на серветку, щоб вбралося зайве масло. Перед нарізкою даємо постояти в спокої 5-10 хвилин.

2) Замариновану грудку можна запекти.

  • Укладаємо філе на деко, змащене маслом. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку – 30-35 хвилин. Дістаємо остигати при кімнатній температурі і нарізаємо в салат вже остигле м’ясо.
  • А якщо ви загорнете кожну грудку в фольгу, то час запікання скоротитися до 20-25 хвилин навіть при температурі 180 градусів. Тут важливо дати курочку простір і загортати з запасом, щоб усередині конверта циркулював пар. І остигати м’ясо залишаємо в фользі на столі.

Як визначити готовність м’яса при смаженні і запіканні? При глибокому надрізі виділяється прозорий сік.

3) Як відварити грудинку, щоб була соковитою?

Кладемо м’ясо в гарячу підсолену воду. Варимо під кришкою на середньому вогні – 30 хвилин. Ми залишаємо остигати в бульйоні.

Спосіб хороший для дієтичних варіантів. Їх краще відкласти після свят. М’ясо вийде все ж суші, ніж на сковороді або в духовці. Тому порізане відварне філе вигідно заздалегідь змішати з невеликою порцією соусу і витримати 15-20 хвилин до збірки салату.

Вибираємо і готуємо зелень

З куркою розібралися, переходимо до основи «Цезаря» – зеленому салату.

У класиці використовують Ромен. У народних інтерпретаціях зустрічається Айсберг, пекінська капуста, рукола і звичний нам Латук. Ми перерахували листові компоненти спаданням хрускоту. Якщо традиційний Ромен набрид, найбільше нам подобається рецепт з Айсбергом. На третьому місці з пекінською капустою.

Секрет хрускоту – витримка в холодній воде.Заліваем дбайливо промиті листя дуже холодною водою – на 15-30 хвилин. Потім ретельно обсушуємо і прибираємо в холодильник.

Останній вирішальний нюанс: з соусом ми будемо змішувати тільки нарізку салатного листя. Саме це не дасть салату потекти і збереже завзяту текстуру крутонов.

Робимо смачні сухарики-крутон

Це кубики підсушеного білого хліба, хрусткі зовні і м’які всередині. Вони ближче до грінками, але багато господинь називають їх по-простому «сухариками», ніж вводять в оману початківців кулінарів. Повністю просушені сухарі можна класти в «Цезар». Вони занадто тверді.

Перший спосіб для хрустких хлібних шматочків.

Час для крутонов в домашніх умовах – до 30 хвилин.

Беремо свіжий (!) Тостовий хліб. Легкий, білосніжний, квадратної форми, він є в кожному супермаркеті. Всього 150-200 грамів у 7-ми скибочках. І безмежний потенціал для повітряного хрускоту! Адже хліб для тостів зберігає ідеальну м’якість всередині при підсушуванні.

Приготування.

Нарізаємо скибочки на кубики, сторона – 1 см. За смаком скоринки на хлібі можна зрізати або залишити.

У видатного хрускоту є два секрети – лимонний сік з цукром і швидка обжарка в маслі після просушування в духовці.

  1. Змішаємо 1 ст. ложку лимонного соку і цукор на кінчику чайної ложки. Чистою рукою скроплюємо сумішшю хлібні кубики і перемішуємо. Викладаємо на пергаментний папір на деко – в один шар, вільно. Підрум’янюємо в духовці, розігрітій до 180 градусів.
  2. Залишилося обсмажити на розігрітому часниковому маслі – всього 1-2 хвилини. Все просто: подсаливаем 1 ст. ложку масла за смаком і додаємо в нього зубчик часнику, роздавлений через прес. Прогріваємо збагачене масло на сковороді буквально 10 секунд і золотим в ньому крутончікі до легкої скоринки, як на фото нижче. Це займе 1-2 хвилини, на середньому нагріві, постійно помішуючи.

Другий спосіб приготування сухариків.

Економ варіант в духовці – з учорашнього білого батона. Вийде не так повітряно, але теж прийнятно. Порізані кубики присаливаем за смаком дрібної (!) Сіллю і спеціями (розтираємо суміш італійських трав між пальцями). Збризгуємо нарізку оливковою олією, для чого прикриємо горлечко пляшки пальцем, щоб виходила тонка цівка. Викладаємо на пергаментний папір, в один шар. Рум’яні в духовці при 180 градусах.



Готуємо класичний соус

Автентичну заправку з яйця, оливкового масла, часнику, лимона і готового вустерського (або вустерширського) соусу зробити набагато легше, ніж здається фанатам готового майонезу.

Час приготування – 20 хвилин.

На 5-6 порцій нам потрібні:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Оливкова олія рафінована – 170 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Вустерський соус – 1 ст. ложка
  • Сіль – 1/4 ч. Ложки
  • Пармезан (трьом на дрібну тертку) -20 г

Додаткові інгредієнти (за бажанням):

  • Суха гірчиця – ½ ч. Ложки
  • Чорний мелений перець – ¼ ч. Ложки

Як ми готуємо соус «Цезар».

Яйця заздалегідь дістанемо з холодильника або потримаємо в теплій воді. Кладемо їх в окріп і варимо від закипання рівно 60 секунд. Перекладаємо в холодну воду, щоб зупинити процес. Вийде злегка загуслий жовток і вже схопився білок відразу під шкаралупою.

У чашу блендера дістаємо з шкаралупи все яйце. Додаємо вустерский соус і лимонний сік. Порціями вливаємо оливкову олію, збиваючи на високій швидкості – до густої емульсії, схожою на майонез.

В кінці додаємо пармезан і знову перемішуємо блендером до гладкої текстури.

Змащуємо часником ту баночку, де буде зберігатися соус, але не залишаємо часник в посуді. Нам потрібен тільки запах, без гостроти. Переливаємо в часникову баночку соус.

Альтернативний соус з доступних продуктів

До того ж до класики пропонуємо приміряти і другу заправку – просту, але вишукану, з солодкою гірчицею і звичними спеціями.

Час приготування – 10 хвилин.

Нам потрібні:

  • Майонез – 2 ст. ложки
  • Гірчиця солодка (дижонская) – 2 ст. ложки
  • Часник – 2 штуки (пропускаємо через прес)
  • Сік 1-го великого лимона – 50 мл
  • Сіль – ½ ч. Ложки
  • Чорний перець мелений – ½ ч. Ложки
  • Оливкова олія рафінована – 200 мл
  • Сир Пармезан (тертий) – ½ склянки

Як ми готуємо.

Об’єднуємо в блендері всі компоненти, крім масла і сиру. На високій швидкості перекручуємо в емульсію. Додаємо масло – тонкою цівкою, поки блендер продовжує працювати. В кінці засипаємо стружку пармезану, 5-6 натискань блендера в пульсуючому режимі – соус готовий!

Важливо! І в ресторані, і в домашніх умовах, салат Цезар з куркою збирають безпосередньо перед трапезою з охололи компонентів. Рецепти з фото допоможуть вам повторити апетитну імпровізацію на тарілці. Наша мета – хаотична і мальовнича розкладка м’яса і сухариків по зеленій подушці з листя, тільки що перемішаних з соусом.

Класичний «Цезар» з оригінальним соусом

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Куряче філе – 100 г
  • Салат – 100 г
  • Сухарики-крутон – 40 г
  • Сир Пармезан (або інший твердий) – 10 г
  • Соус – 1-1,5 ст. ложка

Збираємо салатну тарілку.

Рвемо салат руками на смужки «на один укус». Додаємо соус і акуратно перемішуємо двома великими ложками або лопатками.

Викладаємо шматочки курки – невеликі смужки або скибочки.

Посипаємо крутонами і пармезаном, який натремо на середній терці.

Альтернативний варіант для сиру. Замінити стружку на тонкі короткі слайси, зрізані з шматка за допомогою Овочечистка-Піллера. На 1 порцію 4-5 слайсів.

З куркою і сухариками з пекінською капустою

Цей простий рецепт зажадає мінімум часу. Компоненти доступні в будь-якому супермаркеті.

На 1 порцію нам потрібні:

  • Пекінська капуста (тонка частина листа) – 100 г
  • Куряче філе – 100 г
  • Сухарики-крутон – 40 г
  • Сир Пармезан (або інший твердий) – 10 г
  • Соус (на вибір) – 1-1,5 ст. ложка

Як приготувати.

Листя капусти підготуємо, як листя салату: дивіться на початку статті.

Вибирайте другий соус, де всі інгредієнти прості і зрозумілі.

Зберемо салат порційно – за класичною схемою.

Виріжемо з пекінкі занадто товсту серединну частину. Тонку частину листа поріжемо або порвемо руками і перемішаємо з другої спрощеної заправкою.

Укладаємо на капустяну подушку курку, сухарики і посипаємо тертим сиром. Не забуваємо додати і сирні слайси, як на фото нижче.

Дві смачні ідеї.

  1. Пожвавлюємо ансамбль половинками перепелиних яєць і помідорів чері.
  2. Порадує рецептори і авокадо. Нарізаємо шматочками в 1-1,5 см, розкладаємо на дошці і злегка змащуємо соусом. Акуратно перекладаємо на капустяну подушку – в хаотичному порядку, чергуючи з куркою і сухариками.

Багато ульотних салатів з авокадо чекають вас тут.

Простий «Цезар» з салатом айсберг – відео

У відео нижче використані помідори черрі, салат Айсберг і авторський соус із солодкою гірчицею з зернами. Вас чекає трошки милою балаканини про складнощі відтворення ідеальної класики і вельми симпатичний рецепт аля «Цезар». Всі етапи – курка, сухарики, соус – зроблені покроково в домашніх умовах.

Будемо раді дізнатися, що у вас не залишилося ніяких сумнівів в своїх силах приготувати салат «Цезар» з куркою в домашніх умовах. Рецепт з фото охопив всі нюанси і покроково призведе до успіху навіть початківця експериментатора. Не бійтеся фантазувати, але врахуйте описані принципи. І тоді ваша імпровізація придбає багато фанатів!

Мініатюра до статті Салат «Цезар» з куркою: ТОП-3 рецепта з фото і всі секретиМініатюра до статті Салат «Цезар» з куркою: ТОП-3 рецепта з фото і всі секрети



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.